Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Concept Art

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Greek Gaming Academy
Εξ Αποστάσεως
E-Learning
15/5/2024 έως 12/6/2024
19:00 - 20:00
19:00 - 20:00Ημ/νία Λήξης: 12/6/2024

Εισηγητής

Εισηγήτρια είναι η Βιβή Μαρκάτου (B.A Theatrical Studies, Graphic Artist, M.Sc Computer Animation). Παιδική εικονογράφος με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι βραβευμένη σχεδιάστρια κινουμένων σχεδίων και μέλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ΙΒΒΥ (International Board on Books for Young People).  Έχει εικονογραφήσει πλέον των 50 τίτλων παιδικών βιβλίων συμμετέχοντας ως εισηγήτρια σε πολλά σεμινάρια αυτοέκδοσης, εικονογράφησης και concept art, ενώ έχει σκηνοθετήσει 2 ταινίες κινουμένων σχεδίων με υποψηφιότητες στο World Film Festival των Καννών και την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Δραστηριοποιείται στο χώρο των Social Media και έχει εργαστεί στο χώρο της ραδιοφωνίας. Έχει τιμηθεί υπό την αιγίδα της ΟΥΝΕΣΚΟ για ένα πολιτιστικό της αφιέρωμα και παράλληλα έχει τιμηθεί για την προσφορά της σε Δήμους και Βιβλιοθήκες κατέχοντας πολλά βραβεία γύρω από τον χώρο του σχεδίου και της ζωγραφικής.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο ηλικίας 12 ετών και άνω, με καθόλου ή μέτριες γνώσεις σχεδίου, που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την Game Industry.

Ο εκπαιδευόμενος – μελλοντικός επαγγελματίας designer που επιθυμεί να εμπλουτίσει το γνωστικό του επίπεδο, συνδυάζοντας το Concept Art με τα e-learning σχεδιαστικά σεμινάρια Illustrator, Photoshop, InDesign, αποκτά ένα επιπλέον δυνατό εργαλείο, ενισχύοντας την θέση του στην αγορά εργασίας.

Στην ραγδαία αναπτυσσόμενη βιομηχανία των Esports, οι θέσεις εργασίας ποικίλουν με μεγάλη ζήτηση για ταλαντούχους δημιουργούς ηρώων.

Ο concept artist είναι ένας σπουδαίος καλλιτέχνης που οπτικοποιεί και δημιουργεί τέχνη σε πάρα πολλούς τομείς. Στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών είναι ο σχεδιαστής συναρπαστικών και εμβληματικών χαρακτήρων, περιβάλλοντος και πολλών δημιουργικών στοιχείων, αποδίδοντάς τα με ένα ιδιαίτερα ρεαλιστικό στυλ.
Ο όρος concept art επινοήθηκε και αναγνωρίστηκε από τις αρχές της δεκαετίας του 1930.

Η αυτοκινητοβιομηχανία και τα studio κινουμένων σχεδίων ήταν οι πρώτες βιομηχανίες που θεμελίωσαν την πλήρη απασχόληση των concept artists, ενώ σήμερα το ένα τρίτο του συνόλου τους απασχολείται αποκλειστικά από τη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών.

Αυτή είναι και η βιομηχανία η οποία έφερε επανάσταση στον κόσμο της εικόνας, λίγο μετά την κυκλοφορία του Atari 2600 το 1977, όταν τα παιχνίδια έγιναν πραγματικά οπτικά αριστουργήματα.

Περιγραφή σεμιναρίου

Γίνε Concept Artist, δημιούργησε το δικό σου άλμπουμ με artwork και εξασφάλισε μία θέση στην Game Industry.

Το Concept Art είναι μια μορφή τέχνης που χρησιμοποιείται για την υλοποίηση και μεταφορά μιας ιδέας, για χρήση σε ταινίες, κινούμενα σχέδια, κόμικς, ηλεκτρονικά παιχνίδια και σε άλλα μέσα.

Σε αυτόν τον εκπαιδευτικό κύκλο, εστιάζουμε στον σχεδιασμό χαρακτήρων με αναφορές και επεξηγήσεις στην οπτική εξιστόρηση. Βήμα – βήμα δημιουργούνται τα ασφαλή και σταθερά ερείσματα στην δημιουργία μελλοντικών Concept Artist και ξεδιπλώνεται ένα φάσμα εργασιών και απορρόφησης μέσα από την βιομηχανία των δημιουργικών τεχνολογιών.

Ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να δημιουργήσει το δικό του άλμπουμ με artwork, θα μάθει εύκολες και αποτελεσματικές τεχνικές και θα θωρακιστεί με αυτοπεποίθηση γύρω από τις δυνατότητές του.

Προγράμματα που  χρησιμοποιούνται: Autodesk Sketchbook, Adobe Photoshop, Krita.

Είναι ένα καινοτόμο ταχύρρυθμο σεμινάριο για εκπαιδευτική και επαγγελματική προετοιμασία.

Ύλη σεμιναρίου

  • Τι είναι το Concept Artist – η δύναμη του portfolio
  • Δημιουργία του δικού μας portfolio + creative content
  • Συνέχεια του πρώτου (πράξεις και θεωρία)
  • Δημοσίευση, κοινοποίηση της δημιουργίας μας και δυνατότητες εργασίας
  • Παρουσίαση portfolio

Πληροφορίες συμμετοχής

Διεξάγεται διαδικτυακά με τη μέθοδο σύγχρονης εκπαίδευσης και στη ροή του βιντεοσκοπείται παρέχοντας στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα παρακολούθησης σε χρόνο που τους εξυπηρετεί, σε περίπτωση απουσίας τους σε κάποιο από τα μαθήματα.

Απαραίτητος εξοπλισμός για τη συμμετοχή είναι desktop ή Laptop, κάμερα και μικρόφωνο.

Η ύλη καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης θα βρίσκεται σε ιδιωτική ομάδα την οποία δημιουργεί ο εισηγητής και θα είναι διαθέσιμη από την έναρξη έως και ένα μήνα μετά τη λήξη του προγράμματος, αυστηρά και μόνο για τους συμμετέχοντες του εκάστοτε τμήματος.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου αποστέλλεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Κόστος Συμμετοχής

90€ με δυνατότητα εξόφλησης σε δύο δόσεις κατόπιν συνεννόησης.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.