Κατηγορία:
Ψυχολογία, Δικαστική Ψυχολογία

Δικαστική Γραφολογία - Δικαστική Ψυχολογία

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Webseminars
ΑΘΗΝΑ
06/02/2021 έως 07/02/2021
16 ώρες
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
06/02/2021 έως 07/02/2021
16 ώρες

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Θωμάς Μερσινιάς, Κλινικός Ψυχολόγος MSc, Κάτοχος Certificate στη Δικαστική Ψυχολογία – Εγκληματολογία (DEREE American College of Greece), Certificate in Forensic Psychology / Witness Investigation (University of Leicester,UK), Statement of Achievement in Forensic Science & Criminal Justice (University of Leicester,UK), Diploma in Criminology & Profiling (IOA), Criminal Profiling Specialist (IST LLU , Arizona US).
Όλγα Γαβριηλίδου, Δικαστική και Αναλυτική Γραφολόγος - ανώτερο πτυχίο της Σχολής Γραφολογίας του Cambridge , μέλος της Ένωσης Διπλωματούχων Γραφολόγων , και διδάσκουσα απο το 2014 στην σχολή Γραφολογίας του Cambridge.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε Ψυχολόγους, Νομικούς, Δικαστικούς, Σώματα Ασφαλείας. Σε Φοιτητές, Κοινωνιολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Σωφρονιστικούς. Σε κοινό που ενδιαφέρεται για τις Επιστήμες και τα συγκεκριμένα αντικείμενα.

ΣΚΟΠΟΣ

Γιατί να προτιμήστε το σεμινάριο Δικαστικής Ψυχολογίας & Γραφολογίας του WebSeminars; Γιατί είμαστε οι πρώτοι που το παρείχαμε online στην Ελλάδα. Οι εισηγητές του σεμιναρίου έχουν εμπειρία στην εκπαίδευση του αντικειμένου άνω της 7ετίας. Η επιμόρφωση τους είναι συνεχής και για αυτό παρέχουν ύλη ενημερωμένη κι εναρμονισμένη πάντα με τις διεθνείς εξελίξεις στις συγκεκριμένες επιστήμες.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Δικαστική Ψυχολογία, είναι ο κλάδος της Ψυχολογίας που ασχολείται με τα ψυχολογικά ευρήματα, εκείνα που βοηθούν στη διερεύνηση της παραβατικής συμπεριφοράς και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δικαστική αίθουσα για τη διευκόλυνση μιας υπόθεσης.

Ως κλάδος της Ψυχολογίας, είναι από τους πιο σύγχρονους και διαρκώς αναπτύσσεται, καθώς η ανθρώπινη παραβατική συμπεριφορά έχει συνεχώς και διαφορετικές εκφράσεις.

Γραφολογία, είναι η επιστήμη που μελετά και αναλύει τον γραφικό χαρακτήρα του ανθρώπου. Η γραφή είναι προιόν της εγκεφαλικής λειτουργίας του ατόμου κι έχει μοναδικά χαρακτηριστικά για τον καθένα μας. Η Γραφολογία ως επιστήμη αναγνωρίζει τουλάχιστον 300 χαρακτηριστικά της γραφής τα οποία σε συνδυασμό σκιαγραφούν την Ψυχοσύνθεση του γράφοντα. Η ανάλυση και επεξήγησή τους είναι μια περίτεχνη και περίπλοκη διαδικασία που οδηγεί στην πληρέστερη και βαθύτερη κατανόηση της προσωπικότητας του ατόμου.

Α' ΕΝΟΤΗΤΑ - 4hr
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ & ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ – ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ / ΚΛΙΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ :Αναλύεται η γέννηση και η ιστορική πορεία της Ψυχολογίας και της Δικαστικής ψυχολογίας. Η Ψυχοπαθολογία και η παθολογία στο έγκλημα.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΟΛΟΓΙΑΣ – ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ :Ποιά είναι η επιστήμη της Γραφολογίας, τί ειναι η Αναλυτική και τι η Δικαστική Γραφολογία, τι μοιράζεται η Αναλυτική Γραφολογία με την Ψυχολογία, τι σχέση έχει η Δικαστική Γραφολογία με την Νομική.

