Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Νομοθεσία τροφίμων - Επισήμανση τροφίμων (ετικέτα) - Λειτουργικά τρόφιμα

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
ΚΔΒΜ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
Εξ Αποστάσεως
Live E-Learning
03/11/2025 έως 17/12/2025
42 ώρες
42 ώρεςΗμ/νία Λήξης: 17/12/2025

Εισηγητής

Θεόφιλος Φραγκόπουλος

Σε ποιους απευθύνεται

  • Ιδιοκτήτες/ριες βιομηχανιών και βιοτεχνιών τροφίμων που θέλουν να εκπαιδευτούν πάνω στην παραγωγή λειτουργικών τροφίμων και τη νομοθεσία.
  • Απόφοιτοι σχολών τεχνολογίας τροφίμων, γεωπονίας, χημικού, κτηνιατρικής, χημικών μηχανικών που θέλουν να εκπαιδευτούν πάνω στις τεχνολογίες παραγωγής λειτουργικών τροφίμων και τη νομοθεσία.
  • Απόφοιτοι νομικών σχολών που θέλουν να εργαστούν πάνω στην προετοιμασία φακέλου γνωστοποίησης / αδειοδότησης λειτουργικών τροφίμων.

Σκοπός

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες/ουσες θα είναι σε θέση:

  • Να διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις σχετικά με τις βασικές τεχνικές αναγνώρισης των βασικών ισχυρισμών υγείας και να γνωρίζουν τις απαιτήσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που διέπει τα λειτουργικά τρόφιμα, ενώ θα εκπαιδευτούν πάνω στον σχεδιασμό, την επεξεργασία και την παραγωγή των λειτουργικών τροφίμων.
  • Να αναγνωρίζουν τις κύριες κατηγορίες λειτουργικών συστατικών καθώς και τις ευεργετικές ιδιότητες στην ανθρώπινη υγεία και την υγεία των ζώων.
  • Να μπορούν να σχεδιάσουν ένα λειτουργικό τρόφιμο και να γνωρίζουν τις διαδικασίες που χρειάζεται να ακολουθήσουν ώστε να το ενσωματώσουν στη γραμμή παραγωγής της εκάστοτε βιομηχανίας.
  • Να διαχειρίζονται επαγγελματικές δραστηριότητες με στόχο την πλήρη αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών πρωτεΐνης, υδατανθράκων και λίπους ώστε τα παραγόμενα λειτουργικά προϊόντα να είναι εφάμιλλα των μητρικών αλλά με καλύτερες θρεπτικές, λειτουργικές και φυσικοχημικές ιδιότητες.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να εφοδιάσει τους/ις εκπαιδευόμενους με όλες τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για τη χρήση λειτουργικών συστατικών με σκοπό την παραγωγή λειτουργικών τροφίμων – βιοτροφίμων, τη γνώση πάνω στη σωστή επισήμανση των τροφίμων καθώς και τη γνώση της νομοθεσίας που διέπει τα λειτουργικά τρόφιμα και τα συστατικά τους.

Πληροφορίες συμμετοχής

Το κόστος περιλαμβάνει τις σημειώσεις του σεμιναρίου, πιστοποιητικό παρακολούθησης, καθώς και πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές (στα αγγλικά) της βιβλιοθήκης “Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή” καθ’ όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Ημέρες / Ώρες: Δευτέρα & Τετάρτη, 18:00-21:00
Διάρκεια: 42 ώρες, 14 συναντήσεις

Κόστος Συμμετοχής

450€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.