Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Βασικές Αρχές των Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών - GIS

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Techschool
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Design/Photo/Video/ Audio

Σε ποιους απευθύνεται

Η πιστοποίηση που προσφέρεται από το κέντρο Επαγγελματικών Σεμιναρίων Techschool απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία ή νεοεισερχόμενο στέλεχος του χώρου που τον ενδιαφέρει το αντικείμενο των γεωγραφικών συστημάτων - πληροφοριών . Και φυσικά σε αυτούς που θέλουν να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους με μία αναγνωρισμένη Πιστοποίηση από τον Εθνικό Φορέα Διαπιστεύσεων (ΕΣΥΔ)και την ACTA.

Σκοπός

Ο βασικός στόχος είναι ο καταρτιζόμενος να κατανοήσει τις βασικές γνώσεις σχετικά με τα γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών και την χρήση τους.

Περιγραφή σεμιναρίου

 Εισαγωγή

Το κέντρο επαγγελματικών σεμιναρίων της Techschool στον Άγιο Στέφανο προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την πιστοποίηση στις «Βασικές Αρχές Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών – GIS» . Ο καταρτιζόμενος με την βοήθεια του Η/Υ θα έχει την δυνατότητα να χειρίζεται ένα ολοκληρωμένο σύστημα ανάλυσης , συλλογής αποθήκευσης και απεικόνισης πληροφοριών που σχετίζονται με φαινόμενα που εξελίσσονται στο γεωγραφικό χώρο.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν είναι οι εξής:

1. Βασικές αρχές λειτουργίας Γεωγραφικών Συστημάτων
• Οι έννοιες της Γεωγραφίας-Χαρτογραφίας
• Σκοπιμότητα ανάπτυξης GIS
• Ορισμοί
• Οφέλη από τη χρήση GIS
• Η λειτουργία ενός ΓΠΣ

2. Δυνατότητες του Συστήματος
• Διαχείριση υπηρεσιών
• Διαχείριση φυσικών – περιβαλλοντικών πόρων
• Οδικά δίκτυα
• Σχεδιασμός σε αστικό περιβάλλον
• Συστήματα πληροφοριών Γης

3. Είδη Αρχείων
4. Βασικά εργαλεία χρήσης του ArcGIS
Βασική χρήση της Γραμμής Εργαλείων Standard

Πληροφορίες συμμετοχής

Προ απαιτούμενα για τη συμμετοχή στις εξετάσεις:
Απόφοιτος ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ-ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Η διάρκεια του Σεμιναρίου είναι 40 ώρες. Η παρακολούθηση και οι εξετάσεις που ακολουθούν πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως. Με χρήση e-learning πλατφόρμας, (Moodle), οι συμμετέχοντες παρακολουθούν βιντεοσκοπημένο μάθημα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας επιθυμούν , καθώς επίσης έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό και σημειώσεις.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των εξετάσεων, σας απονέμεται το αναγνωρισμένο από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) και της ACTA πτυχίο «Βασικές Αρχές των Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών-GIS»

Διαπιστευμένο πιστοποιητικό από ΕΣΥΔ
Tο κέντρο επαγγελματικών σεμιναρίων της Techschool στον Άγιο Στέφανο Αττικής προσφέρει την πιστοποίηση “Βασικές αρχές των συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών – GIS” που ανήκει στο σχήμα πιστοποίησης Ψηφιακή Τεχνολογία που είναι διαπιστευμένο σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024:2012 από το ΕΣΥΔ, τον κατά νόμο αρμόδιο οργανισμό, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η διαδικασία πιστοποίησης γίνεται με αμεροληψία και με τεκμηριωμένη επάρκεια ενώ παράλληλα καθιστά αναγνωρισμένο και αποδεκτό το πιστοποιητικό ως ισότιμο από τους Εθνικούς Φορείς Διαπίστευσης των χωρών – μελών της EA (European cooperation for Accreditation).

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.