Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Γνωρίζω και ορίζω τον εαυτό μου, τις σχέσεις μου

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
ΑΕΝΙΜΑ
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Η Ασημίνα Ερκετζίκη είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με 4ετή εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία Gestalt (Μορφολογική-Υπαρξιστική Θεραπεία) από το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης "Gestalt Foundation". Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε στην Ψυχοδυναμική Διαπροσωπική Θεραπεία (PIT) από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και εξειδικεύτηκε σε επίπεδο Master στην ραϊχική ψυχοθεραπεία με τον Alberto Torre από το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής «Βίλχελμ Ράιχ». Είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου (Αριθ. Πρωτ.: 5066)  και μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου (Π.Ψ.Σ., Αριθμός Μέλους: 608). Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία ως ψυχολόγος, ως εκπαιδεύτρια στην εκπαίδευση ενηλίκων και ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας. Έχει εμπειρία σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες - συγκεκριμένα σε κρατούμενους και ΡΟΜΑ - και παρέχει υπηρεσίες σε εθελοντικό πλαίσιο συνεργαζόμενη με πολλούς φορείς, σχολεία και οργανώσεις. Προωθεί την εξοικείωση του κοινού σε θέματα ψυχολογίας μέσω των ΜΜΕ. Επιπρόσθετα, διαθέτει πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία σε θέματα κοινωνιολογίας, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας, σε όσους επιδιώκουν την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση και σε γονείς που θέλουν να εμβαθύνουν σε θέματα ψυχολογίας και διαπαιδαγώγησης.

Σκοπός

Οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τους τρόπους που διαχειρίζονται τα όρια και τις ρίζες τους στην παιδική ηλικία. Θα κατανοήσουν την εσωτερική διεργασία με τον εαυτό τους, ώστε να βοηθηθούν να βρούνε και στη συνέχεια να θέτουν τα όρια τους.

Περιγραφή σεμιναρίου

«Πόσο γνωρίζω τον εαυτό μου και τα όρια του;»

«Που τελειώνει το ΕΣΥ και αρχίζει το ΕΓΩ;»

«Πως μπορώ να έρχομαι κοντά σου, χωρίς να χάνω εμένα;»

«Που συναντιέται το κύμα με τη στεριά;»

Όριο είναι ο χώρος ανάμεσα σε εμάς και τους άλλους ανθρώπους. Σε αυτόν το χώρο αναπτυσσόμαστε ατομικά και ξεχωριστά από τις σχέσεις που έχουμε με τους άλλους, ως μοναδικά άτομα. Τα όρια είναι απαραίτητα ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να διατηρούν μια υγιή ταυτότητα. Ο τρόπος που τα διαχειριζόμαστε έχει τις ρίζες του στην παιδική μας ηλικία, ανάλογα με το τι έχουμε διδαχθεί για αυτά.

Η οριοθέτηση είναι απαραίτητη για υγιείς και ισορροπημένες σχέσεις. Χρειάζεται να έχουμε έναν εαυτό για να μπορέσουμε να τον προσφέρουμε. Το να «έχουμε έναν εαυτό» σημαίνει να έχουμε ξεχωριστή και διακριτή ταυτότητα σε σχέση με τους άλλους.

«Η αγάπη είναι σεβασμός της ιδιαιτερότητας. Η ιδιαιτερότητα των μελών της οικογένειας είναι που πλουτίζει την ένωση. Η αληθινή αγάπη όχι μόνο σέβεται και καλλιεργεί την ατομικότητα του άλλου αλλά επιδιώκει να την καλλιεργήσει ριψοκινδυνεύοντας το χωρισμό και απώλεια. Τι να κάνω τον άλλον (σύντροφο, παιδί, φίλο) όταν δεν είναι ο εαυτός του; Τι να με κάνουν οι άλλοι εμένα όταν εγώ χάσει τον δικό μου εαυτό;» (Peck, 1988: 154).

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 3 ώρες

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και σημειώσεις.

Κόστος Συμμετοχής

40€ 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.