Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

THEATRE MAKE UP - FACE PAINTING & SPECIAL EFFECTS

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Tabula Rasa - Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Τζένη Άνθη

Περιγραφή σεμιναρίου

Τόσο το θεατρικό μακιγιάζ και τα special effects, όσο και τα beauty make up και face painting είναι ένα παιχνίδι υλικών και χρωμάτων με στόχο τη μεταμόρφωση ενός ατόμου σε οτιδήποτε κι αν φανταστούμε, σε οτιδήποτε κι αν μας ζητηθεί. Για να πραγματοποιήσουμε μια τέτοια μεταμόρφωση, καλούμαστε να γίνουμε και ζωγράφοι και γλύπτες. Ανοίγουμε ακόμα και βιβλία ανατομίας, προκειμένου να πετύχουμε ένα πειστικό αποτέλεσμα special effect.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα εξετάσουμε τα υλικά που χρησιμοποιούμε ανάλογα με το μέσο για το οποίο δουλεύουμε (θέατρο, κινηματογράφος, τηλεόραση). Θα κατανοήσουμε τον τρόπο που λειτουργεί το φως και η σκιά πάνω σ’ ένα πρόσωπο. Θα δούμε πως ένα μακιγιάζ μπορεί να είναι βελτιωτικό (beauty make-up), πως μπορεί να αλλοιώσει μια μορφή και πως μπορεί να μεταμορφώσει απόλυτα ένα πρόσωπο. Θα δουλέψουμε θέματα επηρεασμένα από ζώα, τέρατα, κινηματογραφικούς ήρωες και αποκριάτικες μάσκες. Θα εξασκηθούμε στο να βλέπουμε ένα πρόσωπο ή ένα σώμα σαν καμβά και να ζωγραφίζουμε πάνω του, δημιουργώντας ευφάνταστα face & body paintings. Θα μάθουμε τις τεχνικές του μακιγιάζ χαρακτήρων, δηλαδή τον τρόπο να επεμβαίνουμε στα χαρακτηριστικά του προσώπου και του σώματος και να τα αλλάζουμε ως προς την ηλικία, τη φυλή και τον τύπο. Θα μάθουμε τα υλικά και τις τεχνοτροπίες της δημιουργίας ειδικών εφέ, ώστε να μπορούμε να φέρουμε το άτομο, στη νέα κατάσταση που θέλουμε να βρεθεί. Θα δουλέψουμε την τεχνική της γήρανσης τόσο για το θέατρο όσο και για τον κινηματογράφο, θα εξασκηθούμε στη μεταμόρφωση ενός ανθρώπου σε άψυχη κούκλα, στη δημιουργία μιας κακιάς μάγισσας, στο μακιγιάζ της γκέισας, στα φυλετικά μακιγιάζ ινδής κι αφρικανής κ.α. Θα μάθουμε πως, τόσο με επαγγελματικά υλικά, όσο και με απλά καθημερινής χρήσης αντικείμενα, μπορούμε να "χτίσουμε" ένα ειδικό εφέ πάνω σ’ ένα πρόσωπο ή σ’ ένα σώμα. Μελετώντας χαρακτηριστικούς ρόλους του θεάτρου και του κινηματογράφου θα μάθουμε την τεχνική που χρησιμοποιείται και στο Hollywood, για να φτιάχνουμε σημεία του προσώπου και του σώματος με ουλές από ατυχήματα και ασθένειες ή με εκ γενετής παραμορφώσεις. Θα μάθουμε να δημιουργούμε κοψίματα από αιχμηρά αντικείμενα (μαχαίρια, γυαλιά...), οπές από σφαίρες όπλου, piercing, σπασίματα (χεριών, ποδιών, μύτης), εγκαύματα, μώλωπες και σημάδια από δερματοπάθειες.

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου είναι οι παρακάτω:
• Εισαγωγή στην τέχνη του Μακιγιάζ
• Σχήματα προσώπου και ντεγκραντάρισμα σε χαρτί.
• Βασικές αρχές της φωτοσκίασης και η εφαρμογή της σε ανδρικό και γυναικείο πρόσωπο.
• Χρωματολογία - Χρωματικός κύκλος
• Εφαρμογή της τεχνικής της φωτοσκίασης και του ντεγκρανταρίσματος σε μοντέλο άνδρα - γυναίκα, όπου ο κάθε σπουδαστής θα μάθει να εφαρμόζει τόσο το ανδρικό όσο και το γυναικείο contouring
• Εκμάθηση τοποθέτησης τεχνητής βλεφαρίδας
• Βασικά στοιχεία για την εφαρμογή του eye-liner
• Εξοικείωση και μυστικά για την εφαρμογή των χρωμάτων στο πρόσωπο - σώμα για ένα άρτιο Beauty Make Up
• Το ντεγκραντάρισμα στο Face and Body Painting
• Εύκολη εφαρμογή της τεχνικής που μάθαμε και Face Painting: Σκύλος - Γάτα - Πεταλούδα κ.α.
• Φίδι με την τεχνική του καλσόν - δίχτυ
• Pop Art Make Up, Jocker, Saw, Γκέισα, Doll κ.α.
• Εκφράσεις προσώπου (Χαρούμενο - Λυπημένο - Θυμωμένο)
• Φυλές
• Theatre Make Up: γήρανση
• Γνωριμία με τα υλικά και η εφαρμογή τους για τον σχεδιασμό μώλωπα
• Ράμματα
• Κάλυψη φρυδιού - Piercing
• Έγκαυμα: Τεχνική 1 και Τεχνική 2, ελαφρύ έγκαυμα
• Ουλή και δάχτυλο
• Σκισμένο γόνατο
• Πυροβολισμός - Κόψιμο από αιχμηρό αντικείμενο
• Προσθετική μύτης - σαγονιού
• Γήρανση με την τεχνική του υγρού λάτεξ
• Φαλάκρα

- Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή. Οι σπουδαστές οφείλουν να εφοδιαστούν από την αρχή των μαθημάτων με συγκεκριμένα υλικά που θα χρειαστεί να δουλέψουν κατά τη διάρκεια του προγράμματος. 

Πληροφορίες συμμετοχής

Έναρξη: Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016
Ώρες μαθημάτων: 16:00-18:00 εβδομαδιαίως
Δίδακτρα: 45 ευρώ
Διάρκεια σπουδών: 6 μήνες

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.
Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa". 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.