Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Τεχνητή Νοημοσύνη & Μηχανική Μάθηση με WEKA + ΔΩΡΕΑΝ 2ο Σεμινάριο

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
StartLearn
Εξ Αποστάσεως
E-Learning
καθημερινές ενάρξεις

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο Τεχνητή Νοημοσύνη & Μηχανική Μάθηση με WEKA απευθύνεται στο ευρύτερο εκπαιδευτικό κοινό που ενδιαφέρεται είτε να μάθει τις βασικές θεμελιώδεις έννοιες της Μηχανικής Μάθησης & της Τεχνητής Νοημοσύνης ή/και να εμβαθύνει σε εφαρμοσμένες περιοχές του ενδιαφέροντος του. Πιο συγκεκριμένα απευθύνεται σε:

  • Ενεργούς επαγγελματίες του κλάδου που εργάζονται στην πρώτη γραμμή της βιομηχανίας και της επιχειρηματικότητας και θέλουν να μάθουν ή/και εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με νέα μοντέλα και εφαρμογές στο χώρο της Μηχανικής Μάθησης & της Τεχνητής Νοημοσύνης, με σκοπό την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητά τους.
  • Φοιτητές όλων των βαθμίδων, συμπεριλαμβανομένων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών, που επιθυμούν να αποκτήσουν νέες δεξιότητες στην ανάλυση δεδομένων, με σκοπό την ενδυνάμωση τους στις αντίστοιχες περιοχές και τη δυνατότητα πειραματισμού με τις νέες τεχνολογίες της Μηχανικής Μάθησης & της Τεχνητής Νοημοσύνης.
  • Υποψήφιους διδάκτορες που αναζητούν επιστημονική προσέγγιση σε σύγχρονα μοντέλα της Μηχανικής Μάθησης & της Τεχνητής Νοημοσύνης, όχι μόνο στη θεωρία, αλλά και στην πράξη. Το σεμινάριο τους παρέχει την απαραίτητη εκπαίδευση για να υποστηρίξουν τα ακαδημαϊκά τους συγγράμματα και να συμμετέχουν σε διεθνή συνέδρια και έγκριτα περιοδικά με κριτές.

Σκοπός

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι η σε εύρος και βάθος κατανόηση, οργάνωση, πειραματισμός και αξιολόγηση των εκπαιδευόμενων με τις σύγχρονες τάσεις και μοντέλα στην περιοχή της Μηχανικής Μάθησης & της Τεχνητής Νοημοσύνης σε πραγματικά επιχειρηματικά και ερευνητικά περιβάλλοντα εφαρμογής των δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν με την περάτωση της διδαχθείσας ύλης και την επιτυχή ολοκλήρωση του ανατιθέμενου project.

Ο στόχος του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευόμενοι να είναι σε θέση να καταλάβουν στο ακέραιο τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που παρέχονται στο πλαίσιο της Μηχανικής Μάθησης & της Τεχνητής Νοημοσύνης έτσι ώστε να μπορούν να αφουγκραστούν αλλά και να αντιληφθούν ένα πραγματικό και υπαρκτό πρόβλημα είτε στο χώρο της βιομηχανίας και της επιχειρηματικότητας ή στον ευρύτερο χώρο της έρευνας και της ακαδημίας.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να νοιώθουν τεχνικά επαρκείς έτσι ώστε να μπορούν να ανακαλέσουν και να εφαρμόσουν το κατάλληλο μοντέλο ή/και τεχνική της Μηχανικής Μάθησης & της Τεχνητής Νοημοσύνης που θα διδαχτούν στο παρόν σεμινάριο με τελικό αποτέλεσμα να παρέχουν έγκυρα και έγκαιρα μία άρτια λύση στο όποιο τεχνικό πρόβλημα τους ανατίθεται να λύσουν.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο Τεχνητή Νοημοσύνη & Μηχανική Μάθηση με WEKA είναι αφιερωμένο στην εξαιρετικά σημαντικό και αναπτυσσόμενο πεδίο της Μηχανικής Μάθησης (Machine Learning) και της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence).

Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου οι τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Μηχανικής Μάθησης έχουν φθάσει σε νέα ύψη. Η ικανότητα των υπολογιστικών συστημάτων να μαθαίνουν από τα δεδομένα, να λαμβάνουν αποφάσεις, και να εκτελούν εργασίες που καλύπτουν εργασίες όπως η αναγνώριση προτύπων, η αυτόματη μετάφραση, η αναγνώριση φωνής και πολλά άλλα, έχει ανοίξει νέους ορίζοντες σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας και της επιχειρηματικότητας αλλά και της έρευνας και της ακαδημίας.

Σε αυτό το σεμινάριο, θα εξερευνήσουμε τις θεμελιώδεις έννοιες της Μηχανικής Μάθησης και της Τεχνητής Νοημοσύνης και θα τις εφαρμόσουμε σε πραγματικές καταστάσεις καθώς και την εφαρμογής τους σε πραγματικές περιοχές που χρήζουν αντιμετώπιση είτε σε ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον ή/και σε ερευνητικό και ακαδημαϊκό επίπεδο. Θα καλυφθούν οι περιοχές τόσο της παλινδρόμησης (regression) όσο και της κατηγοριοποίησης (classification) μέσα από λεπτομερή παραδείγματα που στοχεύουν στην αποτελεσματική γνώση των αντίστοιχων επιστημονικών πεδίων τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη.

Η διδαχθείσα ύλη είναι κατάλληλα σχεδιασμένη έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες τόσο των επαγγελματιών του κλάδου όσο και φοιτητών και ερευνητών στις αντίστοιχες καινοτόμες επιχειρηματικές και επιστημονικές περιοχές.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις σύγχρονες εξελίξεις σε αυτόν τον κλάδο, καθώς αυτές επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο ζούμε, εργαζόμαστε και αλληλεπιδρούμε με τον κόσμο μας. Σας προσκαλούμε λοιπόν στον συναρπαστικό κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Μηχανικής Μάθησης για να μάθουμε κατακτήσουμε την νέα τεχνολογία που κινεί τις εξελίξεις σε κάθε πλευρά μιας σύγχρονης κοινωνίας.

Θεματικές Ενότητες

1. Εισαγωγή στο Σεμινάριο των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών: Τεχνητή Νοημοσύνη & Μηχανική Μάθηση
2. Έξυπνες Πόλεις (Smart Cities or Cities 2.0)
3. Αναδυόμενες Τεχνολογίες
4. Ορίζοντας τη Μηχανική Μάθηση & την Τεχνητή Νοημοσύνη
5. Θεωρία Παλινδρόμησης
6. Θεωρία Κατηγοριοποίησης
7. Πως αξιολογούμε ένα μοντέλο Μηχανικής Μάθησης & Τεχνητής Νοημοσύνης
8. Μοντέλα Μηχανικής Μάθησης
9. Μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης
10. Μοντέλα Βαθιάς Μάθησης
11. Μείωση Διαστάσεων
12. Ποιο Μοντέλο να Επιλέξω
13. Το Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα Weka
14. Υποστηριζόμενα Είδη Αρχείων
15. Πειραματικά Αρχεία Δεδομένων
16. Πειράματα & Εφαρμογές Παλινδρόμησης
17. Πειράματα & Εφαρμογές Κατηγοριοποίησης
18. Τελικό Project

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια & Εκπαιδευτικές υπηρεσίες

  • Διάρκεια 40 ώρες
  • Επαγγελματική εκπαίδευση
  • Στην προσπάθεια για ευέλικτη διδασκαλία υπάρχει η δυνατότητα εκπαίδευσης από απόσταση (e-Learning)
  • Το Σεμινάριο επιδοτείται μέσω ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ 100%

Πιστοποίηση

Βεβαίωση Κατάρτισης Σπουδών πιστοποιημένη από το StartLearn, Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, με την αδειοδότηση της Γενική Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, του Υπουργείου Παιδείας.

***H Βεβαίωση Κατάρτισης Σπουδών εκδίδεται στα Ελληνικά & στα Αγγλικά διότι έχει εγκριθεί και πιστοποιηθεί από το ΥΠ.ΠΑΙ.Θ.

Πιστοποίηση χωρίς επιπλέον επιβάρυνση

  • • Τεχνητή Νοημοσύνη & Μηχανική Μάθηση με WEKA – Artificial Intelligence & Machine Learning in WEKA

ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:

  • Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων - Business Administration (40 Ώρες)   Ή
  • Marketing - Έρευνα Αγοράς και Ανάπτυξη Πωλήσεων (30 Ώρες)

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.