Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Βασικές Αρχές Μηχανουργικής Τεχνολογίας

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
CNC TRAINING CENTER
Εξ Αποστάσεως
E-Learning
καθημερινές ενάρξεις

Σε ποιους απευθύνεται

Το εξ αποστάσεως μάθημα «Βασικές Αρχές Μηχανουργικής Τεχνολογίας» απευθύνεται σε:

  •  Όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επαγγελματικά με το αντικείμενο των μηχανουργικών κατεργασιών CNC και να επανδρώσουν αντίστοιχα τμήματα παραγωγής σύγχρονων βιομηχανικών μονάδων
  •  Σπουδαστές ή απόφοιτους Τμημάτων Μηχανικών και Τεχνολογικών Σχολών, που ενδιαφέρονται να συμπληρώσουν τις θεωρητικές τους γνώσεις με μια πιο πρακτική και εμπειρική προσέγγιση στο αντικείμενο της Μηχανουργικής Τεχνολογίας και των μεθόδων κατεργασιών μέσω εργαλειομηχανών CNC
  •  Εργαζόμενους στα Τμήματα Παραγωγής που θέλουν να συμπληρώσουν ή να ενισχύσουν τις πρακτικές και εμπειρικές τους γνώσεις στο αντικείμενο της Μηχανουργικής Τεχνολογίας και των μεθόδων κατεργασιών μέσω εργαλειομηχανών CNC.

Σκοπός

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος «Βασικές Αρχές Μηχανουργικής Τεχνολογίας»:

  •  Θα είστε σε θέση να λαμβάνετε κρίσιμες αποφάσεις για τη βέλτιστη οργάνωση της παραγωγής (επιλογή υλικών κατεργασίας, κοπτικών εργαλείων και κατάλληλων εργαλειομηχανών)
  •  Θα είστε σε θέση να ορίζετε τις κατάλληλες συνθήκες κατεργασίας
  •  Θα είστε σε θέση να συνεισφέρετε στην επιλογή βέλτιστων μεθόδων κατεργασίας
  •  Θα είστε σε θέση να σχεδιάζετε τις κατάλληλες ενέργειες για το σετάρισμα – προετοιμασία των εργαλειομηχανών και συναφούς εξοπλισμού
  •  Θα έχετε αποκτήσει θεμελιώδεις πρακτικές γνώσεις, άμεσα αξιοποιήσιμες στο τωρινό ή μελλοντικό σας επαγγελματικό περιβάλλον ως εξειδικευμένος επαγγελματίας μηχανουργικών κατεργασιών CNC

Περιγραφή σεμιναρίου

Οι βασικές αρχές της μηχανουργικής τεχνολογίας αποτελούν απαραίτητη και πολύ χρήσιμη γνώση για όσους ενδιαφέρονται να εξειδικευτούν στο αντικείμενο των κατεργασιών κοπής με τη χρήση σύγχρονων εργαλειομηχανών αριθμητικού ελέγχου CNC.

Το περιεχόμενο του μαθήματος προσανατολίζεται σε δύο θεμελιώδεις άξονες:

  •  Την παρουσίαση και κατανόηση βασικών εννοιών της τεχνολογίας παραγωγής (όπως κατεργασιμότητα υλικών, φασεολόγιο, μέθοδοι κατεργασιών κοπής και διαμόρφωσης), και
  •  την ανάλυση των κατεξοχήν εφαρμοζόμενων μεθόδων συμβατικής αφαίρεσης υλικού (όπως τόρνευση, φρεζάρισμα και διάτρηση) στα σύγχρονα μηχανουργεία στην Ελλάδα και παγκοσμίως.

Το course «Βασικές Αρχές Μηχανουργικής Τεχνολογίας» εστιάζει στην παρουσίαση πρακτικών γνώσεων – οι οποίες πηγάζουν από τη συσσωρευμένη εμπειρία μας δεκαετιών στο αντικείμενο – με επίκεντρο το πραγματικό περιβάλλον και τις σύγχρονες ανάγκες των σημερινών μηχανουργείων.

Οι παραπάνω γνώσεις χρησιμοποιούνται καθημερινά στην πράξη από όσους εμπλέκονται ενεργά στις μηχανουργικές κατεργασίες CNC και τους βοηθά στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για τη βελτιστοποίηση της οργάνωσης παραγωγής και των μηχανουργικών κατεργασιών CNC.

Πληροφορίες συμμετοχής

Χρονική Διάρκεια
Το Course «Βασικές Αρχές Μηχανουργικής Τεχνολογίας» αποτελείται από video, συνολικής διάρκειας 60 λεπτών.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα video του μαθήματος οποιαδήποτε ημέρα και ώρα (24/7), ανάλογα με τον ρυθμό που επιθυμείτε και τον διαθέσιμο χρόνο σας.

Με την αγορά του συγκεκριμένου μαθήματος, θα σας αποσταλεί ο προσωπικός σας κωδικός, μέσω του οποίου θα αποκτήσετε πρόσβαση στο περιεχόμενο, η οποία θα διαρκέσει για ένα (1) μήνα.

Κατά τη διάρκεια της πρόσβασης, θα μπορείτε να υποβάλετε ερωτήματα προς τον εκπαιδευτή μέσω της πλατφόρμας μας.

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
Για την επιτυχή ολοκλήρωση του online course, θα πρέπει να συμμετάσχετε στις τελικές εξ αποστάσεως εξετάσεις, οι οποίες αποτελούνται από ένα κουίζ με 50 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής (ελάχιστο απαιτούμενο ποσοστό επιτυχίας: 80%).

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή