Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Μη-εξυπηρετούμενα Τραπεζικά Δάνεια

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Χρηματοοικονομικά

Εισηγητής

Λυμπεράκος Ηλίας, Retail Banking - Loans Consultant

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων (με εξειδίκευση στη Λογιστική και την Χρηματοοικονομική στο Deree-The American College of Greece – πτυχίο Bachelor of Science in Business Administration (Accounting and Finance). Έπειτα, συνέχισε τις σπουδές του στη Μεγάλη Βρετανία στο Lancaster University, όπου έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο Master of Science in Accounting and Financial Management.

Διαθέτει προϋπηρεσία 14 ετών σε θέσεις ευθύνης στον ιδιωτικό τομέα. Έχει εργασθεί στον τραπεζικό τομέα (PANELINIA BANK, CITIBANK) σε τμήματα εξυπηρέτησης πελατείας και τομέα στεγαστικής / επιχειρηματικής / καταναλωτικής πίστης (back office), στα logistics (KASSOUDAKIS BROS) σε τμήμα key account customer development, σε εμπορικές επιχειρήσεις (ELGEKA) στον τομέα χρηματοπιστωτικού ελέγχου και σε βιομηχανίες (ELAIS), στην οικονομική διεύθυνση. Τα τελευταία 9 χρόνια εργάζεται στον τομέα της διύλισης και της ενέργειας (HELLENIQ ENERGY – πρώην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ) στο νευραλγικό πόστο της διαχείρισης χρηματοπιστωτικού ρίσκου απαιτήσεων από πελάτες. Παράλληλα τα τελευταία 4 έτη διδάσκει μαθήματα λογιστικής, χρηματοοικονομικών και Logistics στη μεταλυκειακή εκπαίδευση.Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Οικονομολόγους, απόφοιτους σχολών Οικονομίας & Διοίκησης.
  • Στελέχη επιχειρήσεων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, που σχετίζονται με το αντικείμενο.
  • Στελέχη τραπεζών, χρηματοδοτικών ιδρυμάτων, εταιριών διαχείρισης απαιτήσεων, εποπτικών Αρχών (συμπεριλαμβανομένων συμβούλων επιχειρήσεων, οικονομικών διευθυντών, λογιστών, επιχειρηματιών) που επιθυμούν να εμβαθύνουν στους σύγχρονους τρόπους αξιοποίησης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων.
  • Νομικούς, που ασχολούνται με υποθέσεις διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων και επιθυμούν να αποκτήσουν μια σφαιρική εικόνα σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Το σεμινάριο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα κυριότερα θέματα του θεσμικού πλαισίου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και των ιδιωτικών συναλλαγών επί αντίστοιχων χαρτοφυλακίων «προβληματικών δανείων», στις οποίες προβαίνουν τακτικά πλέον οι τράπεζες, σε συνεργασία με θεσμικούς επενδυτές που εξειδικεύονται στη δευτερογενή αγορά ή/και διαχείριση αντίστοιχων απαιτήσεων, αξιοποιώντας διεθνή τεχνογνωσία.

Περιγραφή σεμιναρίου

Αποτελεσματικές πρακτικές διαχείρισης μίας μεγάλης πρόκλησης του τραπεζικού κλάδου

Η χορήγηση δανείων αποτελεί τον κορμό εργασιών των τραπεζών, ένα μεγάλο τμήμα του ενεργητικού τους, δημιουργώντας την κύρια πηγή εσόδου, τους τόκους. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται το τραπεζικό σύστημα να επιλύσει. Η σταδιακή μείωσή τους και η εξυγίανση του δανειακού χαρτοφυλακίου είναι πλέον προτεραιότητα, καθώς από αυτήν εξαρτάται η επιβίωση και ανάπτυξή τους. Τα παραπάνω καθιστούν αναγκαία τη σφαιρική γνώση σχετικά με την αποτελεσματική διαχείριση των «κόκκινων» δανείων για να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτή τη γνώση προσφέρει το σεμινάριο, στο οποίο θα μάθετε τα πάντα για τα μη εξυπηρετούμενα τραπεζικά δάνεια, τις συνέπειες συσσώρευσης τους, τις ενέργειες αντιμετώπισης, την πώλησή τους και τη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών.

Θεματολογία

  • Εισαγωγή στα Μη Εξυπηρετούμενα Τραπεζικά Δάνεια
  • Ενέργειες Αντιμετώπισης
  • Πώληση Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων

Πληροφορίες συμμετοχής

Τύπος Σεμιναρίου: Online σύγχρονη εκπαίδευση - Zoom

Διάρκεια: 5 εβδομάδες, 30 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα: 2 φορές την εβδομάδα
Ώρα: 18:30 - 21:30 (ενδεικτικά)

Πιστοποίηση
Αποκτήστε αναγνωρισμένη πιστοποίηση (Basic) από την ΑCΤΑ

Ολοκληρώστε επιτυχώς την τελική αξιολόγηση και αποκτήστε τη βεβαίωση παρακολούθησης του πιστοποιημένου προγράμματος από την ΑCΤΑ [Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης].

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή