Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Γραμματεία Ιατρείου

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Οργάνωση & Διοίκηση

Εισηγητής

Conti Panajiota
Νοσηλεύτρια

Με καταγωγή από την Ιταλία, γεννήθηκε στην Ελλάδα και εργάζεται από το 2000 σε νοσοκομεία, αρχικά ως Βοηθός Νοσηλευτή και αργότερα ως Νοσηλεύτρια. Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο στην Τραυματολογία (MSc) με αντικείμενο τη διάγνωση και αντιμετώπιση του χρόνιου και οξέως τραύματος, το οποίο περιελάμβανε θεωρία και κλινική άσκηση με παλιότερες και νέες πρακτικές και εκπόνηση ερευνητικής εργασίας. Επίσης, διαθέτει πτυχίο Νοσηλευτικής από το ΑΤΕΙ Αθήνας, καθώς και ψυχιατρική νοσηλευτική ειδικότητα, μέσω του προγράμματος ΨΥΧΑΡΓΩΣ όπου έλαβε ψυχιατρική εκπαίδευση στην αναγνώριση της ψυχικής νόσου, στην κατηγοριοποίηση, τη διαφοροδιάγνωση, την αντιμετώπιση και τις θεραπείες και παρακολούθησε βιωματικά σεμινάρια αυτογνωσίας, ψυχολογίας και ψυχιατρικής. Η πρακτική της άσκηση πραγματοποιήθηκε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και στην Ισπανία, από την ομόλογη υπηρεσία ψυχικής υγείας (PROMO).

Έχει εργαστεί σε πολλά νοσοκομεία, στο Παθολογικό Τμήμα, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στο Τμήμα Χρόνιων Παθήσεων και στο Χειρουργικό Τμήμα, ενώ έχει παρακολουθήσει πληθώρα εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

Έχει ασχοληθεί με τον εθελοντισμό με βάση την ειδικότητά της και έχει ολοκληρώσει αρκετές εκπαιδεύσεις πρώτων βοηθειών και συμμετοχές σε επιχειρήσεις με πληθώρα αρμοδιοτήτων, συμπεριλαμβανόμενης της υποστήριξης ιατρικών υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα. Επιτέλεσε μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αρκαδίας, στο τμήμα Πρώτων Βοηθειών και στο τμήμα Φυσικών Καταστροφών, όπου έλαβε, εκτός της βασικής εκπαίδευσης, πλειάδα εκπαιδεύσεων στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και τη διάσωση θυμάτων για συμμέτοχη σε διεθνείς αποστολές, καθώς και ναυαγοσωστική εκπαίδευση. Συμμετείχε σε πολλαπλά σεμινάρια πρώτων βοηθειών, κυρίως ως εκπαιδεύτρια, αλλά και ως εκπαιδευόμενη, ενώ έλαβε ενεργά μέρος σε πολλές αποστολές της ΕΟΔ, ως διασώστρια.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Σπουδαστές ή απόφοιτους του ευρύτερου τομέα της Υγείας, που επιθυμούν να εκσυγχρονίσουν τις γνώσεις τους με σκοπό τη δημιουργία επαγγελματικών προοπτικών.
  • Όσους θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους ώστε να αναζητήσουν εργασία ως γραμματείς Ιατρών, Ιατρικών κέντρων, Μικροβιολογικών Εργαστηρίων, Ιδιωτικών Κλινικών, διαγνωστικών κέντρων κλπ.

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα λάβετε εξειδίκευση στο Management, την καθημερινή λειτουργία και αποτελεσματική διαχείριση ενός Ιατρείου, στην εξυπηρέτηση πελατών και στη δεοντολογία που διέπει τον κλάδο Υγείας, ενώ θα εκπαιδευθείτε και στις βασικές πρακτικές ρουτίνες που απαιτούνται για τη βέλτιστη υποστήριξη του ιατρού, όπως ο έλεγχος, η προετοιμασία και αποστείρωση των ιατρικών εργαλείων. Επιπλέον, θα μάθετε την ιατρική ορολογία και θα εκπαιδευθείτε στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση (e-prescription) της επίσημης πλατφόρμας του υπουργείου υγείας, ΗΔΙΚΑ. Με το πέρας του σεμιναρίου, θα είστε έτοιμοι να αποτελέσετε τον βασικό συνδετικό κρίκο μεταξύ ιατρού και ασθενούς.

Περιγραφή σεμιναρίου

Εξασφάλισε το καλύτερο επίπεδο υποδοχής και φροντίδας ασθενών

Στο σεμινάριο θα εκπαιδευθείτε στα σύγχρονα θέματα διοίκησης και οργάνωσης ενός ιατρείου και επιπλέον, θα αποκτήσετε γνώσεις στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, δεξιότητες που θα σας κάνουν πιο ανταγωνιστικούς για μία θέση σε γραμματεία ιατρών ή, αν είστε ήδη στο επάγγελμα, να συμβάλλετε ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης και αποτελεσματική εξυπηρέτηση ασθενών, μέσω της παροχής σύγχρονων ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Θα αποκτήσετε όλες τις οργανωτικές γνώσεις, αλλά και τα soft skills που απαιτούνται στον ευαίσθητο τομέα της επικοινωνίας και φροντίδας ασθενών, καθώς εσείς θα αποτελείτε το πρώτο σημείο επαφής μαζί τους.

Θεματολογία

  • Εισαγωγή στο Management Ιατρείου
  • Οργάνωση Ιατρείου
  • Εξυπηρέτηση Πελατών
  • Εξειδικευμένα καθήκοντα
  • Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση

Πληροφορίες συμμετοχής

Τύπος Σεμιναρίου: Online σύγχρονη εκπαίδευση - Zoom

Διάρκεια: 6 εβδομάδες, 30 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα: Σάββατο
Ώρα: 10:00 - 15:00 (ενδεικτικά)

Πιστοποίηση 
Αποκτήστε αναγνωρισμένη πιστοποίηση (Basic) από την ΑCΤΑ

Ολοκληρώστε επιτυχώς την τελική αξιολόγηση και αποκτήστε βεβαίωση παρακολούθησης του πιστοποιημένου προγράμματος από την ΑCΤΑ [Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης].

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή