Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Art Therapy for Kids

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Katalinas Life Events
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Στέλλα Μαστροδούκα

Η Στέλλα Μαστροδούκα σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε τη διεθνή πιστοποίηση επιπέδου Certificate από τον Association for Coaching. Έχει ασχοληθεί με τη Μεικτή Συνδυαστική Ψυχοθεραπεία και τη Συμβουλευτική παρέμβαση. Είναι κάτοχος του Certificate in Counselling Skills (COSCA). Συνεχίζει τις σπουδές της στη Συνθετική Συμβουλευτική για την απόκτηση του Διπλώματος Συμβουλευτικής (Diploma in Integrative Counselling).

Εχει εκπαιδευτεί στις ακόλουθες θεματικές:

  • Πρόσβαση και ερμηνεία των ονείρων.
  • Σκιά και όνειρα
  • Εκπαίδευση στη Ψυχοθεραπεία της Ψυχοσύνθεσης και Jung.
  • Art Therapy
  • Μandala
  • Kάρτες, μυθολογία, αρχέτυπα
  • Δουλειά με άμμο

Η Ψυχοσύνθεση εστιάζει τόσο στο έργο των ονείρων όσο στα έργα των συμβόλων, μέσω της τέχνης και μπορεί να φτάσει σε ένα βαθύτερο επίπεδο της ψυχής.

Η εργασία με το προσωπικό ασυνείδητο ή το συλλογικό ασυνείδητο μέσω της αλληλεπίδρασης με τα όνειρα και την τέχνη παρέχει μια ευκαιρία για ανάπτυξη και μάθηση κάνοντας το ασυνείδητο συνειδητό.

Όλα τα επίπεδα νοήματος, είτε προσωπικά είτε αρχετυπικά, είναι πολύτιμα και οδηγούν σε μεγαλύτερη ολότητα.

"Η Ψυχοσύνθεση είναι μια μεταμορφωτική πρακτική ψυχοθεραπείας που αξιοποιεί τη θεραπευτική δύναμη της τέχνης για να βοηθήσει να βελτιώσουμε τη ζωή μας με πολλούς τρόπους."

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδαγωγούς, δασκάλους, θεραπευτές αλλά και γονείς.

Περιγραφή σεμιναρίου

To Art Therapy πάει στο σχολείο!

Το Art Therapy για παιδιά είναι μια μοναδική και μεταμορφωτική προσέγγιση η οποία χρησιμοποιώντας την εκφραστική και θεραπευτική φύση της τέχνης βοηθάει στην ανάπτυξη των σωματικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των παιδιών.
Μέσω της πραγμάτωσης ενός εικαστικού προϊόντος το παιδί ενθαρρύνεται να δημιουργήσει ιστορίες οι οποίες ενδεχομένως να αποδεσμεύσουν εικόνες του ασυνείδητού νου.

Θα παρουσιαστούν συγκεκριμένες τεχνικές εφαρμογής του Art Therapy στην τάξη.

Αποκτείστε εικόνα για τον εσωτερικό κόσμο των παιδιών, αποκαλύπτοντας κρυμμένες επιθυμίες, φόβους και δυνάμεις.

  • Συναισθηματική Νοημοσύνη: Ενθαρρύνετε τα παιδιά  να εκφράσουν και να επεξεργαστούν τα συναισθήματά τους δημιουργικά.
  • Ενίσχυση της δημιουργικότητας: Δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και την καινοτόμο σκέψης των παιδιών. Μπορείτε να γίνετε πιο ανοιχτοί στην εξερεύνηση νέων ιδεών και προσεγγίσεων.
  • Μείωση του άγχους και ενσυνειδητότητα: Τεχνικές ενσυνειδητότητας, οι οποίες βοηθούν να μειωθεί το άγχος, να βελτιωθεί η εστίαση και να καλλιεργηθεί μια αίσθηση ηρεμίας.
  • Χτίζοντας αυτοπεποίθηση: Εποικοδομητική ανατροφοδότηση και ενθάρρυνση, βοηθώντας να αναγνωριστούν οι ικανότητες και τα επιτεύγματα των παιδιών.

Ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο ειδικά, εάν τα παιδιά δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους μέσω της συμβατικής μεθόδου ομιλίας.

Κόστος Συμμετοχής

45€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.