Β' ΕΝΟΤΗΤΑ - 4hr
SERIAL KILLERS - CASES - SEXUAL CRIMES: Άνδρες Serial Killers, Γυναίκες Serial Killers. Διαφορές κα ομοιότητες. Ανάλυση περιπτώσεων. Σεξουαλικά Εγκλήματα, Τύποι εγκλημάτων, θεραπεία Σεξουαλικών δραστών, Χαρακτηριστικά και μεθοδολογία.

Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΗ / Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΗ: Η Σεξουαλικότητα στην γραφή. Οι Σεξουαλικές Παρεκκλίσεις και πως διαφαίνονται στην κάτω ζώνη γραφής, η Ψυχοπαθολογία στην γραφή. Η μορφή της γραφής σε Παρανοικούς-Νάρκισσους και καταναγκαστικούς ασθενείς. Πως η κακή υγεία επηρρεάζει την γραφή και πως αυτή διαμορφώνεται μέσα απο νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Οι εγκληματικές τάσεις και πως διαφαίνονται στην γραφή.

Γ' ΕΝΟΤΗΤΑ - 4hr
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ / ΟΜΗΡΙΑ & ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ / ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ορισμός της τρομοκρατίας και οι προσεγγίσεις της, Προφίλ και Τυπολογία Τρομοκρατών, διαπραγματεύσεις με τρομοκράτες, Ιστορία του Διαδικτύου και Διαδικτυακό έγκλημα

ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥΣ /ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΑΚΑ (ΑΜΕΡΙΚΗ)/ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Η ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗ /ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΩΝ : Οι μορφές των ανώνυμων γραμμάτων και τα κινητρά τους. Αντιμετώπιση τους και τεχνικές αναγνώρισης του δράστη των ανώνυμων γραμμάτων.Χρονολόγηση γραμμάτων γραμμένων σε γραφομηχανή και κατάταξή τους σε γνήσια ή πλαστά. Γράμματα άνθρακα, οι majestic12 και άλλες θεωρίες συνωμοσίας.

Δ' ΕΝΟΤΗΤΑ 4hr
ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ & ΑΝΑΚΡΙΣΗ ,ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ , ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΣΗ / CSI, ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΠΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ: Ψεύδος , Γλώσσα σώματος, το Ψεύδος στην ανάκριση, Ψευδείς ομολογίες και Δικαστικές πλάνες. Η μορφή, η οργάνωση και η διαδικασία της Ανάκρισης και της Συνέντευξης/ Τεχνικές, μέθοδοι, ανάλυση και αποτέλεσμα στην εξέταση τόπου εγκλήματος. Στοιχεία και Μεθοδολογία

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ /ΕΙΔΗ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΑΝΙΩΝ/ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΕΝΟΡΚΩΝ(Η ΑΝΩΜΟΤΙ) ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΨΕΥΔΟΥΣ: Η ανίχνευση Ψεύδους σε προφορικές και γραπτές καταθέσεις. Απλές τεχνικές για τον καθένα μας. Κατηγοριοποίηση στυλογράφων, αμφισβητούμενες υπογραφές και έγγραφα. Συνολικά κριτήρια εξέτασης και γιατί πάντα ένας δεινός Γραφολόγος προηγείται ενός δεινού Πλαστογράφου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δίδεται ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ: Μέσω πλατφόρμας E-Learning. Υπάρχει δυνατότητα και για παρακολούθηση OnDemand σε μέρα και ώρα που βολεύει εσάς.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

-Κόστος συμμετοχής: 200€

*Ως συμπλήρωσης αριθμού θέσεων

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

(Βλ. Πληροφορίες Συμμετοχής)

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας