Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τέχνη & Πολιτισμός

Εισηγητής

Αριστέα Χαρωνίτη
Ζωγράφος και Χαράκτρια. Αποφοίτησε από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πτυχίο Ζωγραφικής και δεύτερο πτυχίο Χαρακτικής από την Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών. Συμμετείχε ως φοιτήτρια Erasmus στο MA Performance Design and Practice του UAL, Λονδίνο, Αγγλία. Έχει εργαστεί ως χαράκτρια σε πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών στην Rheine της Γερμανίας και έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης. Έχει λάβει διακρίσεις για την ξυλογραφική της δουλειά. Δραστηριοποιείται στη διδασκαλία ενηλίκων και ατόμων με αναπηρία. Έργα της βρίσκονται στις συλλογές της Alpha Bank, της Τράπεζας Πειραιώς και σε ιδιωτικές συλλογές. Είναι μέλος του ΕΕΤΕ.

Περιγραφή σεμιναρίου

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ Ι: Ξυλογραφία

Το εργαστήριο αυτό έχει σκοπό την εισαγωγή των σπουδαστών στην εικαστική τέχνη της χαρακτικής και συγκεκριμένα της υψιτυπίας από ξύλο. Το χαρακτικό έργο είναι το τύπωμα από μία χαραγμένη «μήτρα» και μπορεί να γίνει σε πολλαπλά αντίτυπα. Η ξυλογραφία αποτελεί έναν από τους προγόνους της σύγχρονης τυπογραφίας και γραφιστικής, και στο πρώτο αυτό εργαστήριο οι σπουδαστές θα χαράξουν και θα τυπώσουν το δικό τους έργο, θα μάθουν τα εργαλεία, τις τεχνικές που ακολουθούνται και θα έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν εμπειρίες από τα εικαστικά αποτελέσματα που μπορούν οι τεχνικές και οι κατευθύνσεις αυτές να δώσουν.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ Ι: Ξυλογραφία
ΕΝΑΡΞΗ 12/10/2023, ΠΕΜΠΤΗ / 6:00-9:00 μ.μ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
ΚΟΣΤΟΣ: 130 €

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΙΙ: Λινόλεουμ με Διχρωμία
Στο εργαστήριο αυτό οι σπουδαστές θα µάθουν πώς να µεθοδεύουν την δουλειά τους στη χάραξη, µε σκοπό να έχουν πάνω από µία µήτρα που να τυπώνεται στο χαρτί. Έτσι, θα αρχίσουν να βλέπουν χρώµατα και τονικότητες να εισάγονται στο χαρακτικό τους έργο, και να καταλαβαίνουν τον τρόπο που λειτουργεί αυτή η πιο περίπλοκη τεχνική της διχρωµίας. Το υλικό που θα χρησιµοποιηθεί είναι το λινόλεουµ προκειµένου να γνωρίσουν τις διαφορές που έχει αυτή η επιφάνεια από το ξύλο και τις υφολογικές ιδιαιτερότητες που προσφέρει. Το εργαστήριο αυτό δεν προϋποθέτει προηγούµενη εµπειρία.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΙΙ: Λινόλεουμ με Διχρωμία
ΕΝΑΡΞΗ 16/11/2023, ΠΕΜΠΤΗ / 6:00-9:00 μ.μ.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
ΚΟΣΤΟΣ: 130 €

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.