Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην εκφραστική γραφή για επαγγελματίες στην εκπαίδευση και στην κοινότητα

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης & Θεραπείας
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες που επιθυμούν να εφαρμόσουν την εκφραστική γραφή στην κοινότητα (π.χ. φυλακές, νοσοκομεία, βιβλιοθήκες, πανεπιστήμια, κέντρα απεξάρτησης κ.α.), εκπαιδευτικούς, διδάσκοντες δημιουργικής γραφής, συγγραφείς, συμβούλους κ.ά. που επιθυμούν να εντάξουν την εκφραστική γραφή συμπληρωματικά ως εργαλείο στον τομέα με τον οποίο ήδη ασχολούνται.

Σκοπός

Μέσω του γραπτού λόγου μπορεί να βοηθηθούν τα άτομα να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα, να εξωτερικεύσουν την εσωτερική φωνή τους, να δημιουργήσουν ιστορίες από τα προσωπικά βιώματα, ν’ αλλάξουν οπτική απέναντι σε καταστάσεις και γεγονότα, να συνδεθούν με τους άλλους, να βελτιώσουν τις σχέσεις τους, να έρθουν πιο κοντά στους στόχους τους και στον αυθεντικό εαυτό. Στην εκφραστική γραφή τα γραπτά πηγάζουν από τις εμπειρίες ζωής και το χαρτί μπορεί να γίνει ο καθρέφτης της ψυχής του ανθρώπου.

Περιγραφή σεμιναρίου

“Tο γράψιμο μπορεί ν’ αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο.”

Dr. James Pennebaker

Το Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης & Θεραπείας διοργανώνει εξ’ αποστάσεως πρόγραμμα επαγγελματικής επιμόρφωσης στην Εκφραστική Γραφή στο χώρο της εκπαίδευσης και της κοινότητας.

Η εκφραστική γραφή πρωτοεμφανίστηκε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του ’60 και τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και στην Ευρώπη με μεγάλη επιτυχία. Σ’ αυτήν την μέθοδο το γράψιμο χρησιμοποιείται ως κύριο εργαλείο έκφρασης και αναλόγως με τον στόχο ονομάζεται θεραπευτικό ή εκφραστικό.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα γίνει εκμάθηση ασκήσεων εκφραστικής γραφής με σκοπό την χρήση τους στο πλαίσιο της εκπαίδευσης και της κοινότητας σε άτομα και ομάδες που επιθυμούν να ενισχύσουν την αυτο-έκφραση.

Επιπλέον, θα απαντηθούν ερωτήματα όπως:

  • Πώς μπορεί το γράψιμο να βελτιώσει τη ζωή μου;
  • Πώς μπορώ να βοηθήσω τους άλλους να βελτιώσουν τη ζωή τους μέσα από το γράψιμο;
  • Πώς ξεκινώ μια ομάδα γραφής ή πώς μπορώ να εξελίξω την ομάδα στην οποία ήδη διδάσκω;
  • Πώς μπορώ να εντάξω την εκφραστική γραφή σε μια ομάδα δημιουργικής γραφής;
  • Πώς μπορώ να δημιουργήσω ένα ασφαλές πλαίσιο για να γράψουν τα μέλη της ομάδας μου;

Πληροφορίες συμμετοχής

Το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο (GR2411500122CAC1) από τον επίσημο διεθνή φορέα πιστοποίησης Libero Asssurance και αποδίδει στους συμμετέχοντες 70 μονάδες Continual Professional Development (CPD) και 2,3 ECTS/ECVET.

  • Το σεμινάριο είναι εντατικό και θα διεξαχθεί σε τρία διήμερα Σάββατο απόγευμα & Κυριακή πρωί στις παρακάτω ημερομηνίες:
    • 27-28 Ιανουαρίου 2024
    • 10-11 Φεβρουαρίου
    • 2-3 Μαρτίου
  • Θα διεξαχθεί εξ’ αποστάσεως μέσω διαδικτύου με live εισηγήσεις.
  • Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τις τεχνικές στο πλαίσιο της επαγγελματικής τους πράξης. Θα λάβουν βεβαίωση και πιστοποιητικό παρακολούθησης το οποίο θα αναγράφει τις μονάδες CPD και ECTS/ECVET.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.