Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Videography Masterclass - Τεχνικές δημιουργίας και επεξεργασίας βίντεο

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Skillbox.gr - E-Learning Education
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Design/Photo/Video/ Audio

Εισηγητής

Γιώργος Κατσιλίδης, Professional Filmmaker

Ο Γιώργος Κατσιλίδης εργάζεται ως ενεργός κινηματογραφιστής, σεναριογράφος, παραγωγός και σκηνοθέτης οπτικοακουστικού περιεχομένου για εταιρικές, εμπορικές και ψυχαγωγικές δημιουργίες. Το 2019 ολοκλήρωσε το ντοκιμαντέρ ιστορικού περιεχομένου «100 Χρόνια Ελεύθεροι» που πραγματεύεται την ιστορία της Ξάνθης από τις αρχές του 19ου αιώνα, ενώ το 2022 βραβεύτηκε για το πρωτότυπο σενάριο μικρού μήκους της ταινίας του «Το Τελευταίο Κυνήγι» από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος. Το πορτφόλιο του ξεπερνάει τα 200 βίντεο, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται συνεχώς. Είναι παράλληλα και εισηγητής σεμιναρίων που έχουν κατά κύριο λόγο ως θέμα την βιντεογραφία και τα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο. Σήμερα μετράει πάνω από 10.000 μαθητές σε e-learning πλατφόρμες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Εκτός από το κομμάτι του κινηματογράφου, ο Γιώργος έχει κάνει μία πολύ μεγάλη καριέρα στον αθλητισμό ως επαγγελματίας αθλητής παρκούρ, κάτι το οποίο του άνοιξε τις πόρτες τον τελευταίο χρόνο στις χολιγουντιανές παραγωγές των Millennium Films, York Films και Nu Boyana όπου πλέον συμμετέχει στις ταινίες τους ως βασικό μέλος των stunts (κασκαντέρ).

Σε ποιους απευθύνεται

  • Σε αρχάριους ή ερασιτέχνες που ενδιαφέρονται να μάθουν την τέχνη του βίντεο ανεξαρτήτως γνωστικού επιπέδου και διαθέσιμου εξοπλισμού.
  • Σε επαγγελματίες που επιθυμούν να εμβαθύνουν τη γνώση τους στην οπτική αφήγηση.
  • Σε φωτογράφους που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές τους στην τέχνη της απαθανάτισης εικόνων.
  • Σε δημιουργούς περιεχομένου (Vloggers, YouTubers, TikTokers, Influencers, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, διαφημιστές κ.α) που επιθυμούν να διευρύνουν τις ικανότητές τους στην παραγωγή βίντεο για κοινωνικά μέσα, επιχειρήσεις, ψυχαγωγία ή διαφήμιση.
  • Σε επαγγελματίες marketing που θέλουν να κατανοήσουν την χρησιμότητα της παραγωγής βίντεο για προωθητικούς σκοπούς και ενίσχυση της εταιρικής ταυτότητας.
  • Σε φοιτητές ή ενδιαφερόμενους που αποζητούν να εξερευνήσουν τις τεχνικές και δημιουργικές πτυχές της παραγωγής ταινιών και βίντεο.

Περιγραφή σεμιναρίου

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αποτελέσει ένα πρακτικό εργαλείο/εγχειρίδιο στα χέρια του αναγνώστη. Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:

  • Να κατανοήσουν τα βασικά τεχνικά θέματα της κινηματογράφησης που αφορούν την καταγραφή βίντεο υψηλής ποιότητας.
  • Να αναγνωρίζουν τη σημασία του σκηνοθετικού πλάνου, της σύνθεσης του κάδρου και της οπτικής αφήγησης στον κινηματογραφικό χώρο.
  • Να αναπτύξουν πρακτικές δεξιότητες επάνω στις λειτουργίες και στον χειρισμό του εξοπλισμού για τη δημιουργία βίντεο.
  • Να αποκτήσουν γνώσεις χειρισμού και τεχνικών μοντάζ με κινητό και φορητές συσκευές.
  • Να μάθουν διαφόρων τύπων πλάνα, γωνιών λήψης και κινήσεων με την κάμερα για την οπτική αφήγηση.
  • Να χρησιμοποιήσουν τις πρακτικές δεξιότητες από την επόμενη ημέρα, στην χρήση drone για διάφορους τύπους αερολήψεων.
  • Να αποκτήσουν ολοκληρωμένες γνώσεις video editing με τα δωρεάν προγράμματα Davinci Resolve, CapCut και VN (για φορητές συσκευές).
  • Να δημιουργήσουν διάφορα project όπως διαφημιστικά επιχειρήσεων, βιντεοκλίπ, καλύψεις διοργανώσεων κτλ. αποκτώντας παράλληλα εμπειρία μέσω αυτών των πραγματικών σεναρίων.

Θεματικές ενότητες

  1.  VIDEOGRAPHY ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ
  2.  VIDEOGRAPHY ΜΕ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΤΑΖ ΣΕ ΦΟΡΗΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
  3.  VIDEO EDITING ME TO Davinci Resolve
  4.  ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Πληροφορίες συμμετοχής

Αποκτήστε αναγνωρισμένη πιστοποίηση από την ΑCΤΑ - Ολοκληρώστε επιτυχώς την τελική αξιολόγηση και αποκτήστε τη βεβαίωση παρακολούθησης του πιστοποιημένου προγράμματος από την ΑCΤΑ - Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή