Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Βιωματικό Σεμινάριο (Μέρος Α') - Προσεγγίζοντας το παιδί μέσω της τέχνης

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
ΨυχολοΖῆν
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Η Noula Diamantopoulos είναι ψυχοθεραπεύτρια, καλλιτέχνης, συγγραφέας και ιδρυτική διευθύντρια του BeCause Movement.
Συνεργάζεται με πολλές κοινότητες για να φέρει στο προσκήνιο το τραύμα και την θεραπεία του μέσω της τέχνης.
Υποστηρίζει σθεναρά τον ρόλο της τέχνης, που οδηγεί στην αποκατάσταση της ψυχικής υγείας. Μέσα απο την επιστημονική της κατάρτιση και σε συνδυασμό με καλλιτεχνικά μέσα εφαρμόζει πρακτικές, που αλλάζουν τον τρόπο προσέγγισης και επίλυσης των ψυχικών τραυμάτων.

Αναφέρει χαρακτηριστικά
"Φέρνοντας τους ανθρώπους κοντά εξευρενούμε τη δύναμη των εκφραστικών τεχνών με σκοπό την προσωπική τους αλλαγή. Με οδηγό την ψυχοθεραπεία εφαρμόζουμε καλλιτεχνικές πρακτικές. Εδώ σχεδιάζουμε, δημιουργούμε. Παρέχουμε εργαστήρια που σας ταξιδεύουν, σας επιτρέπουν να εξερευνήσετε και να βιώσετε τα οφέλη των εκφραστικών τεχνών στην ψυχική υγεία και στην ευεξία."

Πρόσφατα, συμμετείχε στο συνέδριο του Πεκίνο, ως εισηγήτρια, για την τέχνη ως θεραπευτικό μέσο.

Είναι εκπαιδεύτρια Brainspotting, ενώ έχει λάβει εκπαίδευση στο EMDR, DBR, DBT, ISP, SE και σε πολλά άλλα πιστοποιημένα εργαστήρια όπως των Dan Siegel, Janina Fisher, Bonnie Badenoch.

Έχει λάβει ασημένιο βραβείο στα 2023 Women Changing the World Awards, όπου συμμετείχε ως ψυχοθεραπεύτρια στην παραγωγή του BBC για το Space 22, ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο παρακολουθούσε άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε γονείς, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους και σε εκείνους που ενασχολούνται με παιδιά και ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τους τρόπους προσέγγισης των παιδιών μέσω της τέχνης.

Σκοπός

Η ανάδειξη εναλλακτικών τρόπων προσέγγισης των παιδιών μέσω της τέχνης, η κατανόηση των συναισθημάτων τους, των δυσκολιών και των τραυματικών βιωμάτων τους, μέσα από τη ζωγραφική με πρακτικές ασκήσεις άμεσα εφαρμόσιμες.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το ΨυχολοΖῆν και η Noula Diamantopoulos, ψυχοθεραπεύτρια και ιδρύτρια του BeCause Movement, συγγραφέας και εικαστικός, σας προσκαλούν σε ένα Βιωματικό Σεμινάριο για την προσέγγιση του παιδιού μέσω της τέχνης.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου η Noula Diamantopoulos μέσα από την πολυετή εμπειρία της στην ψυχοθεραπεία, την ενδελεχή μελέτη του ψυχικού τραύματος και της τέχνης, θα εστιάσει στην εμβάθυνση και κατανόηση της ψυχολογίας των παιδιών με έναν βιωματικό και διαδραστικό τρόπο.

Θα μοιραστεί μαζί μας συμβουλές χρήσιμες για την εργαλειοθήκη κάθε ατόμου που έρχεται σε επαφή με παιδιά, με στόχο την καλύτερη προσέγγισή τους και με τρόπο ευχάριστο και αλληλεπιδραστικό. Παρέχοντας έναν ακόμη κώδικα επικοινωνίας στα παιδιά δημιουργούμε μία ασφαλή σχέση μέσα από την οποία θα μας αισθάνονται ως σύμμαχους σε οποιαδήποτε συναισθηματική, ή άλλη δυσκολία αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Το εργαστήριο θα είναι βιωματικό, ευχάριστο, διασκεδαστικό. Με πληθώρα πληροφοριών και δεξιοτήτων. Με εργαλεία -βοηθήματα- που θα επιτρέψουν στους συμμετέχοντες να συνδεθούν με τα παιδιά, μιλώντας στην δική τους γλώσσα.

Πληροφορίες συμμετοχής

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε δύο μέρη. Το δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου, 09:00 – 13:00.

Γλώσσα διεξαγωγής workshop: Αγγλικά (μετάφραση όποτε ζητηθεί).

Διάρκεια: 4 ώρες

Τρόπος Διεξαγωγής: Διαδικτυακά μέσω Zoom

Κόστος Συμμετοχής

50 €

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε δύο μέρη.
Το κόστος συμμετοχής και για τα δύο μέρη του σεμιναρίου ανέρχεται στα 80 €.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.