Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

ΧΡΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Κανόνες Εφαρμογών στον Χώρο, Ψυχολογία Χρώματος και Τάσεις Χρωμάτων 2023/24

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
IN-DESIGN
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Διακόσμηση

Εισηγητής

Δρ. ΣΤΕΦΑΝΗ ΤΖΑΝΟΥΔΑΚΗ Design & Visual Studies – BAHons, MPhil, PhD

Διδάκτωρ Παν/μιου Εδιμβούργου, Τμήματος Τεχνών. Έχει σπουδάσει Interior Design και Visual Studies στη Σχολή Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου συνεχίζοντας σε μεταπτυχιακές σπουδές M-Phil και διδακτορικό στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Εξειδικεύεται σε θέματα πρόγνωσης στιλιστικών και χρωματικών τάσεων στους τομείς της διακόσμησης όπως και οπτικής προώθησης & επικοινωνίας.
Έχει εργαστεί στους τομείς Visual Merchandising και Styling σε εταιρείες στη Μ. Βρετανία και στην Ελλάδα και συνεργάζεται με αρχιτεκτονικά γραφεία σε ιδέες διακόσμησης και styling εσωτερικών χώρων, όπως και φωτογραφικών συνθέσεων. Πρόσφατα συνεργάστηκε με την εταιρεία χρωμάτων VECHRO για την έκδοση του χρωματολογίου ‘Πλανήτης Chroma’. Επίσης είχε πρόσφατη συνεργασία με το greekfoundation και το περιοδικό glow, για την προβολή αρχιτεκτονικού έργου. Στον εκπαιδευτικό τομέα έχει συνεργαστεί με το ΤΕΙ Αθηνών (τομέας Διακοσμητικών Εφαρμογών), με το Falkirk College of Art και το Edinburgh College of Art (τομέας Design & Visual studies) και από το 2012 - 2020 με το UKFC ως υπεύθυνη για την εκπαίδευση μαθητών σε τομείς Design & Αρχιτεκτονικής στη Μ. Βρετανία.
Είναι ιδρύτρια του IN Design Seminars από το 2008, με σκοπό να ενισχύσει σε μορφή επαγγελματικών σεμιναρίων τη γνώση στα θέματα design, αισθητικής ταυτότητας και styling, φέρνοντας στην Ελλάδα για πρώτη φορά την επαγγελματική εκπαίδευση στους τομείς Interior Styling, Visual Merchandising και Event Styling. Έχει αναλάβει την εκπαίδευση πάνω από 5000 επαγγελματιών και τη δημιουργία customised προγραμμάτων εκπαίδευσης για πολλές εταιρείες, όπως ΚΑΥΚΑΣ, Swarovski, Hugo Boss, Oxford Company, Celestino, Coco-mat, Γρηγόρης Μικρογεύματα, Philip Martins κα.
Ενημερώνεται συνεχώς σχετικά με την εξέλιξη των τάσεων στους τομείς design. Έχει λάβει μέρος σε εκπαιδευτικές εκδηλώσεις της skywalker, του kariera και της demand στα πλαίσια του designlab. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και έχει βραβευτεί για το ερευνητικό της έργο (Alexander S. Onassis Award, Andrew Grant Award, Olympic Studies Centre Award), συμμετέχει σε συνέδρια και είναι μέλος ερευνητικών ομάδων. Έχοντας εκπαιδευτική επάρκεια ΕΟΠΠΕΠ, ανήκει στο μητρώο εκπαιδευτών ενηλίκων του Υπουργείο Παιδείας. Σκοπός της είναι να ενδυναμώσει ανθρώπους με δημιουργική σκέψη, μέσω της επίκαιρης και τεκμηριωμένης γνώσης με εστίαση στην ιδιαιτερότητα και στις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά, φέρνοντάς τον ένα βήμα μπροστά επαγγελματικά.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο αυτό προτείνεται για επαγγελματίες στους τομείς διαμόρφωσης χώρων, μηχανικούς, αρχιτέκτονες & διακοσμητές, στυλίστες, visual merchandisers, εμπόρους ειδών διακόσμησης, κατασκευαστές χώρων, επίπλων και ειδών διακόσμησης, αλλά και σε ιδιώτες που θα ήθελαν να έρθουν κοντά στο αντικείμενο της χρωματολογίας.

(Αρχάριο-αρκετά εξειδικευμένο)

Σκοπός

Η ανακάλυψη του κόσμου των χρωμάτων γίνεται μέσα από γνώσεις που θα βοηθήσουν τον μαθητή να γνωρίζει με ακρίβεια και να προσδιορίζει μέσα από κωδικούς, την απόχρωση που θέλει να επιλέξει και να εφαρμόσει σε ένα χώρο. Σκοπός είναι η αναγνώριση των χρωμάτων ως δυναμικά στοιχεία στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης στυλιστικής άποψης, ψυχολογώντας τη συμπεριφορά του ανθρώπου στο χώρο και την αισθητική που θέλει να προσδώσει σε αυτόν (πχ. χρώματα ηρεμίας, περιπέτειας, επαγγελματισμού...κλπ), όπως και τη σχέση των χρωμάτων με αναγνωρισμένα στυλ (art deco, bohemian, country, rustic κα.)

Περιγραφή σεμιναρίου

Στο σύντομο αυτό σεμινάριο αναλύονται οι κανόνες χρωματικών συνδυασμών, η ψυχολογία χρωμάτων, αλλά και οι κανόνες εφαρμογής χρωμάτων στον χώρο σε σχέση με τα έπιπλα, τα μοτίβα, τα υλικά και τις γραμμές του χώρου. Μαθαίνουμε τη μέθοδο αναγνώρισης κωδικών, χρησιμοποιώντας το διεθνές σύστημα NCS, αλλά και τη σχέση του συστήματος αυτού με άλλα συστήματα όπως RGB, CMYK, Pantone κα. Εξετάζουμε τη σχέση των χρωμάτων με τα διαφορετικά υλικά (ύφασμα, επιφάνεια τοίχου) και φόρμες (γεωμετρικές ή οργανικές), αλλά και τη σχέση του χρώματος με την κλίμακα, το σχήμα και την ποσότητα, όπως και και τον ρόλο του χρώματος  ως κύριο, ως χρώμα τονισμού ή ως χρώμα ταυτότητας ενός χώρου. Στο 3ο μάθημα γίνεται αναφορά στις τάσεις χρωματικών συνδυασμών 2022/23 και 2023/24, το σεμινάριο όμως αυτό μπορεί να συνδυαστεί με την παρακολούθηση του σεμιναρίου πάνω στις τάσεις.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ

  • Σύστημα NCS
  • Το χρώμα και τα διαφορετικά συστήματα κωδικοποίησης
  • Χρωματικοί Συνδυασμοί & Αντιθέσεις
  • Εφαρμογή χρωμάτων στο χώρο
  • Αναλογίες χρωμάτων
  • Ψυχολογία χρωμάτων - η σχέση των χρωμάτων με συναισθήματα και αξίες
  • Σχέση χρωμάτων, υλικών, μοτίβων και υφών
  • Σχέση χρωμάτων με σύγχρονα στυλ στη διακόσμηση
  • Προβολή νέων αποχρώσεων και τάσεων χρωματικών συνδυασμών

Πληροφορίες συμμετοχής

ΥΛΗ
Η ύλη δίνεται ηλεκτρονικά. Οι μαθητές επίσης λαμβάνουν τα αρχεία των εργασιών τους.

ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ
Εκτός από τα μαθήματα ύλης, γίνεται επιπλέον 1 βοηθητικό μάθημα (προαιρετικά) σε σχέση με μεθόδους αναζήτησης εικόνων και δημιουργίας ψηφιακών moodboard.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Δίνεται Βεβαίωση παρακολούθησης του εργαστηρίου από συντονιστή και εισηγητή των προγραμμάτων που ανήκει στο Μητρώο εκπαιδευτών επαγγελματικής εκπαίδευσης – ΕΟΠΠΕΠ. Η Βεβαίωση στέλνεται ηλεκτρονικά μετά την ολοκλήρωση και κλείσιμο του σεμιναρίου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
Τα μαθήματα γίνονται σε ζωντανό χρόνο και η παρουσία του κάθε μαθητή είναι υποχρεωτική. Οι απουσίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το 20% του ολικού χρόνου παρακολούθησης. Η παρακολούθηση αποτελεί και προϋπόθεση για την έκδοση της Βεβαίωσης Παρακολούθησης από το εργαστήριο.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Ύστερα από μια προκαταβολή που δίνεται με την εγγραφή για την εξασφάλιση της θέσης στο σεμινάριο, η εξόφληση των διδάκτρων μπορεί να γίνει μέχρι και την ολοκλήρωση του δεύτερου μαθήματος (μέσω e-banking/ κατάθεσης). Επίσης δίνεται η δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου για τους επαγγελματίες και για τις εταιρείες.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
Έναρξη: Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και για 3 Παρασκευές 7/10, 14/10 και 21/10  Ώρα: 6.15-9.00 μμ
Διάρκεια: 7/10/22 – 21/10/22  

Κόστος Συμμετοχής

70 Eυρώ (60 Ευρώ για τους παλιούς μαθητές μας, για φοιτητές/ανέργους και για 2 ή παραπάνω εγγραφές). 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.