Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Ψυχολογικές Πρώτες Βοήθειες: Διαχείριση συναισθηματικών κρίσεων

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Skillbox.gr - E-Learning Education
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Απόστολος Πελτέκης | Ψυχολόγος Υπ. Διδάκτωρ ΑΠΘ - Γνωσιακός Συμπεριφορικός Ψυχοθεραπευτής
Ο Απόστολος Πελτέκης είναι ψυχολόγος, απόφοιτος και υποψήφιος διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην κλινική ψυχολογία και τη γνωστική – πειραματική ψυχολογία, και γνωσιακός – συμπεριφορικός ψυχοθεραπευτής πιστοποιημένος από την European Association for Behavioural and Cognitive Therapies.
Από το 2009, διατηρεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης ιδιωτικό γραφείο παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας, με κύρια πεδία ειδίκευσης τη θεραπεία συναισθηματικών προβλημάτων ενηλίκων και εφήβων, τη θεραπεία διαταραχών της ανδρικής σεξουαλικότητας και τη συμβουλευτική γονέων.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να μάθει τι συμβαίνει σε ένα άτομο που κατακλύζεται από οξύ και έντονο συναίσθημα και πώς ο ίδιος ή η ίδια μπορεί να λειτουργεί άμεσα και υποστηρικτικά σε αντίστοιχες καταστάσεις – είτε αυτές αφορούν τον εαυτό είτε άλλα πρόσωπα. Το σεμινάριο μπορεί να έχει ιδιαίτερη χρησιμότητα σε ανθρώπους που, λόγω επαγγελματικής θέσης, καλούνται συχνά να διαχειριστούν συναισθηματικές εντάσεις και κρίσεις, όπως επαγγελματίες υγείας, υπηρετούντες σε σώματα ασφαλείας, διευθυντικό προσωπικό κ.α.

Περιγραφή σεμιναρίου

Μέσα από το παρόν σεμινάριο, οι συμμετέχοντες/ουσες:

  • θα κατανοήσουν το βιολογικό και ψυχολογικό υπόβαθρο της συναισθηματικής λειτουργίας και την επίδραση των συναισθημάτων στην ανθρώπινη συμπεριφορά,
  • θα υιοθετήσουν έναν ολιστικό και σχηματοποιημένο τρόπο κατανόησης της ανθρώπινης συμπεριφοράς,
  • θα αναπτύξουν βασικές δεξιότητες επικοινωνίας και άμεσης ψυχολογικής παρέμβασης σε καταστάσεις συναισθηματικών κρίσεων,
  • θα εξασκήσουν δεξιότητες παροχής ψυχολογικών πρώτων βοηθειών σε καθημερινά περιστατικά συναισθηματικών κρίσεων με έντονο φόβο, άγχος, θυμό και θλίψη.

Πληροφορίες συμμετοχής

  • Αποκτήστε αναγνωρισμένη πιστοποίηση από την ΑCΤΑ - Ολοκληρώστε επιτυχώς την τελική αξιολόγηση και αποκτήστε τη βεβαίωση παρακολούθησης του πιστοποιημένου προγράμματος από την ΑCΤΑ - Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  • Εξ Αποστάσεως εκπαίδευση - E-Learning
  • Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή