Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Χειρισμός & Προγραμματισμός CNC Κέντρου Κατεργασίας

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
CNC TRAINING CENTER
Εξ Αποστάσεως
E-Learning
καθημερινές ενάρξεις

Σε ποιους απευθύνεται

Το μάθημα του «χειρισμού και προγραμματισμού φρέζας / κέντρου κατεργασίας CNC» απευθύνεται σε:

  •  Όσους επιθυμούν να εργαστούν ως χειριστές – προγραμματιστές εργαλειομηχανών CNC και συγκεκριμένα φρέζας / κέντρου κατεργασίας, ανεξαρτήτως αν έχουν πρότερη εμπειρία ή γνώσεις στο αντικείμενο.
  •  Όσους έχουν ήδη εμπειρία και τεχνική κατάρτιση στη χρήση συμβατικών εργαλειομηχανών και επιθυμούν να αναβαθμιστούν επαγγελματικά αποκτώντας αντίστοιχη εμπειρία στο χειρισμό / προγραμματισμό κέντρων κατεργασιών CNC.
  •  Σπουδαστές Τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών που θέλουν να αποκτήσουν εξειδίκευση στο αντικείμενο CNC με έμφαση στο χειρισμό και προγραμματισμό κέντρων κατεργασιών.
  •  Όσους επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τον προγραμματισμό CNC.

Σκοπός

Με την επιτυχή παρακολούθηση του μαθήματος «Χειρισμός και προγραμματισμός φρέζας / κέντρου κατεργασίας CNC»:

  •  Θα μπορείτε να καταρτίζετε και να ερμηνεύετε φασεολόγια κατασκευής απλών αλλά και πιο σύνθετων πρισματικών τεμαχίων για την κατασκευή τους με τη χρήση φρέζας/κέντρου κατεργασιών CNC
  •  Θα μπορείτε να προγραμματίζετε μόνοι σας μια φρέζα / κέντρο κατεργασιών CNC ώστε να κατασκευάζετε εξαρτήματα με περιγράμματα, οπές, σπειρώματα και εσοχές
  •  Θα μπορείτε να προγραμματίζετε τόσο στο απόλυτο όσο και στο σχετικό (βηματικό) σύστημα συντεταγμένων
  •  Θα είστε σε θέση να πραγματοποιείτε τους απαραίτητους ελέγχους πριν την έναρξη της μηχανής για παραγωγή και να τρέχετε πρόγραμμα προετοιμασίας / προθέρμανσης
  •  Θα έχετε την ικανότητα να κάνετε ρύθμιση παραλληλίας μιας μέγγενης ακριβείας, ή άλλης συναφούς συσκευής στήριξης τεμαχίων, καθώς και να «μηδενίζετε» το τεμάχιο και τα κοπτικά εργαλεία

Περιγραφή σεμιναρίου

Οι γνώσεις προγραμματισμού των εργαλειομηχανών CNC είναι απαραίτητες για όσους επιθυμούν να εμπλακούν στην παραγωγή σύγχρονων προϊόντων υψηλής ακρίβειας και ποιότητας, καθώς η παραγωγική επιτυχία εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό, τόσο από τις λειτουργίες των προγραμμάτων CNC - από μηχανουργικής σκοπιάς -,  όσο και από τη δομή αυτών - για να μπορούν να ελαχιστοποιούνται οι νεκροί χρόνοι.

Το εν λόγω μάθημα αφορά τον χειρισμό και προγραμματισμό εργαλειομηχανών CNC και συγκεκριμένα της φρέζας και των κέντρων κατεργασίας τριών αξόνων. Το μάθημα παρουσιάζει αναλυτικά τις βασικές λειτουργίες του κώδικα “G”, καθώς και τις βοηθητικές λειτουργίες (εντολές “M”) μέσω παραδειγμάτων σε μορφή κώδικα. Επιπλέον, παρουσιάζονται οι λειτουργίες των αντισταθμίσεων των εργαλείων και οι τυποποιημένοι κύκλοι κατεργασιών (π.χ. διάτρηση, σπειροτόμηση, κατασκευή εσοχών).

Ως προς τα θέματα χειρισμού, το μάθημα εξετάζει και παρουσιάζει video για την επεξήγηση βασικών ενεργειών που αφορούν τον έλεγχο, την προθέρμανση και την επιθεώρηση της μηχανής πριν την έναρξη για παραγωγή. Τέλος, καλύπτονται ζητήματα όπως ρύθμιση παραλληλίας μέγγενης ακριβείας, καθορισμός συστήματος συντεταγμένων τεμαχίου, «μηδενισμός» εργαλείων, κλπ.

Πληροφορίες συμμετοχής

Χρονική Διάρκεια
Το μάθημα «Χειρισμός και προγραμματισμός φρέζας / κέντρου κατεργασίας CNC» αποτελείται από 21 video, συνολικής διάρκειας 2 ωρών και 17 λεπτών.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα video του μαθήματος οποιαδήποτε ημέρα και ώρα (24/7), ανάλογα με τον ρυθμό που επιθυμείτε και τον διαθέσιμο χρόνο σας.

Με την αγορά του συγκεκριμένου μαθήματος, θα σας αποσταλεί ο προσωπικός σας κωδικός, μέσω του οποίου θα αποκτήσετε πρόσβαση στο περιεχόμενο, η οποία θα διαρκέσει για ένα (1) μήνα.

Κατά τη διάρκεια της πρόσβασης, θα μπορείτε να υποβάλετε ερωτήματα προς τον εκπαιδευτή μέσω της πλατφόρμας μας.

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
Για την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, θα πρέπει να συμμετάσχετε στις τελικές online εξετάσεις, οι οποίες αποτελούνται από ένα quiz με 50 multiple-choice ερωτήσεις (ελάχιστο απαιτούμενο ποσοστό επιτυχίας: 80%).

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή