Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Η άνω και κάτω τελεία της τέχνης

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού: Educate the Educators
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τέχνες

Εισηγητής

Β. Σπύρου, Εικαστικός, Performer, Εκπαιδευτικός Εικαστικών Τεχνών Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού.

Περιγραφή σεμιναρίου

(…) Ο τίτλος «Η άνω και η κάτω τελεία της τέχνης» ίσως να μοιάζει ηχηρός. Σαν να υπάρχει μόνο η τέχνη και μόνο η τέχνη μπορεί να βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων. Και ποιος πραγματικά έχει τώρα την διάθεση να ασχολείται με αυτά! Με εκθέσεις, προβολές, με μια ολόκληρη κατάσταση παρουσιάσεων, καδραρισμένων έργων και όλα όσα περιστρέφονται γύρω τους…
Η άνω και η κάτω τελεία μπαίνουν για να αρχίσει ένα σπουδαίο ταξίδι στην τέχνη, γιατί οι πιο δεδομένες δημιουργίες της χρηστικότητας και της καθημερινής ρουτίνας μπορεί να κρύβουν μέσα τους διαλέκτους ασύλληπτης καλλιτεχνικής ομορφιάς (…)

Η έρευνα, οι εμπειρίες, το φωτογραφικό υλικό, τα προσωπικά βιώματα της εισηγήτριας, γνώμες και σκέψεις ανθρώπων του πολιτισμού και της εκπαίδευσης και αναφορές σημαντικών προσωπικοτήτων της τέχνης μέσα από πλούσια βιβλιογραφία θα μας κατευθύνουν σε μια διαδρομή με σκοπό την χρησιμότητα της τέχνης. Από την αρχαιότητα ως σήμερα θα παρατηρήσουμε την ανάγκη του ανθρώπου να προσδώσει αισθητική στην καθημερινότητά του.
Θα ανακαλυφθεί ένας κόσμος που εκφράζεται δημιουργικά, από το παιδί ως τον ενήλικα, προσεγγίζοντας μια ζωή παράλληλη με την τέχνη.
Οι αναλυτικές προεκτάσεις όλων των παραπάνω σημείων θα δημιουργήσουν το πεδίο προβληματισμού, παρατήρησης και συζήτησης, μα κυρίως θα εμπλουτιστούν με τους σχολιασμούς μας για μια διαδρομή στην τέχνη και στην ομορφιά της που δεν έχει παύση και τελεία.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.