Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
TUV HELLAS
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Οργάνωση & Διοίκηση

Εισηγητής

Βάνα Καραγιάννη

Η Βάνα, διαθέτει 20+ χρόνια επαγγελματική εμπειρίας στον χώρο του Ανθρώπινου Δυναμικού. Το 2005 ενσωματώθηκε στην ομάδα εκπαίδευσης της KPMG Ελλάδος, στην ομάδα των Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού. Το 2015 ανέλαβε να σχεδιάσει, οργανώσει και να ηγηθεί του νέου τμήματος Talent & Learning Development του εμπορικού δικτύου της Wind Hellas.
Από τον Φεβρουάριο του 2019 εργάζεται ως στρατηγικός συνεργάτης εταιριών για θέματα ανθρώπινου δυναμικού κυρίως στα θέματα στρατηγικής, κουλτούρας και βελτίωσης της απόδοσης.  Παράλληλα, έχει συν-ιδρύσει την εταιρία ENSŌ Hub, έναν ευρωπαϊκό κόμβο γνώσης (knowledge hub), που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ευρωπαϊκών έργων και παρέχει λύσεις έρευνας και ανάπτυξης ικανοτήτων σε άτομα, ομάδες και οργανισμούς.  Έχει συνεργαστεί με οργανισμούς για προγράμματα που σχετίζονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), τα θέματα well-being και την Διαφορετικότητα (D&I) στον εργασιακό χώρο.
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Universidad Complutense στην Μαδρίτη και του Μεταπτυχιακού Τμήματος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε:

  • Στελέχη Ανθρώπινου Δυναμικού
  • Στελέχη που ηγούνται ομάδων

Σκοπός

Ο στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι τριπλός:

  • Να δώσει βασικές γνώσεις στους συμμετέχοντες αναφορικά με την παρενόχληση και τον εκφοβισμό.
  • Να βοηθήσει τους συμμετέχοντες στην προσωπική ενδοσκόπηση και στην αναγνώριση των Ασυνείδητων Προκαταλήψεων.
  • Να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες στο πώς οι ίδιοι θα μπορούσαν να επηρεάσουν θετικά το εργασιακό κλίμα στην ομάδα τους ή στον οργανισμό τους, δημιουργώντας μεγαλύτερη ασφάλεια στον εργασιακό χώρο.

Περιγραφή σεμιναρίου

Για πολλούς ανθρώπους, ένα εχθρικό περιβάλλον εργασίας, με προσβλητικά σχόλια, συνεχής κριτική, ακόμη και με απειλές για σωματική βία, αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς τους. Ο όρος "mobbing" χρησιμοποιείται για να περιγράψει καταστάσεις όπου ένας εργαζόμενος, προϊστάμενος ή διευθυντής υφίσταται κακομεταχείριση και θυματοποίηση ξανά και ξανά, από άλλους εργαζόμενους, υφισταμένους ή διευθυντές. Ο όρος χρησιμοποιείται ιδιαίτερα, όταν κάποιος υποβάλλεται σε επιθετική ή και βίαιη συμπεριφορά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Περιεχόμενα

Μέρος 1ο – Βασικές γνώσεις για την παρενόχληση και τον εκφοβισμό

  • Τι είναι η παρενόχληση και ο εκφοβισμός
  • Είναι ο εκφοβισμός ψυχική ασθένεια;
  • Πώς μπορώ να αναπτύξω πολιτικές και διαδικασίες στην εταιρία;
  • Πώς θα εκπαιδεύσω το προσωπικό;

Μέρος 2ο – Διαχείριση Ασυνείδητων Προκαταλήψεων

  • Αυτο-αξιολόγηση και διερεύνηση των στάσεων και των στερεοτύπων  που επηρεάζουν τις πράξεις, τις αποφάσεις και την ασυνείδητη κατανόησή μας απέναντι σε ένα συγκεκριμένο άτομο ή ομάδα ανθρώπων.

Μέρος 3ο- Δημιουργία θετικού κλίματος και ασφαλών συμπεριφορών

  • Πώς μπορούμε να αποτρέψουμε τον εκφοβισμό και να αυξήσουμε την ψυχική υγεία και ασφάλεια στον εργασιακό χώρο, γνωρίζοντας περισσότερα για τις επιβλαβείς συμπεριφορές που μπορούν να προκύψουν σε μία ομάδα ανθρώπων.

Πληροφορίες συμμετοχής

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται: Βεβαίωση παρακολούθησης TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.