Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Η ανατομία μιας σχέσης

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
ΑΕΝΙΜΑ
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Ασημίνα Ερκετζίκη, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Η Ασημίνα Ερκετζίκη είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με 4ετή εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία Gestalt (Μορφολογική-Υπαρξιστική Θεραπεία) από το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης "Gestalt Foundation". Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε στην Ψυχοδυναμική Διαπροσωπική Θεραπεία (PIT) από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και εξειδικεύτηκε σε επίπεδο Master στην ραϊχική ψυχοθεραπεία με τον Alberto Torre από το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής «Βίλχελμ Ράιχ». Είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου (Αριθ. Πρωτ.: 5066)  και μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου (Π.Ψ.Σ., Αριθμός Μέλους: 608). Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία ως ψυχολόγος, ως εκπαιδεύτρια στην εκπαίδευση ενηλίκων και ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας. Έχει εμπειρία σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες - συγκεκριμένα σε κρατούμενους και ΡΟΜΑ - και παρέχει υπηρεσίες σε εθελοντικό πλαίσιο συνεργαζόμενη με πολλούς φορείς, σχολεία και οργανώσεις. Προωθεί την εξοικείωση του κοινού σε θέματα ψυχολογίας μέσω των ΜΜΕ. Επιπρόσθετα, διαθέτει πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία σε θέματα κοινωνιολογίας, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας.

Τερψιχόρη Σαββαϊδου, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Η Τερψιχόρη Σαββαΐδου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχοθεραπεία Gestalt, στην Τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο του EMDR και στη θεραπεία του Σύνθετου Τραύματος/Τραύματος Δεσμού (Complex Trauma/ Attachment Trauma) με τη μέθοδο Gonzalez & Mosquera. Επίσης, κατέχει πιστοποίηση στη διαχείριση πένθους και απωλειών από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Εργάστηκε στην ψυχιατρική κλινική του Γ.Ν. Γιαννιτσών για 2 έτη και από το 2010 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως ψυχοθεραπεύτρια. Έχει συντονίσει ομάδες αυτοβοήθειας σε φορείς, όπως οι Σύλλογοι Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης, Έδεσσας και Γιαννιτσών.
Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ) και έχει συνεργαστεί με Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, Σχολές Γονέων και ιδιωτικά ΚΕΚ ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων.
Τέλος, είναι συνεργάτης του Κέντρου Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης Meta_ στη Θεσσαλονίκη ως εισηγήτρια επιμορφωτικών σεμιναρίων, του δικτύου της HELLAS EAP και της Attachment Parenting Hellas.
Εργάζεται ιδιωτικά παρέχοντας συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε Γιαννιτσά και Θεσσαλονίκη.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας και σε όσους επιδιώκουν την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση.

Σκοπός

Να μάθω να συνδέομαι και να απολαμβάνω τις σχέσεις μου.

Περιγραφή σεμιναρίου

Σε αυτό τον κύκλο των συναντήσεων θα πειραματιστούμε και θα απαντήσουμε σε ερωτήματα όπως:

  • Πόσο κοντά αντέχω τον Άλλο;
  • Μήπως οι ίδιες σαμποτάρουμε τις σχέσεις από το φόβο να μην πληγωθούμε και πώς;
  • Πώς μπορούμε να μάθουμε νέους, υγιείς και δημιουργικούς τρόπους να σχετιζόμαστε;
  • Γιατί άραγε οι συντροφικές σχέσεις πληγώνουν τόσο βαθιά;

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: Το βιωματικό εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί σε 3 συναντήσεις (20/11, 4/12 και 18/12 στις 17:00 - 20:00).

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Η ομάδα θα είναι κλειστή, θα αποτελείται, δηλαδή, από συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων που θα είναι σταθερά και για τις τρεις συναντήσεις.

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και σημειώσεις.

Κόστος Συμμετοχής

120€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.