Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Logistics - Ποσοτικές μέθοδοι ανάλυσης

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
IST College ΚΔΒΜ2
Εξ Αποστάσεως
E-Learning
καθημερινές ενάρξεις
12 ώρες

Εισηγητής

Ο Σοφοκλής Κωτούλας διαθέτει αξιόλογη διδακτική εμπειρία (πάνω από 5000 παρουσιάσεις, περισσότερες από 20000 ώρες) σε θέματα λογιστικής, εργατικών, φορολογίας, διοικητικής λογιστικής, κοστολόγησης, υπολογιστών, και σε πολλά άλλα θέματα business ( τόσο σε θεωρητικό όσο και σε μηχανογραφημένο επίπεδο). Είναι συγγραφέας βιβλίου λογιστικής για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και κατά καιρούς έχει δημοσιεύσει πιθανά θέματα του διαγωνισμού στον τύπο. Έχει εργαστεί ως λογιστής ως σύμβουλος μηχανογράφησης επιχειρήσεων, και ως επαγγελματίας εισηγητής σεμιναρίων. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στα χρηματοοικονομικά (Μάντσεστερ, Αγγλία), και είναι απόφοιτος του τμήματος οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων στην βιομηχανική Πειραιά.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο Ποσοτικές μέθοδοι και Logistics απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων Logistics ή επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν Logistics και έχουν, ή επιθυμούν να ποσοτικοποιήσουν και να στατιστικοποιήσουν το μάνατζμεντ διανομής τους.
• Το σεμινάριο προϋποθέτει ο συμμετέχων να έχει ένα ικανοποιητικό μαθηματικό και στατιστικό υπόβαθρο, και γενικά ποσοτικοποιημένο τρόπο σκέψης και εργασίας.

Σκοπός

Εξειδικευμένο σεμινάριο, από τα ελάχιστα στην αγορά, που πλέον επιστημονικοποιούν πλήρως την διαδικασία της διανομής, και εξοπλίζουν το σύγχρονο στέλεχος με τα απαραίτητα μαθηματικά και στατιστικά εργαλεία για την μεγιστοποίηση της λειτουργίας των συστημάτων, και για την δυνατότητα προβλέψεων. Η ποσοτικοποίηση του μάνατζμεντ όλο και γίνεται πιο επιτακτική και εξαπλώνεται, λόγω περιορισμού των χρηματοοικονομικών πόρων, του έντονου ανταγωνισμού που πλέον ξεφεύγει από το εγχώριο επίπεδο και γίνεται παγκόσμιος.

Περιγραφή σεμιναρίου

Συνοπτικό πρόγραμμα

  • Ποσοτικές μέθοδοι,
  • Βασική περιγραφική στατιστική, χρονοσειρές, απλή και πολλαπλή παλινδρόμηση,
  • Μέθοδος του ελάχιστου μονοπατιού, μέθοδος του ζευγύοντος δένδρου, μέθοδος Vogel, μέθοδος simplex, μέθοδος του ελάχιστου μονοπατιού, εκθετική εξομάλυνση.
  • Θεωρία ουράς, κατανομή Poisson, άριστος σχεδιασμός σημείων εξυπηρέτησης και κόμβων.
  • Στοχαστικά μαθηματικά μοντέλα για την άριστη ποσότητα υλικών αποθήκης, ελάχιστο επίπεδο παραγγελίας, ιδανικά χρονικά σημεία παραγγελίας, πλάνα αποθήκευσης με βάση την χωρητικότητα της αποθήκης.
  • Διαγραμματικές απεικονίσεις των κινήσεων αποθήκης και των μαθηματικών εξισώσεων με βάση τις οποίες και υπολογίζονται τα σχετικά μεγέθη.
  • Χρηματοοικονομική των Logistics: Καθαρή παρούσα αξία, μελλοντική αξία, προεξοφλητικό επιτόκιο, επιλογή συμφέρουσας επένδυσης σε εξοπλισμό Logistics

** Το σεμινάριο κάνει εκτεταμένη χρήση του Excel, του Ms Project Management και του SPSS.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.