Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Υπεύθυνοι Ευημερίας (Welfare Officers): Ένα πρόγραμμα Πρωτογενούς πρόληψης

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού: Educate the Educators
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Π. Ν. Σιαπέρας, M.Sc., Ph.D., Ψυχολόγος-Εργοθεραπευτής Κολλεγίου Αθηνών.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η πρωτογενής πρόληψη αλλά και η αντιμετώπιση διαφόρων ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι μαθητές απασχολεί καθημερινά στο σχολείο εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους. Πολλές φορές, όταν ένας μαθητής αντιμετωπίζει κάποιο ζήτημα, δυσκολεύεται να μιλήσει σε κάποιον ενήλικα και προτιμά να απευθυνθεί σε έναν συνομήλικο τον οποίο μπορεί να εμπιστευτεί.

Στο Γυμνάσιο του Κολλεγίου Αθηνών, έχει θεσμοθετηθεί από το 2010 το πρόγραμμα Μαθητές-Υπεύθυνοι Ευημερίας (Welfare Officers). Οι μαθητές αυτοί αποτελούν έναν πυρήνα της Μαθητικής Κοινότητας, που ασχολείται με προγράμματα πρόληψης και διαμεσολάβησης. Παράλληλα έχει ως στόχο την κινητοποίηση των Μαθητικών Συμβουλίων στην οργάνωση άλλων δράσεων, όπως αυτών για τις εξαρτήσεις από αλκοόλ, κάπνισμα και διαδίκτυο ή για την υποδοχή των μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου.

Οι Υπεύθυνοι Ευημερίας έχουν τακτικές συναντήσεις με τους Ψυχολόγους του Τμήματος Συμβουλευτικής του Σχολείου για θέματα που αφορούν στα καθήκοντά τους και στη δράση τους (π.χ. δεξιότητες επικοινωνίας, αμεροληψία, εχεμύθεια, τρόπους ενημέρωσης των συμμαθητών τους κ.α.).

Στην πορεία της δεκαετούς λειτουργίας του προγράμματος, οι Υπεύθυνοι Ευημερίας συναποφάσισαν και υλοποίησαν με τους συμμαθητές τους πρακτικές αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού και τη διενέργεια προγραμμάτων πρωτογενούς πρόληψης.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.