Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
TUV AUSTRIA ACADEMY
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Οργάνωση & Διοίκηση

Εισηγητής

Διονύσης Γρηγορόπουλος , Διευθύνων Σύμβουλος Logistics Way
O Διονύσης Γρηγορόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 με πτυχίο Προγραμματιστή Αναλυτή του ΤΕΙ Πειραιά, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το University of Bath. Διαθέτει 20ετή εμπειρία σε θέματα Οργάνωσης και διοίκησης αλυσίδων εφοδιασμού, πληροφορικής, πωλήσεων και Management. Διετέλεσε το 2004 Project Manager για την εγκατάσταση τηλεματικού εξοπλισμού και διαχείρισης 5.000 οχημάτων για την Ολυμπιάδα του 2004. Είναι ιδρυτικό μέλος του ITS HELLAS και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Logistics (ΕΕL) από το 2006 έως 2012. Το 2013 πιστοποιήθηκε ως ειδικευμένος συνεργάτης στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα Μεταφορών & Logistics.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε στελέχη της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Supply Chain Directors, Logistics Managers, Οικονομικής Διεύθυνσης και Διεύθυνση Πωλήσεων. Επίσης αφορά στελέχη που ασχολούνται με Customer Service, Forecasting & Demand Planners, Προγραμματισμό Παραγωγής, Υπεύθυνους Αγορών, Buyers, Product Managers, καθώς και σε Υπεύθυνους Αποθηκών, Marketing και Πληροφορικής.

Σκοπός

Στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

  • Θα επιχειρήσουμε την ανάλυση και ταξινόμησή τους, ενώ θα δοθεί έμφαση στις πλέον σύγχρονες και ολοκληρωτικές εφαρμογές που συνδέουν όλες τις λειτουργίες της εφοδιαστικής αλυσίδας υπό κοινή στρατηγική και εγγυώνται κοινό όφελος για όλα τα μέλη της αλυσίδας.
  • Θα αναδείξουμε ότι οι έννοιες της διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας και της τεχνολογίας πληροφόρησης και επικοινωνίας είναι τόσο ισχυρά συνδεδεμένες που υπάρχει σύγχυση ως προς την προτεραιοποίησή τους σε στρατηγικό επίπεδο. Επίσης, να απαντήσουμε στο βασικό ερώτημα που είναι εάν οι περισσότερες τεχνολογικές εφαρμογές περιορίζονται σε λειτουργικό επίπεδο ή σε μεμονωμένες δραστηριότητες εντός της εφοδιαστικής αλυσίδας.
  • Θα δούμε ποιος πρέπει να είναι ο Ρόλος της τεχνολογίας στη δημιουργία αξίας και ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για τις επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση για όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Συγκεκριμένα, θα μελετήσουμε τις κινητήριες δυνάμεις που ωθούν την εφοδιαστική αλυσίδα στην υιοθέτηση της τεχνολογίας, σε σχέση με :
    • την πίεση του διεθνούς ανταγωνισμού
    • την παγκοσμιοποίηση,
    • την ανάγκη μείωσης κόστους
    • την βελτίωση της ποιότητας και
    • την αυτοματοποίηση των σχέσεων με τους συνεργάτες, προμηθευτές και πελάτες μας

Οι κεντρικοί άξονες θα είναι:

  • Η αναγνώριση της σημασίας στην διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και του ρόλου της τεχνολογίας πληροφορικής
  • Η βελτιστοποίηση των διαδικασιών της εφοδιαστικής αλυσίδας και ο σχεδιασμός των ροών για την χρήση της τεχνολογίας.
  • Η διερεύνηση των υφιστάμενων υποδομών και την δυνατότητα εφαρμογής των πιο σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων και μεθόδων.
  • E Commerce Logistics Models
  • Last Mile Delivery
  • Ηλεκτροκίνηση

Περιγραφή σεμιναρίου

 H TÜV Austria Academy σε συνεργασία με την Logistics Way παρουσιάζει το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ.

Εισαγωγή στο πρόγραμμα

Η παγκοσμιοποίηση, η ένταση του διεθνούς ανταγωνισμού, οι αυξημένες απαιτήσεις των πελατών, η κυριαρχία του ηλεκτρονικού επιχειρείν και η πολυπλοκότητα των σημερινών συστημάτων εφοδιασμού είναι κάποιες από τις σύγχρονες τάσεις που επιτάσσουν την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην εφοδιαστική αλυσίδα. Ο ρόλος της τεχνολογίας είναι καταλυτικός στη δημιουργία και διατήρηση αποτελεσματικών πληροφοριακών, υλικών και κεφαλαιακών ροών εντός της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η τεχνολογία ενισχύει τη συνεργασία των μελών της εφοδιαστικής αλυσίδας, δημιουργεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε όλες τις επιχειρήσεις-μέλη και προσδίδει προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες/ προϊόντα που προσφέρει στον πελάτη.

Ποικίλα τεχνολογικά εργαλεία και συστήματα χρησιμοποιούνται υπό την ευρεία έννοια της διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας και χρειάζεται να γνωρίζουμε ποια, πως, πότε και γιατί πρέπει να εφαρμόσουμε.

Η αποδοτικότητα των υπαρχουσών τεχνολογιών και η ανάπτυξη νέων στα πλαίσια της εφοδιαστικής αλυσίδας και των logistics είναι κρίσιμα ζητήματα για τις σύγχρονες επιχειρήσεις που λειτουργούν πλέον σε διευρυμένα επιχειρησιακά δίκτυα.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.