E-Learning:
Ψυχολογία, Παιδική και εφηβική ψυχολογία

ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ WPPSI-III

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
AXION KIDS
Εξ Αποστάσεως
E-Learning Πλατφόρμα
20/10/2021 έως 10/11/2021

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Άννα Φαρδή, Κλινική ψυχολόγος, M.Sc.
Εκπαιδεύτρια: Η Άννα Φαρδή είναι Κλινική Ψυχολόγος, M.Sc. . Έχει εξειδικευτεί στις διαγνωστικές εκτιμήσεις της ψυχικής, της νοητικής και της νευροψυχολογικής λειτουργίας με ψυχομετρικά εργαλεία σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (τριετές μεταπτυχιακό Κλινικής Ψυχολογίας), στο Mills College, California, U.S., στο University of Padova, Italy και στο The Centre, London. Από το 2008 συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την διαγνωστική εκτίμηση και την ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία όπως το Παιδοψυχολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Αττικόν, το Χριστοδούλειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, το Κέντρο Ψυχοθεραπείας, Συμβουλευτικής & Προσωπικής Ανάπτυξης Ψυχοδός και άλλα ιατρεία. Είναι εκπαιδευόμενο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου. Σχετικά με το WISC-V και το WPPSI-III έχει εκπαιδευτεί στην ελληνική στάθμιση και έχει παρακολουθήσει σεμιναριακά πρόγραμματα στη Pearson σχετικά με την αναλυτική ερμηνεία του εργαλείου, την σύνθεση των γνωστικών, νευροψυχολογικών και μαθησιακών πληροφοριών και σχετικά με ειδικά θέματα ερμηνείας και στην ΑΡΑ σχετικά με την συγγραφή των ψυχολογικών εκθέσεων.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Απευθύνεται σε ψυχολόγους (φοιτητές, μεταπτυχιακούς, επαγγελματίες) που έχουν ή πρόκειται να αποκτήσουν άδεια.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το WPPSI - III είναι το διεθνώς έγκυρο ψυχομετρικό εργαλείο με το οποίο μπορούμε να εκτιμήσουμε τη νοημοσύνη των παιδιών από 2:6 έως 7:3 ετών. Στην Ελλάδα χρησιμοποιείται μέσω στάθμισης η τρίτη αναθεωρημένη έκδοση του WPPSI. Το τεστ διατηρεί την παράδοση του Wechsler σύμφωνα με την οποία παρέχονται δοκιμασίες και σύνθετες βαθμολογίες που αντιπροσωπεύουν τους γνωστικούς τομείς της Λεκτικής και Πρακτικής νοητικής λειτουργίας καθώς επίσης και μια σύνθετη βαθμολογία που αναπαριστά τη Γενική Νοητική Ικανότητα του παιδιού (δηλαδή την Πλήρη Κλίμακα Νοημοσύνης).

Στην Ελλάδα η στάθμιση έγινε από τη ΜΟΤΙΒΟ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. με την άδεια της NCS PEARSON Inc. , η οποία είναι ο αποκλειστικός εκδότης και διαθέτης του εργαλείου στην Ελλάδα.

Θεματικές ενότητες: 1. Το ελληνικό WPPSI-III 2. Αναλυτική περιγραφή της δομής της κλίμακας 3. Αναλυτική περιγραφή των δεικτών 4. Αναλυτική περιγραφή των δεικτών αξιολόγησης της συνολικής νοητικής λειτουργίας 5. Αναλυτική παρουσίαση της κάθε υποκλίμακας 6. Οι γνωστικές ικανότητες που αξιολογούνται σε κάθε υποκλίμακα 7. Πιθανά λάθη, από τί επηρεάζεται η κάθε υποκλίμακα, παρατηρήσεις συμπεριφοράς και κλινικές παρατηρήσεις σε κάθε υποκλίμακα 8. Role playing σε κάθε υποκλίμακα 9. Η βαθμολόγηση 10. Η συμπλήρωση του συνοπτικού φύλλου βαθμολόγησης ανα ηλικία 11. Η δημιουργία του διαγράμματος 12. Τα στάδια της ερμηνείας σύμφωνα με τη παρούσα βιβλιογραφία 13. Η διατομική και ενδοατομική ερμηνεία των αποτελεσμάτων 14. Ανάλυση διατομικών και ενδοατομικών δυνατοτήτων και αδυναμιών 16. Η Νευροψυχολογική ερμηνεία των ευρημάτων 17. Ειδικά θέματα στην ερμηνεία (χαρισματικότητα, νοητική αναπηρία, διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, τραυματική εγκεφαλική διαταραχή, συναισθηματικές δυσκολίες) 18. Ανάλυση ποικίλων περιστατικών βήμα-βήμα 19. Παρουσίαση πρωτοκόλλων 20. Ψυχοεκπαιδευτικές προτάσεις 21. Παρουσίαση των αποτελεσμάτων στους γονείς, συναδέλφους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η εκπαίδευση έχει διάρκεια 20 ώρες με την εκπαιδεύτρια και εξατομικευμένη ανατροφοδότηση στην έκθεση ενός περιστατικού από το αρχείο που θα γράψει ο εκπαιδευόμενος.

Το πρόγραμμα είναι e-learning μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας που προάγει την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων.

Μετά το πέρας χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Ημερομηνίες: Τετάρτη 20/10, 27/10, 3/11, 10/11 ώρες 9πμ-2μμ.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 420€ + ΦΠΑ

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας