Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Απώλεια. Άραγε η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει;

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
ΑΕΝΙΜΑ
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Ασημίνα Ερκετζίκη, Ψυχολόγος ΑΠΘ - Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt

Η Ασημίνα Ερκετζίκη είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με 4ετή εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία Gestalt (Μορφολογική-Υπαρξιστική Θεραπεία) από το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης "Gestalt Foundation". Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε στην Ψυχοδυναμική Διαπροσωπική Θεραπεία (PIT) από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και εξειδικεύτηκε σε επίπεδο Master στην ραϊχική ψυχοθεραπεία με τον Alberto Torre από το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής «Βίλχελμ Ράιχ». Είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου (Αριθ. Πρωτ.: 5066)  και μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου (Π.Ψ.Σ., Αριθμός Μέλους: 608). Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία ως ψυχολόγος, ως εκπαιδεύτρια στην εκπαίδευση ενηλίκων και ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας. Έχει εμπειρία σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες - συγκεκριμένα σε κρατούμενους και ΡΟΜΑ - και παρέχει υπηρεσίες σε εθελοντικό πλαίσιο συνεργαζόμενη με πολλούς φορείς, σχολεία και οργανώσεις. Προωθεί την εξοικείωση του κοινού σε θέματα ψυχολογίας μέσω των ΜΜΕ. Επιπρόσθετα, διαθέτει πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία σε θέματα κοινωνιολογίας, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας.

Τερψιχόρη Σαββαϊδου, Ψυχολόγος ΑΠΘ - Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt

Η Τερψιχόρη Σαββαΐδου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχοθεραπεία Gestalt, στην Τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο του EMDR και στη θεραπεία του Σύνθετου Τραύματος/Τραύματος Δεσμού (Complex Trauma/ Attachment Trauma) με τη μέθοδο Gonzalez & Mosquera. Επίσης, κατέχει πιστοποίηση στη διαχείριση πένθους και απωλειών από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Εργάστηκε στην ψυχιατρική κλινική του Γ.Ν. Γιαννιτσών για 2 έτη και από το 2010 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως ψυχοθεραπεύτρια. Έχει συντονίσει ομάδες αυτοβοήθειας σε φορείς, όπως οι Σύλλογοι Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης, Έδεσσας και Γιαννιτσών.
Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ) και έχει συνεργαστεί με Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, Σχολές Γονέων και ιδιωτικά ΚΕΚ ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων.
Τέλος, είναι συνεργάτης του Κέντρου Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης Meta_ στη Θεσσαλονίκη ως εισηγήτρια επιμορφωτικών σεμιναρίων, του δικτύου της HELLAS EAP και της Attachment Parenting Hellas.
Εργάζεται ιδιωτικά παρέχοντας συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε Γιαννιτσά και Θεσσαλονίκη.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας, σε όσους επιδιώκουν την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση και σε γονείς που θέλουν να εμβαθύνουν σε θέματα ψυχολογίας και διαπαιδαγώγησης.

Σκοπός

Στο σεμινάριο αυτό θα προσπαθήσουμε να μάθουμε να θεραπεύουμε τα τραύματα που προκαλούνται όταν αλλάζει κάτι, όταν φεύγει κάποιος, όταν μια κατάσταση φτάνει στο τέλος της, όταν δεν έχω πια αυτό που είχα ή νόμιζα ότι είχα...

Περιγραφή σεμιναρίου

Αν και ο θάνατος είναι η πιο τρομακτική απώλεια, που μπορούμε να βιώσουμε, πολλά γεγονότα στη ζωή μας αποτελούν απώλειες: η ασθένεια, ένας οδυνηρός χωρισμός, μια φυσική καταστροφή, αλλαγές απρόσμενες που έρχονται να προκαλέσουν ρήξη στην αίσθηση της συνέχειας και της προβλεψιμότητας της ζωής μας.
Κάθε απώλεια, όσο μικρή κι αν είναι έχει ως συνέπεια την ανάγκη επεξεργασίας της και στόχος της διεργασίας του πένθους είναι να ξαναγράψουμε την ιστορία της ζωής μας με διαφορετικό τρόπο, ώστε να αποκαταστήσουμε τη συνοχή που χάσαμε ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον. Και αυτό ισχύει για όλες ανεξαιρέτως τις απώλειες! Άραγε η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει;

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 4 ώρες

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και σημειώσεις.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κόστος Συμμετοχής

40 ευρώ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.