Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

ISO 45001 - Το νέο πρότυπο Υγείας και Ασφάλειας

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
PRIORITY
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία ISO / Πιστοποιήσεις / Πρότυπα

Εισηγητής

Λευτέρης Αναστασάκης: Senior Sales Director, PRIORITY. Χημικός ΕΚΠΑ, MBA στα Οικονομικά. Εργάστηκε 27 χρόνια σε θέσεις ευθύνης σε πολυεθνικές επιχειρήσεις, σε εργοστάσια παραγωγής και στο επιτελικό κέντρο των εταιριών, στους τομείς του HR και της προσαρμογής των Ελληνικών επιχειρήσεων στην ευρωπαϊκή νομοθεσία Είναι πιστοποιημένος DPO (Data Protection Officer) για θέματα του κανονισμού GDPR.
Γιάννης Παπλωματάς: Director, Business Consulting, PRIORITY. Χημικός Μηχανικός και πιστοποιημένος. Έχει διενεργήσει περισσότερες από 300 επιθεωρήσεις σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων, με εξειδίκευση σε θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας και υγείας & ασφάλειας στην εργασία. Υπήρξε Διευθυντής Διασφάλισης Ποιότητας για περισσότερα από 10 έτη σε μεγάλη βιομηχανική μονάδα τροφίμων. Επιθεωρητής Συστημάτων ISO.
Νικόλαος Μαργαρίτης: Consultant, Business Consulting, PRIORITY. Διπλωματούχος χημικός μηχανικός Ε.Μ.Π. (Dipl. Eng.) με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης Ε.Μ.Π. (M.Sc.), στην περιβαλλοντική μηχανική. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στο χώρο της βιομηχανίας και στις συμβουλευτικές υπηρεσίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι εξειδικευμένος στη διαχείριση λειτουργικών κινδύνων με έμφαση στο περιβάλλον και την υγιεινή & ασφάλεια. Είναι πιστοποιημένος επιθεωρητής Συστημάτων Διαχείρισης κατά OHSAS 18001:2007 και ISO 45001:2018.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε ανώτερα στελέχη που με τις αποφάσεις τους συμβάλλουν στην επίτευξη ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος στην επιχείρησή τους.

Σκοπός

Η κατανόηση των απαιτήσεων του προτύπου με πρακτικά παραδείγματα από τη μεγάλη εμπειρία των συμβούλων της PRIORITY, αναλύοντας τα νέα στοιχεία που φέρνει έναντι του προτύπου OHSAS 18001.

Περιγραφή σεμιναρίου

Οι οργανισμοί σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι υπεύθυνοι για την υγεία και την ασφάλεια των υπαλλήλων τους και όσων παρευρίσκονται στους χώρους εργασίας (υπεργολάβοι, επισκέπτες, πελάτες κ.λπ.). Στόχος του σεμιναρίου είναι η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σχετικά με τις αρχές και τις απαιτήσεις του ISO 45001:2018 και ταυτόχρονα η ανάπτυξη της ικανότητάς τους να εντοπίζουν και να αξιολογούν τους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, να λαμβάνουν και να εφαρμόζουν μέτρα για τη μείωση των κινδύνων, να παρακολουθούν τις νομοθετικές απαιτήσεις και να εξασφαλίζουν την επίτευξη ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος.

Περιεχόμενα:
• Καλωσόρισμα και παρουσίαση στόχων εκπαίδευσης
• Εισαγωγή στο Σύστημα Διαχείρισης Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία (Σκοπός & Οφέλη)
• Δομή και λειτουργία του προτύπου ISO 45001:2018 (Annex SL)
• Χρονικό διάστημα μετάβασης από το OHSAS 18001:2007 στο ISO 45001:2018
• Απαιτήσεις τεκμηρίωσης σύμφωνα με το ISO 45001:2018
• Ανάλυση απαιτήσεων του ISO 45001:2018 ως εξής:
• Πλαίσιο λειτουργίας οργανισμού
• Ηγεσία και συμμετοχή εργαζομένων
• Σχεδιασμός ΣΔΥΑΕ
• Υποστήριξη ΣΔΥΑΕ
• Λειτουργία ΣΔΥΑΕ
• Αξιολόγηση επιδόσεων ΣΔΥΑΕ
• Συνεχής βελτίωση ΣΔΥΑΕ
• Υλοποίηση και πιστοποίηση ΣΔΥΑΕ κατά ISO 45001:2018
• Workshops ή/και case-studies για την κατανόηση βασικών λειτουργιών του ISO 45001:2018

Πληροφορίες συμμετοχής

Παραδοτέο υλικό: Η παρουσίαση που θα χρησιμοποιήσουν οι εισηγητές θα αποσταλεί σε ηλεκτρονική μορφή (.pdf format) σε όλους τους συμμετέχοντες, μετά το πέρας του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Κόστος Συμμετοχής

150€ (πλέον Φ.Π.Α)/ εκπαιδευόμενο. Η τιμή είναι με πολίτική Early Bird (έως και 10 μέρες πριν την υλοποίηση)
180€ (πλέον Φ.Π.Α)/ εκπαιδευόμενο μετά το πέρας της προθεσμίας

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.