Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Πιστοποιημένος Ειδικός Bartender - Certified Professional Bartender (CPBt)

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
StartLearn
Εξ Αποστάσεως
E-Learning
καθημερινές ενάρξεις
40 ώρες

Σε ποιους απευθύνεται

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε όλους όσους εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν ως επαγγελματίες Bartender σε οποιαδήποτε ξενοδοχειακή, τουριστική ή επισιτιστική μονάδα, bar, club, καφετέριες, snack - bar, κ.λπ. Επίσης, με την πιστοποίηση CPBt οι επαγγελματίες Bartender μπορούν να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους. Τέλος, απευθύνεται σε τελειόφοιτους λυκείου ή ανέργους κάθε ηλικίας. 

Σκοπός

Σκοπός της εκπαίδευσης είναι oι σπουδαστές να εκπαιδευτούν σε επαγγελματικό επίπεδο τόσο στο θεωρητικό κομμάτι όσο και στο πρακτικό κομμάτι για την παρασκευή Cocktails που παρασκευάζονται σε ένα bar.
Στόχος της εκπαίδευσης είναι να διασφαλίσουν το επαγγελματικό επίπεδο γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων στο χώρο των Cocktails.

Περιγραφή σεμιναρίου

Ως Μπάρμαν (barman ή bartender) ορίζεται ο επαγγελματίας κλάδου επισιτισμού που διεθνώς αποκαλείται μπαρτέντερ (bartender) και είναι υπεύθυνος για τις εργασίες που πραγματοποιούνται πίσω από τον πάγκο σερβιρίσματος (μπάρα) ενός μπαρ επισιτιστικής ή και ξενοδοχειακής επιχείρησης, σε χώρους παροχής υπηρεσιών εστίασης, ξενοδοχεία, μπαρ, κλαμπ, καφετέριες, σνακ μπαρ και σερβίρει ποτά (αλκοολούχα και μη, αφεψήματα), με προδιαγραφές ποιότητας και υγιεινής. Το σεμινάριο καλύπτει όλα τα απαραίτητα γνωστικά πεδία που πρέπει να κατέχει ένας επαγγελματίας για να παρασκευάσει ποτά και cocktails με το σωστό τρόπο σερβιρίσματος και τις σωστές δοσολογίες.

Για να γίνει κάποιος επαγγελματίας Bartender χρειάζεται να αρέσκεται να ασχολείται με την παρασκευή ποτών, να είναι δραστήριο και κινητικό άτομο, να αγαπά την εξυπηρέτηση, να παρέχει πληροφορίες, να είναι επικοινωνιακός, να διατηρεί τακτοποιημένο τον χώρου του, να έχει καθαρή και περιποιημένη εμφάνιση, να μπορεί να διατηρεί την ψυχραιμία του σε δύσκολες καταστάσεις, πολύ διαθέτει καλή μνήμη και να είναι συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει. Πολλές φορές θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει απαιτητικούς πελάτες, γι’ αυτό πρέπει να είναι ευγενικός και να διατηρεί την ψυχραιμία του. 

Θεματικές Ενότητες

 • Βασικές Αρχές Bartending
 • Πρώτες Ύλες και Προϊόντα
 • Η Τέχνη της Ανάμειξης (mixology)
 • Κλασσικές Συνταγές Cocktails
 • Τεχνικές Πωλήσεων & Εξυπηρέτηση Πελατών

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια & Εκπαιδευτικές υπηρεσίες

 • Διάρκεια: 2 ½ μήνες - 4 ώρες εβδομαδιαία || 1 ½ μήνες - 6 ώρες εβδομαδιαία | Σύνολο: 40 ώρες
 • Επαγγελματική εκπαίδευση
 • Στην προσπάθεια για ευέλικτη διδασκαλία υπάρχει η δυνατότητα εκπαίδευσης εξ αποστάσεως (e-Learning)
 • Το Σεμινάριο επιδοτείται μέσω ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ 100%

Πιστοποίηση
Στο τέλος της φοίτησης οι σπουδαστές αξιολογούνται. Η επιτυχής ολοκλήρωση της εξεταστικής διαδικασίας οδηγεί στην απόκτηση της Πιστοποίησης. Αναγνωρισμένη Πιστοποίηση για την αγορά εργασίας.
Βεβαίωση Κατάρτισης Σπουδών πιστοποιημένη από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

***Οι Βεβαιώσεις Κατάρτισης Σπουδών εκδίδονται στα Ελληνικά & στα Αγγλικά διότι έχουν εγκριθεί και από το ΥΠ.ΠΑΙ.Θ.

Πιστοποίηση χωρίς επιπλέον επιβάρυνση

 • Ειδικός Bartender – Ειδικός στη παρουσίαση Ποτών και άλλων Κοκτέιλς
 • Εξυπηρέτηση Πελάτη – Customer Service

Πιστοποίηση CPB με επιπλέον επιβάρυνση εξέτασης

 • Πιστοποιημένος Ειδικός Bartender – Certified Professional Bartender

Διαπιστευμένo πιστοποιητικό από ΕΣΥΔ:
Το Σχήμα Πιστοποίησης CPBt είναι διαπιστευμένο σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024:2012 από το ΕΣΥΔ, τον κατά νόμο αρμόδιο οργανισμό, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η διαδικασία πιστοποίησης γίνεται με αμεροληψία και με τεκμηριωμένη επάρκεια ενώ παράλληλα καθιστά αναγνωρισμένο και αποδεκτό το πιστοποιητικό ως ισότιμο από τους Εθνικούς Φορείς Διαπίστευσης των χωρών – μελών της EA (European cooperation for Accreditation).

Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.