Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Τεχνολογία Εργαλειομηχανών CNC

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
CNC TRAINING CENTER
Εξ Αποστάσεως
E-Learning
καθημερινές ενάρξεις

Σε ποιους απευθύνεται

Το μάθημα «Τεχνολογίας Εργαλειομηχανών CNC» απευθύνεται σε:

  •  Όσους επιθυμούν να εργαστούν ως χειριστές – προγραμματιστές εργαλειομηχανών CNC, ανεξαρτήτως αν έχουν πρότερη εμπειρία ή γνώσεις στο αντικείμενο.
  •  Όσους έχουν ήδη εμπειρία και τεχνική κατάρτιση σε συμβατικές μηχανές (μηχανουργοί, εμπειροτεχνίτες, κλπ.) και επιθυμούν να αναβαθμιστούν επαγγελματικά αποκτώντας αντίστοιχη εμπειρία και τεχνική κατάρτιση σε ψηφιακά καθοδηγούμενες μηχανές.
  •  Σπουδαστές τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών που θέλουν να αποκτήσουν εξειδίκευση στο αντικείμενο CNC.
  •  Όσους επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τις τεχνολογίες των εργαλειομηχανών και υποσυστημάτων τους.

Σκοπός

Με την επιτυχή παρακολούθηση του μαθήματος «Τεχνολογία Εργαλειομηχανών CNC»:

  •  Θα αποκτήσετε το αναγκαίο τεχνικό και θεωρητικό υπόβαθρο ώστε να μπορείτε να εισαχθείτε πιο ομαλά και αποτελεσματικά στο αντικείμενο του προγραμματισμού εργαλειομηχανών CNC
  •  Θα γίνετε πιο ευέλικτοι και παραγωγικοί σε πραγματικές συνθήκες χειρισμού και προγραμματισμού εργαλειομηχανών αριθμητικού ελέγχου – CNC
  •  Θα είστε σε θέση να διακρίνετε τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της τεχνολογίας του αριθμητικού ελέγχου σε σύγκριση με τις συμβατικές εργαλειομηχανές
  •  Θα έχετε την ικανότητα να αξιολογήσετε την καταλληλόλητα και σκοπιμότητα των τεχνολογιών CNC ανάλογα με την εφαρμογή που θέλετε να εκτελέσετε, με βάση οικονομοτεχνικά κριτήρια
  •  Θα αποκτήσετε πολύ καλή γνώση των αρχών και κανόνων λειτουργίας του αριθμητικού ελέγχου, ώστε να είστε σε θέση να κατανοήσετε τη λειτουργία οποιουδήποτε μηχανολογικού εξοπλισμού που υποστηρίζεται με αριθμητικό έλεγχο, όπως – για παράδειγμα – 3D εκτυπωτής, 3D σαρωτής, ρομποτικά συστήματα κλπ.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η γνώση των σύγχρονων τεχνολογιών των εργαλειομηχανών CNC και της κινηματικής φιλοσοφίας τους είναι απαραίτητη για όσους θέλουν να κατανοήσουν εις βάθος τον τρόπο λειτουργίας τους, προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιούν πλήρως τις πραγματικές δυνατότητές τους και να αποφεύγουν προβλήματα και βλάβες.

Το εν λόγω μάθημα εξετάζει τις σύγχρονες τεχνολογίες των εργαλειομηχανών CNC και την κινηματική φιλοσοφία τους παρουσιάζοντας αναλυτικά τα εργαλεία και υποσυστήματα που συμπληρώνουν τη λειτουργία των μηχανών καθώς επίσης και το υλικό των μονάδων ελέγχου, δηλαδή το hardware που αποτελεί το δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του χειριστή – προγραμματιστή και της μηχανής.

Επίσης, εξετάζει τις λειτουργίες των μονάδων ελέγχου, δηλαδή τις λειτουργίες που καθορίζουν τη συμπεριφορά της μηχανής, τις λειτουργίες που παρέχουν τα εργαλεία για τον προγραμματισμό και τις λειτουργίες αντιμετώπισης των προβλημάτων και διάγνωσης βλαβών.

Πληροφορίες συμμετοχής

Χρονική Διάρκεια
Το εξ αποστάσεως μάθημα «Τεχνολογία Εργαλειομηχανών CNC» αποτελείται από 7 video, συνολικής διάρκειας 1 ώρας και 52 λεπτών.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα video του μαθήματος οποιαδήποτε ημέρα και ώρα (24/7), ανάλογα με τον ρυθμό που επιθυμείτε και τον διαθέσιμο χρόνο σας.

Με την αγορά του συγκεκριμένου μαθήματος, θα σας αποσταλεί ο προσωπικός σας κωδικός, μέσω του οποίου θα αποκτήσετε πρόσβαση στο περιεχόμενο, η οποία θα διαρκέσει για ένα (1) μήνα.

Κατά τη διάρκεια της πρόσβασης, θα μπορείτε να υποβάλετε ερωτήματα προς τον εκπαιδευτή μέσω της πλατφόρμας μας.

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
Για την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, θα πρέπει να συμμετάσχετε στις τελικές online εξετάσεις, οι οποίες αποτελούνται από ένα quiz με 50 multiple-choice ερωτήσεις (ελάχιστο απαιτούμενο ποσοστό επιτυχίας: 80%).

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή