Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Μεσίτης Ακινήτων

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Πωλήσεις & Marketing

Εισηγητής

Ποταμιάνος Ελευθέριος, Broker, Πρόεδρος Μεσιτικού Συλλόγου Αττικής, Μέλος FIABCI

Ιδιοκτήτης 3 μεσιτικών γραφείων με εμπειρία άνω των 21 ετών.

Είναι ενεργό μέλος της FIABCI HELLAS και έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδος. Είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης τριών κτηματομεσιτικών εταιρειών και εκτιμητής ακινήτων πιστοποιημένος από την Staregister, έναν διαπιστευμένο φορέα του IAS. Είναι κάτοχος πτυχίου Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Έχει εκτεταμένη γνώση της κτηματαγοράς και πάνω από 24 χρόνια εμπειρίας στον τομέα του. Τα άρθρα του εμφανίζονται τακτικά σε εφημερίδες και ο ίδιος εμφανίζεται επίσης σε ενημερωτικές εκπομπές για να πληροφορήσει και να συμβουλεύσει για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα.

Αστεριάδης Βασίλειος, Διευθυντής & Συνέταιρος Ellika Real Estate

Υπεύθυνος του μεταπτυχιακού Προγράμματος MSc In Real Estate Appraisal του University of Paisley. Ασχολείται με την εκτίμηση και διαχείριση ακινήτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό από το 2001.

Η εταιρεία Ellika Real Estate ιδρύθηκε το 2000 και δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate στην Ελλάδα. Τα δύο γραφεία της, το ένα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και το άλλο στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς, είναι στελεχωμένα με έμπειρους επαγγελματίες του χώρου και προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, στηριζόμενοι στη γνώση, στον επαγγελματισμό και στην εξειδίκευση. Το Ellika Real Estate χρησιμοποιεί με απόλυτη επιτυχία τη σύγχρονη τεχνολογία όσον αφορά την οργάνωση των γραφείων του και όσον αφορά την προώθηση των ακινήτων που αναλαμβάνει, είτε για πώληση, είτε για μίσθωση. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς λειτουργίας του, το Ellika έχει διαμεσολαβήσει με επιτυχία σε πολλές πράξεις αγοράς, πώλησης και μίσθωσης οικιστικών και επαγγελματικών ακινήτων, πώλησης και αντιπαροχής οικοπέδων και έχει ολοκληρώσει Project αποκλειστικής διαμεσολάβησης και ανάπτυξης.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Επαγγελματίες του κλάδου όπως εκτιμητές, μεσίτες αστικών συμβάσεων, επενδυτές, ασφαλιστές, δικηγόροι, χρηματιστές, συμβολαιογράφοι και τραπεζικοί, με αντικείμενο τα ακίνητα.
  • Απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης/ΤΕΙ ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με συναφή στο αντικείμενο εργασιακή εμπειρία, που επιθυμούν μία καριέρα στη Μεσιτεία Ακινήτων.
  • Στελέχη επιχειρήσεων, Λογιστές, Πολιτικούς Μηχανικούς, Τοπογράφους, Αρχιτέκτονες, Διακοσμητές οι οποίοι επιθυμούν να ασχοληθούν με το αντικείμενο της Μεσιτείας και Διαχείρισης Ακινήτων ως Σύμβουλοι Ακίνητης Περιουσίας.

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Στόχος του σεμιναρίου είναι να εκπαιδευτείτε από έμπειρα στελέχη, με πολυετή και επιτυχημένη καριέρα στον χώρο της κτηματαγοράς και δικά τους μεσιτικά γραφεία [ELLIKA REAL ESTATE CENTER και POTAMIANOS REAL ESTATE GROUP]. Θα λάβετε ολοκληρωμένες γνώσεις όσον αφορά την κατάσταση της αγοράς σήμερα, τις βάσεις για την οργάνωση ενός μεσιτικού γραφείου και την εκτίμηση ακινήτων, το marketing ακινήτων και μεσιτικού γραφείου, τις λογιστικές διαδικασίες για τις μεταβιβάσεις και μισθώσεις ακινήτων, το νομικό πλαίσιο, τεχνικά θέματα ακινήτων, τον Κώδικα Δεοντολογίας Μεσιτών και τις πωλήσεις και διαπραγματεύσεις ακινήτων.

Περιγραφή σεμιναρίου

Οι απαραίτητες γνώσεις για μια επιτυχημένη καριέρα στη μεσιτεία ακινήτων, με τη συνεργασία του ELLIKA REAL ESTATE CENTER

Η διαχείριση ακίνητης περιουσίας αποτελεί ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πεδίο, καθώς η ζήτηση ακινήτων αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Στο πλαίσιο αυτό, η καριέρα του μεσίτη δεν είναι εύκολη και η επιτυχία πρέπει να έχει πολύ γερές βάσεις. Ο Μεσίτης Αστικών Συμβάσεων καλείται να έχει πολύπλευρες γνώσεις και οργάνωση για νομικά, φορολογικά, πολεοδομικά θέματα, να ενημερώνεται για τις εκάστοτε εξελίξεις και φυσικά να έχει ολοκληρωμένες γνώσεις οικονομικών, για να μπορεί να εκτιμήσει το εκάστοτε ακίνητο και να ανταποκριθεί επαρκώς στη ζήτηση του πελάτη του. Πέραν αυτού, πρέπει να έχει επικαιροποιημένες γνώσεις διαφήμισης και προώθησης στο digital περιβάλλον, αλλά και ελκυστικής παρουσίασης ακινήτων, για να είναι ανταγωνιστικός.

Θεματολογία

  • Κατάσταση της αγοράς σήμερα και προβλέψεις
  • Απαραίτητες γνώσεις για την έναρξη καριέρας στο χώρο της μεσιτείας ακινήτων
  • Βάσεις για την οργάνωση ενός μεσιτικού γραφείου
  • Πλήρεις γνώσεις για την εκτίμηση ακινήτων
  • Marketing ακινήτων και μεσιτικού γραφείου (Social Media και καμπάνιες)
  • Λογιστικές γνώσεις για τις μεταβιβάσεις και μισθώσεις ακινήτων
  • Λογιστικές γνώσεις μεσιτικού γραφείου
  • Νομικό πλαίσιο μεταβιβάσεων και μισθώσεων ακινήτων
  • Νομικό πλαίσιο μεσιτών
  • Πλήρη γνώση της διαδικασίας πώλησης/ μεταβίβασης ακινήτου
  • Τεχνικά θέματα ακινήτων
  • Κώδικας Δεοντολογίας Μεσιτών
  • Πωλήσεις και διαπραγματεύσεις ακινήτων

Πληροφορίες συμμετοχής

Τύπος Σεμιναρίου: Online σύγχρονη εκπαίδευση - Zoom

Διάρκεια: 10 εβδομάδες, 60 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα: 2 φορές την εβδομάδα
Ώρα: 18:30 - 21:30 (ενδεικτικά)

Πιστοποίηση
Αποκτήστε αναγνωρισμένη πιστοποίηση (Basic) από την ΑCΤΑ

Ολοκληρώστε επιτυχώς την τελική αξιολόγηση και αποκτήστε βεβαίωση παρακολούθησης του πιστοποιημένου προγράμματος από την ΑCΤΑ [Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης].

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή