Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Σκηνογραφία

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
AKTO - Art & Design
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τέχνες

Εισηγητής

Άγγελος Αγγελή, Σκηνογράφος – Ενδυματολόγος,
Ο Άγγελος Αγγελή είναι σκηνογράφος-ενδυματολόγος. Σπούδασε στην ακαδημία καλών τεχνών της Φλωρεντίας και έκανε μεταπτυχιακή πρακτική εκπαίδευση με υποτροφία στη σχολή της Σκάλας του Μιλάνου. Σκηνογράφησε για το θέατρο, την Όπερα, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Συνεργάστηκε με σπουδαίους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Υπήρξε συνεργάτης και βοηθός του Gianni Versace για τον οποίο σχεδίασε το μπαλέτο Διόνυσος στο θέατρο “Σκάλα του Μιλάνου” σε χορογραφία του Moris Bejart. Το 1992 ανέλαβε το σχεδιασμό του περιπτέρου της Κύπρου στην Expo92 στη Σεβίλλη. Και το 2012 τη σκηνοθεσία και τη σκηνική διεκπεραίωση σαν καλλιτεχνικός διευθυντής για την έναρξη προεδρίας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σχεδίασε πολλές θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δουλειά του παρουσιάστηκε σε διάφορες εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως στην Πράγα, το Λονδίνο κ.α. Το κοστούμι της Ιοκάστης που σχεδίασε για την παράσταση Φόνισσες βρίσκεται στο Μουσείο θεάτρου.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε άτομα τα οποία θα ενδιέφερε να γνωρίσουν τον κόσμο της σκηνογραφίας αλλά και σε ανθρώπους που πιθανόν να τη γνωρίζουν ήδη αλλά να μην έχουν την κατάλληλη κατάρτιση όπως: φροντιστές, βοηθοί Σκηνογράφων, ενδυματολόγοι, βοηθοί ενδυματολόγων, δανειστές επίπλων και αντικειμένων που συνεργάζονται με την τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο καθώς και σε άτομα από το χώρο της τέχνης, του σχεδίου και της ζωγραφικής όπως: διακοσμητές εσωτερικού χώρου, κατασκευαστές αντικειμένων και επίπλων, κ.λπ.

Περιγραφή σεμιναρίου

Ζητούμενο στο σεμινάριο αυτό είναι η κατανόηση του όρου σκηνογραφία και ειδικότερα του σκηνογράφου. Μέσα από την ιστορία αλλά και τις σύγχρονες πρακτικές θα φωτίσουμε τον τρόπο που ένας σκηνογράφος μπορεί και διεκπεραιώνει οποιοδήποτε θέμα αναφορικά με την τηλεόραση, το θέατρο, τον κινηματογράφο ή ακόμη και άλλες πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις. Σε αυτό το σύντομο σεμινάριο θα γίνει μία πανοραμική θεωρίας και πράξης με τους ενδιαφερόμενους.

Θεματικές ενότητες

Μέρος 1ο
Πως αναλύουμε και επεξεργαζόμαστε ένα κείμενο και ποια είναι τα στάδια μέχρι και την ολοκλήρωση ενός έργου.

Μέρος 2ο
Τι είναι η σκηνογραφία μέσα από ιστορικές νύξεις και αναφορές.

Μέρος 3ο
Κατηγορίες των θεατρικών σκηνών.

Μέρος 4ο
Το σχέδιο ως απαραίτητος όρος για τη σκηνογραφία. Η γλώσσα του σχεδίου και η συνεννόηση μέσα από αυτό με το σκηνοθέτη και τους τεχνικούς.

Μέρος 5ο
Οι διαφορετικές σκηνογραφικές ανάγκες στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.