Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Ηλεκτρονική Σχεδίαση Πατρόν

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
ΙΕΚ Εκπαιδευτική Ένωση
Εξ Αποστάσεως
E-Learning
30/05/2024
30 ώρες

Εισηγητής

Έμμυ Ανδριοπούλου
Η Έμμυ Ανδριοπούλου είναι Αρχιτέκτονας ΕΜΠ και Σχεδιάστρια μόδας. Διατηρεί ατελιέ ενδυμάτων στην Αθήνα, ενώ έχει μεγάλη διδακτική εμπειρία σε ποικιλία μαθημάτων από το ελεύθερο σχέδιο μέχρι την κοπτική - ραπτική.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές της ειδικότητας του σχεδιαστή μόδας, σπουδαστές στα προγράμματα ιεροραπτικής, κοπτικής - ραπτικής, τεχνίτη παιδικού - βαφτιστικού, τεχνίτη νυφικού, επαγγελματίες και ιδιώτες πατρονίστ και γενικά σε όσους γνωρίζουν ήδη οποιαδήποτε γεωμετρική μέθοδο δημιουργίας πατρόν.

Περιγραφή σεμιναρίου

Κατα την διάρκεια του προγράμματος διδάσκεται η ηλεκτρονική σχεδίαση για οποιοδήποτε γεωμετρικό σύστημα δημιουργίας πατρόν (Aldrich, Esmod κλπ).
Το πρόγραμμα που χρησημοποιείται είναι το Valentina, το μοναδικό open source παραμετρικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής σχεδίασης πατρόν.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Valentina είναι πρόγραμμα ηλεκτρονικής σχεδίασης και σε καμία περίπτωση δημιουργίας πατρόν. Απευθύνεται σε αυτούς που γνωρίζουν πατρόν και τους βοηθά στην ηλεκτρονική σχεδίαση. Δεν αντικαθιστά τον/την πατρονίστ, αντικαθιστά την διαδικασία δημιουργίας πατρόν, δηλαδή το σχεδιαστήριο με τα ριζόχαρτα και την καμπυλόριγα με τη σχεδίαση μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Το Valentina είναι open source freeware πρόγραμμα, δηλαδή διατίθεται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, γεγονός που το κάνει ελκυστικό σε φοιτητές σχεδιαστές μόδας και πατρονίστ αλλά και σε όλους τους επαγγελματίες του χώρου της μόδας με χαμηλό προϋπολογισμό εξοπλισμού.

Δομή Προγράμματος

Κατά την πρώτη φάση θα γίνει η εγκατάσταση και η γνωριμία με το πρόγραμμα Valentina τις δυνατότητες και τις βασικές λειτουργίες του και θα δημιουργηθεί βάση μετρητικών δεδομένων (στο Tape).
*4 ώρες*
Κατά τη δεύτερη φάση θα αναλυθούν διεξοδικά οι δυνατότητες και οι εντολές του Valentina και θα ξεκινήσει η σχεδίαση πατρόν. Η εκμάθηση των εντολών θα γίνεται μέσω παραδειγμάτων σε πραγματικά προβλήματα του πατρόν.
*14 ώρες*
Κατά την τρίτη φάση θα γίνει η παρουσίαση των προχωρημένων (advanced) εντολών του Valentina (π.χ. η εντολή move & rotate, οι καμπύλες Bezier) καθώς και προχωρημένων συναρτήσεων (π.χ. η συνάρτηση if-then-else).
*6 ώρες*
Κατά την τέταρτη και τελευταία φάση θα γίνει διεξοδική ανάλυση των στοιχείων πατρόν προς εκτύπωση, οι επιπρόσθετες πληροφορίες του πατρόν (πένσες, περιθώρια ραφής, κόντρες, κουμπιά κλπ) καθώς επίσης η διαδικασία export (pdf, svg, dxf).
*4 ώρες*
Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου εκμάθησης του προγράμματος αφιερώνεται μία συνάντηση 2 ωρών σε ερωτήσεις και διευκρινήσεις εφ’ όλης της ύλης.
*2 ώρες*

Πληροφορίες συμμετοχής

Προαπαιτήσεις για την παρακολούθηση του σεμιναρίου:

  • η κατοχή και χρήση desktop ή laptop,
  • κάποια γνώση αγγλικών και
  • η καλή γνώση οποιασδήποτε μεθόδου γεωμετρικής σχεδίασης πατρόν.

Παροχή Πιστοποίησης
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου "Ηλεκτρονική Σχεδίαση Πατρόν", χορηγείται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης.

Μέθοδος:
Δια ζώσης και εξ αποστάσεως

Πιστωτικές μονάδες ECVET
Σε όλα τα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης «Εκπαιδευτική Ένωση Κ.Δ.Β.Μ.» απονέμονται πιστωτικές μονάδες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ECVET.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.