Εστίαση - Προβλήματα και Λύσεις
Η εταιρεία μας, με το Σεμινάριο αυτό, προσφέρει ένα σημαντικό πρακτικό βοήθημα προς τα Στελέχη για την αναβάθμιση των Λειτουργιών της Εστίασης, ενός κρίσιμου και δυναμικού Κλάδου της Ελληνικής Οικονομίας.
Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνονται τα συνήθη προβλήματα, όπως είναι γνωστά στα Στελέχη και στους Επιχειρηματίες της Εστίασης, αλλά και στους Πελάτες και προτείνει τρόπους επίλυσης και βελτίωσης της προσφοράς της προς τους συνδαιτυμόνες, που δεν είναι «Πελάτες» της Εστίασης αλλά «Καλεσμένοι» της!
Δίνεται ιδιαίτερο Βάρος στην Οργάνωση, την υψηλή Ποιότητα Εξυπηρέτησης, τη μείωση του Κόστους Λειτουργίας, την ανάπτυξη της καλής φήμης, της διασφάλισης της Ποιότητας και γενικά την ανάπτυξη με βάση δοκιμασμένες Μεθόδους και πρακτικά Εργαλεία.
Ο κλάδος της Εστίασης είναι αυτός που η φήμη του επηρεάζεται περισσότερο από κάθε άλλον, από το «mouth marketing» δηλαδή την διάδοση «στόμα με στόμα» της καλής φήμης για την Ποιότητα των εδεσμάτων και την άριστη εξυπηρέτηση, πιο πολύ από κάθε άλλη διαφημιστική καμπάνια και επομένως είναι σημαντικό να δοθεί πολύ μεγάλο βάρος σε όλα τα στοιχεία που επηρεάζουν την κρίση του Πελάτη.
Γι' αυτό τον λόγο χρησιμοποιούνται Βιωματικές Ασκήσεις, επί τη βάσει σεναρίων, επιχειρηματικών παιγνίων και παίξιμο ρόλων για να εντοπισθούν οι περιοχές αδυναμίας και να σχεδιασθεί ο τρόπος Βελτίωσης. Σε κάθε παίξιμο ρόλων οι υπόλοιποι συμμετέχοντες, ως Παρατηρητές Σχολιαστές, αξιολογούν και προτείνουν Λύσεις.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
- Κύρια Κριτήρια Αξιολόγησης ενός Καταστήματος Εστίασης
- Τύποι Εστιατορίων Εστιατόρια a la cart-προκαθορισμένου menu κ.λπ.
- Επιλογή Προμηθευτών και Προϊόντων
- Διαχείριση Υλικών με ημερομηνία λήξης - ευαλλοίοτων
- Οργάνωση Κρατήσεων
- Έλεγχος Ευταξίας - Υγιεινής - Ποιότητας με εύχρηστα πρακτικά Εργαλεία
- Η μείωση του Κόστους Λειτουργίας
- Business Plan και Budgeting Εστιατορίου - Αναφορές / Δείκτες
- Προώθηση - Promotion Εστιατορίου
- Προβλήματα Εξυπηρέτησης στην Εστίαση - Διαχείριση Παραπόνων
- Μέτρηση Ικανοποίησης Πελατών
- Εκπαίδευση Προσωπικού
- Αντιμετώπιση «δύσκολων» Πελατών
- Βελτιώσεις της Εξυπηρέτησης στην Εστίαση
- Αναβάθμιση Ποιότητας και Ταχύτητας Εξυπηρέτησης μέσω Τεχνολογίας
- Πρακτικές Ασκήσεις για τα κρίσιμα εκ των ανωτέρω σημεία