Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Data Governance

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
PRIORITY
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Πληροφορική

Σε ποιους απευθύνεται

Σε στελέχη επιχειρήσεων που ασχολούνται με την διαχείριση των δεδομένων(ΙΤ Manager, Information Security Officer, Data Analysts, Data Stewards) αλλά και σε ανώτερα στελέχη που λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις για την επιχείρηση(Line Managers), καθώς και σε στελέχη κανονιστικής συμμόρφωσης(Compliance Officer).

Σκοπός

Στόχος workshop: Η εξοικείωση με τις βασικές αρχές της διακυβέρνησης δεδομένων και η κατανόηση μηχανισμών και τεχνικών που δύνανται να εφαρμοστούν στην πράξη.
Εκπαιδευτικό αποτέλεσμα: Η απόκτηση απαραίτητων γνώσεων για την ανάπτυξη προγραμμάτων διακυβέρνησης δεδομένων στην επιχείρηση.

Περιγραφή σεμιναρίου

Ο ρόλος των δεδομένων στην επιτυχή λειτουργία των επιχειρήσεων στην σημερινή εποχή είναι συνεχώς αυξανόμενος και η διακυβέρνηση τους αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής του συνόλου των επιχειρήσεων.
Είτε πρόκειται για συμμόρφωση στις κανονιστικές απαιτήσεις είτε για αναγκαιότητα προς τη λήψη ορθών επιχειρηματικών αποφάσεων, η Διακυβέρνηση Δεδομένων αποτελεί κομβικό εργαλείο λειτουργίας των υγιών επιχειρήσεων.

Το workshop Διακυβέρνησης Δεδομένων(Data Governance), κάνει σύντομη αναφορά στις σχετικές έννοιες και παρουσιάζει παραδείγματα στην πράξη με σκοπό την εφαρμογή τεχνικών διακυβέρνησης δεδομένων με έμφαση στην ποιότητα των δεδομένων.

Περιεχόμενα:
1. Βασικοί ορισμοί και αρχές στην διαχείριση και διακυβέρνηση δεδομένων
2. Data Management Framework - Σχέση διακυβέρνησης δεδομένων και διαχείρισης δεδομένων
3. Ποιότητα και Διακυβέρνηση Δεδομένων
4. Πρακτικά παραδείγματα-Workshop

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 8 ώρες (9:30-17:30)
Παραδοτέο υλικό: Διαφάνειες σεμιναρίου
Γλώσσα υλικού: Ελληνικά (αναφορά σε αγγλικές ορολογίες)
Γλώσσα σεμιναρίου: Ελληνικά (αναφορά σε αγγλικές ορολογίες)
Απαιτούμενες γνώσεις: Δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις επί της διακυβέρνησης δεδομένων, είναι επιθυμητή η εμπειρία σε επιχειρηματικά περιβάλλοντα.

 

Κόστος Συμμετοχής

220€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.