Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Food Photography (intro)

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Design/Photo/Video/ Audio

Εισηγητής

Δρακόπουλος Γιώργος, Food Photographer

Σπούδασε χημικός στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, αλλά από το 1991 ασχολήθηκε επαγγελματικά με την φωτογράφηση φαγητού.
Υπήρξε σταθερός συνεργάτης των περισσοτέρων περιοδικών μαγειρικής, όπως Vima Gourmet, Έθνος Cook Book, Olive, Ελευθεροτυπία Gourmet, Icookgreek, Eat Me, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ. Έχει συνεργαστεί σε θέματα μαγειρικής με τα περιοδικά EY, Αθηνόραμα, Elle deco, Votre Beaute, Maison and Decoration, Harpers Bazaar, Vogue και έχει φωτογραφήσει περισσότερα από 40 βιβλία μαγειρικής.
Συνεργάζεται σταθερά στην δημιουργία brand identity και food content με εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως Arla, Aegean Airlines, Goodys, Everest, Flocafe, ΓΡΗΓΟΡΗΣ, Barba Stathis , Χρυσή Ζύμη, Νηρέας, Γιώτης, Υφαντής, Agrino, Στάμου, AB Βασιλόπουλος, Dominos Pizza.
Έχει κάνει μία ατομική έκθεση φωτογραφίας και έχει συμμετάσχει σε 6 ομαδικές εκθέσεις. Εικόνες του έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Ερασιτέχνες και νέους επαγγελματίες φωτογράφους
  • Επαγγελματίες του χώρου της γαστρονομίας όπως food bloggers, food journalists, chefs που θέλουν να προωθήσουν οι ίδιοι τη δουλειά τους
  • Social Media creators και στελέχη digital agencies, οι οποίοι έχουν στο πελατολόγιό τους εταιρείες από τον κλάδο της γαστρονομίας και των τροφίμων
  • Όποιον θέλει να ασχοληθεί εξειδικευμένα με τη φωτογράφιση φαγητού

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Στο σεμινάριο θα μάθετε όλα τα πρακτικά μυστικά της διαδικασίας φωτογράφισης φαγητού και τροφίμων και επεξεργασίας του υλικού στη συνέχεια. Θα μάθετε να σκέφτεστε δημιουργικά και με φαντασία, με στόχο να βγάζετε φωτογραφίες που θα ξεχωρίζουν και θα είναι εντυπωσιακές και ελκυστικές, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο site ή το blog σας, περισσότερους πελάτες, περισσότερες ευκαιρίες για χορηγίες, υψηλότερο εισόδημα! Θα ενημερωθείτε σχετικά με την επιλογή της καλύτερης φωτογραφικής μηχανής, του φακού και του βασικού εξοπλισμού, τις κατάλληλες ρυθμίσεις, πώς να χρησιμοποιείτε το φυσικό φως, διαχυτήρες και ανακλαστήρες, πώς να κάνετε τα σκηνικά σας να αναδεικνύουν ένα πιάτο για να αφηγηθείτε μια «λαχταριστή» ιστορία μέσω της φωτογραφίας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Όλες οι τεχνικές για «λαχταριστές» φωτογραφίες με αστείρευτη πηγή έμπνευσης τη γαστρονομία

Χάρη στα Social Media, η φωτογράφιση φαγητού, πιάτων και μενού ανθίζει τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται όμως για μια δραστηριότητα με μοναδικές προκλήσεις, από την αξιοποίηση του φωτός για ένα ατμοσφαιρικό και ενδιαφέρον αποτέλεσμα με στυλ και τη σωστή ανάδειξη των υλικών, έως τη δημιουργία του κατάλληλου σκηνικού με στόχο το storytelling και την αύξηση των πωλήσεων ενός πιάτου. Στο σεμινάριο θα μάθετε τις βασικές αρχές, τεχνικές και διαδικασίες ενός επαγγελματία φωτογράφου στον ελκυστικό και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χώρο της γαστρονομίας, προκειμένου οι φωτογραφίες σας να κάνουν τη διαφορά και να αναδείξουν τη δημιουργικότητα, τη νοστιμιά και την ουσία ενός πιάτου. Δεν απαιτείται πρότερη εμπειρία με τη φωτογραφία.

Θεματολογία

  • Φωτογραφικός Εξοπλισμός (μηχανές, φακοί κλπ)
  • Πηγές Φωτός (ήλιος, φώτα, χρήση φλας)
  • Γωνία Λήψης
  • Ποιότητες Φωτός (σκληρό, μαλακό)
  • Χειρισμός Φωτός (ανάκλαση, διάχυση, σκίαση)
  • Προετοιμασία & Μελέτη Φαγητού
  • Προετοιμασία & Μελέτη Περιβάλλοντος – Food Styling (πιάτα, φόντα, υλικά, props)
  • Φωτογράφηση σε Studio
  • Φωτογράφηση σε άλλο χώρο
  • Ανάγκες & χρήσεις τελικής εικόνας
  • Τελικές εικόνες (είδος αρχείου, format, διαστάσεις)

Πληροφορίες συμμετοχής

Τύπος Σεμιναρίου: Online σύγχρονη εκπαίδευση - Zoom

Διάρκεια: 5 εβδομάδες, 15 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα 
Ημέρα: 1 φορά την εβδομάδα
Ώρα: 18:00 - 21:00 (ενδεικτικά)

Γλώσσα: Ελληνικά

Πιστοποίηση
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα λάβετε Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Κέντρο δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή