Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

1η Αυτοτελής Ενότητα σεμιναρίου Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Μεθόδου – Ωτοθεραπεία - Ωτοβελονισμός: Αυχένας - Άνω άκρο

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
tgseminars – Θεόδωρος Γκατζούνης
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Υγεία / Πρώτες Βοήθειες / Αθλητισμός

Εισηγητής

Ο εισηγητής των Σεμιναρίων Γκατζούνης Θεόδωρος, είναι Ιατρός, Φυσίατρος και έχει επαγγελματική εμπειρία στον χώρο της υγείας από το 1992.

Έχει υπερ εικοσαετή εμπειρία στην εκπαίδευση (με επίσημη πιστοποιημένη διδασκαλία σε όλες τις βαθμίδες από το 2000) σε θέματα που αφορούν την Υγεία και την Ολιστική Θεραπευτική:
Ανατομία, Φυσιολογία, Παθολογία, Κινησιολογία, Ιστοπαθολογία, Αιματολογία, Μικροβιολογία, Πρώτες βοήθειες,   Ωτική Νευροαντανακλαστική Μέθοδο, Ωτοθεραπεία – Ωτοβελονισμό, Acupressure,  Ηλεκτροβελονισμό.
Έχει δημιουργήσει και παρουσιάσει πλήθος Δια ζώσης και eLearning Σεμιναρίων πάνω σε αυτούς τους τομείς, που γνώρισαν εξαιρετική επιτυχία και αναγνώριση. 
Έχει διδάξει σε εκπαιδευτικά ιδρύματα κάθε βαθμίδας, έως και την Πανεπιστημιακή.
Συνεργάστηκε με αναγνωρισμένους καθηγητές τόσο στην Ελλάδα όσο και Διεθνώς.
Παρουσιάζει ερευνητικές εργασίες σε Πανελλήνια και Παγκόσμια συνέδρια στον χώρο της Υγείας, ανελλιπώς από το 1998.
Υπηρετεί το χώρο της διδασκαλίας με το πνεύμα της ειλικρινούς διάθεσης για προσφορά γνώσεων, έρευνας και εμπειρίας, με σκοπό να συμβάλει στην εκπαίδευση μιας νέας γενιάς επαγγελματιών υγείας και ολιστικών θεραπευτών, όπως και ατόμων που θέλουν να διδαχθούν με σκοπό την προσωπική τους ανάπτυξη.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε:

  • Ιατρούς,
  • Φυσικοθεραπευτές,
  • Ψυχολόγους
  • Ειδικούς στη Μάλαξη,
  • Ρεφλεξολόγους,
  • Γυμναστές,
  • Επαγγελματίες Υγείας,

Σκοπός

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι διδασκόμενοι θα έχουν αποκτήσει μια μέθοδο για την αντιμετώπιση παθήσεων και καταστάσεων που αφορούν την αντιμετώπιση καταστάσεων Αυχένα – Άνω Άκρου.

Περιγραφή σεμιναρίου

Στο σεμινάριο για την 1η Αυτοτελή Ενότητα του σεμιναρίου της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Μεθόδου - ωτοθεραπεία - ωτοβελονισμός, θα αναλύσουμε την αντιμετώπιση παθήσεων Αυχένα - Άνω άκρου.

Αυτό που χρειάζεται ένας ενήλικας με καθημερινές υποχρεώσεις είναι, όχι πολύωρες μελέτες μετά τα σεμινάρια, αλλά να μάθει να εφαρμόζει τις διδασκαλίες με την προσοχή και ενεργό συμμετοχή του στο μάθημα.
Μέσω της εικοσιπενταετούς εμπειρίας του διδάσκοντα και με την εφαρμογή όλων των σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας για ενήλικες που έχουν περιορισμένο χρόνο, τα σεμινάρια είναι δομημένα ώστε στην διάρκεια του μαθήματος, μέσω της θεωρίας και πρακτικής, να διδαχθούν οι συμμετέχοντες όλα όσα χρειάζονται για να μπορέσουν να εφαρμόσουν τις διδασκαλίες άμεσα από την πρώτη κιόλας ημέρα!

Εισαγωγή στην Μέθοδο:
Η Ωτική Νευροαντανακλαστική Μέθοδος, ανιχνεύει και αντιμετωπίζει παθήσεις όλου του οργανισμού, μέσω της αντανακλαστικής ενεργοποίησης σημείων - νεύρων, στην περιοχή του αυτιού. Την ονομάζουμε Ωτική Νευροαντανακλαστική Μέθοδο διότι είναι όρος που περιγράφει ακριβώς ό,τι συμβαίνει:  Δουλεύουμε στο αυτί, νευροαντανακλαστικά:  Δηλαδή, μέσω σημείων στο ωτικό πτερύγιο που ενεργοποιούν νεύρα, τα οποία υπάρχουν στην περιοχή του αυτιού και δίνουν ερέθισμα στον εγκέφαλο,  ειδικά στο Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα. Χρησιμοποιεί ανάλογα σημεία και πρωτόκολλα με την ωτοθεραπεία – ωτοβελονισμό.

Έτσι μπορούμε να επιτύχουμε ειδικές δράσεις σε όλο τον οργανισμό:
παυσίπονη, αντιφλεγμονώδη, μυοχαλαρωτική, αγχολυτική δράση, βελτίωση στη διάθεση, στην λειτουργία του ανοσοποιητικού και
ποικίλες θετικές δράσεις σε όλα τα συστήματα.

Ύλη 1ης Αυτοτελούς Ενότητας:
Στο  σεμινάριο της 1ης Αυτοτελούς Ενότητας  Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Μεθόδου – διδάσκονται η αντιμετώπιση για: Παθήσεις αυχένα – Άνω άκρου – Λαιμού:

Παθήσεις αυχένα – Άνω άκρου – Λαιμού
1. Εισαγωγή στην μέθοδο – Ιστορική αναδρομή
2. Θεωρητικό υπόβαθρο και Επιστημονική τεκμηρίωση της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας.
3. Βασικές αρχές –
4. Ενδείξεις – Αντενδείξεις
5. Πλεονεκτήματα της μεθόδου.
6. Ηλεκτρική ανίχνευση των σημείων που θα διδαχθούν.
7. Βασικές αρχές ηλεκτροθεραπείας.
8. Αυχενικό Σύνδρομο
9. Παθήσεις του ώμου Τενοντίτιδες, δυσκαμψία του ώμου – Περιαρθρίτιδα
10. Παθήσεις – Αγκώνα Επικονδυλίτιδες – Tennis Elbow
11. Παθήσεις Καρπού – άκρας χειρός- Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, πόνοι και παθήσεις δακτύλων
12. Παθήσεις αντίχειρα – τενοντίτιδα De Quervain
13. Παθήσεις περιοχής λαιμού- αντιμετώπιση επίμονου βήχα
14. Πόνος στην περιοχή του λαιμού – Αμυγδαλίτιδα (Αντιμετώπιση πόνου – φλεγμονής)

Στο σεμινάριο θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην Πρακτική εξάσκηση με έμφαση στην επίδειξη και εφαρμογή των βασικών αρχών της τεχνικής από όλους τους συμμετέχοντες. Στόχος μας είναι να μπορεί ο κάθε διδασκόμενος να εφαρμόσει την διδακτέα ύλη από την πρώτη κιόλα ημέρα!

Είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη μέθοδος για κάθε επαγγελματία υγείας, για θεραπευτική χρήση στους ασθενείς τους, καθώς μπορεί να δώσει ασφαλή και αποτελεσματική λύση σε μια πληθώρα παθολογικών καταστάσεων.
Σημαντικό να τονίσουμε ότι συνδυάζεται με κάθε θεραπευτική τεχνική, και μπορεί να αυξήσει την δραστικότητα και αποτελεσματικότητά τους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, έχει δώσει έγκριση για πάνω από 150 Καταστάσεις στις οποίες μπορεί η μέθοδος να είναι αποτελεσματική.
Η μέθοδος της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας, είναι ασφαλής, εύχρηστη και παρουσιάζει αποτελεσματικότητα άνω το 90% για την αντιμετώπιση χρόνιων, ακόμα και δυσίατων καταστάσεων.

Μπορεί να ανακουφίσει και να δώσει τη λύση και σε καταστάσεις τόσο οξείες όσο και χρόνιες.

Αυτό την καθιστά ένα χρήσιμο και απαραίτητο μέσο που κάθε επαγγελματίας υγείας χρειάζεται να κατέχει για να εμπλουτίσει τις θεραπευτικές του δυνατότητες.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 16 διδακτικές ώρες.

Είναι διαθέσιμο στην ειδική πλατφόρμα διδασκαλίας μας, μέσω μαγνητοσκοπημένων διδασκαλιών, που θα μπορείτε να παρακολουθήσετε στο χώρο σας τις μέρες και ώρες επιλογής σας.

Χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής 16 ωρών.

Κόστος Συμμετοχής

349 €

249€ για προεγγραφές έως τις 30/09/2023 

Υπάρχουν ειδικές προσφορές για παλιούς μαθητές μας, ανέργους και φοιτητές.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.