Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Εξαγωγές & Μέσα Φορτοεκφόρτωσης

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Πωλήσεις & Marketing

Εισηγητής

Καδίτης Αριστοτέλης, Καθ. Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οικονομικών

Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές (MSc) είχαν σαν αντικείμενο το Banking and Finance στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Εργάσθηκε επί 23 έτη σε ιδιωτικές τράπεζες, στη θέση του Credit Officer στην τέως Τράπεζα Εργασίας, Platform Manager στην ΕFG Eurobank – Ergasias και Βranch Manager σε καταστήματα της NovaBank και της Μillennium Bank. Παρέχει συμβουλευτική σε θέματα επενδύσεων και χρηματοοικονομικής διαχείρισης. Είναι συντονιστής δράσεων νεοφυών επιχειρήσεων με αποκλειστικά εξαγωγική στρατηγική, συνδράμοντας παράλληλα στην κατάρτιση και χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων.
Είναι καθηγητής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών.

Χαλβατζόγλου Δημήτριος - Νεκτάριος, Πλοίαρχος Β’ Εμπορικού Ναυτικού

Είναι κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με πολυετή εμπειρία στον χώρο της εμπορικής Ναυτιλίας, σε θέσεις όπως αυτή του DPA/CSO, Chief Officer, 2nd Officer, Assistant Veting Coordinator. Επιπλέον, είναι έμπειρος εκπαιδευτής προγραμμάτων Databases και ECDL Courses.
Έχει παρακολουθήσει επιτυχώς πληθώρα εξειδικευμένων σεμιναρίων της CISCO, του University of California, του Johns Hopkins University κ.α., τόσο στο αντικείμενο της ναυτιλίας, όσο και σε θεματικές όπως η Διαχείριση Κρίσεων, η Ψυχολογική Υποστήριξη & Ανθρώπινη Συμπεριφορά, η Φιλοσοφία-Επιστήμη-Θρησκεία κ.α.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Σπουδαστές Οικονομίας και Διοίκησης
  • Απόφοιτους Οικονομικών Σχολών & Σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων
  • Στελέχη επιχειρήσεων, με ενδιαφέρον εξέλιξης των γνώσεων και δεξιοτήτων τους στις εξαγωγές

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς στις εξαγωγικές δραστηριότητες, ανάλογα με τον τομέα εργασίας σου, σε επίπεδο Οικονομικών, Χρηματοοικονομικών Logistics και εξαγωγικού Marketing, καθώς και των απαιτούμενων διαδικασιών διεκπεραίωσης εξαγωγών και των σύγχρονων μέσων φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων, για νόμιμες μεταφορές, με ασφάλεια, αμεσότητα και ταχύτητα.

Περιγραφή σεμιναρίου

Εξειδικεύσου στην τέχνη των εξαγωγών, βασική προτεραιότητα για μία εξωστρεφή & βιώσιμη επιχείρηση

Η διεθνοποίηση και η εξαγωγική ανάπτυξη είναι από τις πλέον κατάλληλες στρατηγικές και πρέπει όσο το δυνατόν ταχύτερα να γίνει βασική προτεραιότητα για τη σύγχρονη ελληνική επιχείρηση. Απαιτεί εξωστρέφεια, φιλοδοξία, ευελιξία, προσαρμοστικότητα και έξυπνο μάνατζμεντ από στελέχη με εξειδίκευση στο αντικείμενο και τεχνογνωσία, προκειμένου να καταφέρει μία επιχείρηση να κατακτήσει τις παγκόσμιες αγορές και να γίνει διεθνώς ανταγωνιστική. Στο σεμινάριο θα προετοιμαστείτε σε θεωρητικό επίπεδο στα αντικείμενα του εμπορίου, των εξαγωγών και της διεθνούς τμηματοποίησης. Αναλύει τους τρόπους μεταφοράς των εμπορευμάτων κατά την επιχειρηματική δραστηριότητα που στοχεύει στο καταναλωτικό κοινό του εξωτερικού και ολοκληρώνεται με πρακτικό κομμάτι πάνω στη διαδικασία εξαγωγής εμπορευμάτων.

Θεματολογία

  • Θεωρητική προετοιμασία για Εξαγωγικό Εμπόριο
  • Διαδικασία Εξαγωγής Εμπορευμάτων

Πληροφορίες συμμετοχής

Τύπος Σεμιναρίου: Online σύγχρονη εκπαίδευση - Zoom

Διάρκεια: 2 εβδομάδες, 10 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα: 2 φορές την εβδομάδα
Ώρα: 18:30 - 21:30 (ενδεικτικά)

Πιστοποίηση
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα λάβετε Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Κέντρο δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή