Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Ταξιδιωτική Δημοσιογραφία

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Πωλήσεις & Marketing

Εισηγητής

Τσαλκατίδου Ελένη, Δημοσιογράφος, Στέλεχος Επικοινωνίας

Απόφοιτος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό στη Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα. Στα 20 χρόνια της επαγγελματικής της ενασχόλησης με τη δημοσιογραφία, έχει εργαστεί στον έντυπο και περιοδικό Τύπο, σε διαδικτυακά μέσα και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, έχει διατελέσει υπεύθυνη επικοινωνίας αθλητικών συλλόγων, ενώ την τελευταία πενταετία ασχολείται με την επικοινωνία, την προβολή και την προώθηση μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα. Εδώ και επτά χρόνια έχει «συνδέσει» την επαγγελματική της δραστηριότητα με την εκπαίδευση, απασχολούμενη ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, αλλά και ως εισηγήτρια σεμιναρίων που έχουν αντικείμενο τις νέες μορφές δημοσιογραφίας.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

 • Σπουδαστές Δημοσιογραφίας και Αθλητικής Δημοσιογραφίας
 • Σπουδαστές Φωτογραφίας
 • Νέους επαγγελματίες που επιθυμούν να γράψουν για το Ταξίδι και διάφορους προορισμούς
 • Ερασιτέχνες, που ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με την ταξιδιωτική δημοσιογραφία ή το blogging / vlogging

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Το σεμινάριο διερευνά το Ταξίδι ως συστατικό στοιχείο της δημοσιογραφικής και επικοινωνιακής διαδικασίας της ενημέρωσης και δέσμευσης του κοινού, ως ζήτημα ευαισθητοποίησης των πολιτών και κοινωνικής ανάπτυξης. Επικεντρώνεται στη ραδιοτηλεοπτική και έντυπη ταξιδιωτική δημοσιογραφία και εξετάζει τις σύγχρονες στρατηγικές ταξιδιωτικής επικοινωνίας που ενσωματώνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με την ολοκλήρωσή του, θα είστε σε θέση να διεξάγετε έρευνα και να γράψετε διεισδυτικές, έντεχνα γραμμένες, κατατοπιστικές αφηγήσεις που έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν την ταξιδιωτική βιομηχανία, για τα μέρη, την κληρονομιά, τον πολιτισμό, το φαγητό και τους ανθρώπους τους.

Περιγραφή σεμιναρίου

Ταξιδέψετε στον κόσμο, περιπλανηθείτε σε άγνωστους δρόμους, γνωρίστε νέες κουλτούρες και πληρωθείτε γι' αυτό

Ταξιδιωτικός δημοσιογράφος είναι αυτός που ταξιδεύει σε διάφορους προορισμούς, τους εξερευνά, ερευνά την πολιτιστική τους κληρονομιά και στη συνέχεια, γράφει δημοσιογραφικά άρθρα για όλα. Πρόκειται για ένα σεμινάριο που προσφέρει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που πρέπει να ξέρει κάθε ανερχόμενος travel blogger/ vlogger! Το ταξιδιωτικό ρεπορτάζ έχει τα δικά του μυστικά και tips, ενώ αποτελεί μια σύγχρονη μορφή δημοσιογραφίας που κερδίζει διαρκώς έδαφος, προσφέροντας εντυπωσιακές εικόνες και οπτικοακουστικό υλικό, περιεχόμενο με το οποίο αλληλοεπιδρά με το κοινό, αυξάνοντας τους αναγνώστες ή subscribers στο κανάλι του δημιουργού και τους followers του στα Social Media!

Θεματολογία

 • Εισαγωγή στην Ταξιδιωτική Δημοσιογραφία - Ιστορική αναδρομή
 • Travel blogger, travel vlogger, travel writer, travel journalist
 • Είδη ταξιδιωτικών άρθρων στα έντυπα και τα διαδικτυακά μέσα
 • Το ταξιδιωτικό ρεπορτάζ στα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. (ραδιόφωνο, τηλεόραση)
 • Η δύναμη της εικόνας και ο ρόλος της στο ταξιδιωτικό ρεπορτάζ
 • Βασικές συνιστώσες της ταξιδιωτικής δημοσιογραφίας
 • Από τη θεωρία στην πράξη

Πληροφορίες συμμετοχής

Τύπος Σεμιναρίου: Online σύγχρονη εκπαίδευση - Zoom

Διάρκεια: 4 εβδομάδεςμ, 16 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα: 2 φορές την εβδομάδα
Ώρα: 18:30 - 20:30 (ενδεικτικά)

Πιστοποίηση
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα λάβετε Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Κέντρο δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή