Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Storytelling for Leaders

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
TUV HELLAS
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Οργάνωση & Διοίκηση

Εισηγητής

Δρ. Μαρία Μαυροπούλου
H Μαρία Μαυροπούλου έχει εκπονήσει τη διδακτορική διατριβή της στις επιστήμες της αγωγής στο ΑΠΘ και έχει μεταπτυχιακό στις ανθρωπιστικές σπουδές. Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στην επιμόρφωση στελεχών, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως επίσης και σε μεταπτυχιακά προγράμματα τις τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Συμμετέχει ως επιστημονικός συνεργάτης, σύμβουλος και trainer σε έργα των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας. Από το 2008 ανήκει στο Ενιαίο Μητρώο Διδακτικού Προσωπικού του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου και του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Ως NLP Master Practitioner και ενεργό μέλος του European Board of NLP (EBNLP), και του Hellenic Board of NLP (HBNLP), συνεργάζεται με την nlpgreece® για της δραστηριότητες στη Βόρεια Ελλάδα. Έχει διετέλεσει Διευθύντρια σε διάφορες εταιρείες, σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης και στη Σχολή Τυφλών Βόρειας Ελλάδας. Οι “Ευέλικτες μορφές εκπαίδευσης”, “Μοντέλα-Τεχνικές Επικοινωνίας”, “Εκπαιδευτικό ανθρώπινο δυναμικό και γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες” είναι λίγο από το πλούσιο βιβλιογραφικό και ορθογραφικό της έργο καθώς και το εκπαιδευτικό υλικό πάνω σε θέματα επικοινωνίας, ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και χρήσης των νέων τεχνολογιών με έμφαση στη διαδικτυακή & εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σκοπός

 Το Webinar στοχεύει:

  • στην ανάπτυξη του θεωρητικού υπόβαθρου της αφηγηματικής τέχνης και την τεκμηρίωση της αποτελεσματικότητάς της
  • στην εκμάθηση της σύνθεσης, επιλογής και αφήγησης ιστοριών.

Περιγραφή σεμιναρίου

 Το storytelling είναι μια υποτιμημένη διοικητική δεξιότητα, αλλά είναι μια τέχνη πειθούς και επιρροής, χωρίς εξαναγκασμό, με στόχο και σχέδιο. Mαθαίνοντας την ανατομία της γλώσσας των ιστοριών αποκρυσταλλώνουμε το όραμά μας, προωθούμε ιδέες, ενισχύουμε την προσαρμογή στα νέα δεδομένα και αλλάζουμε την οπτική της ομάδας μας με αξέχαστα μηνύματα, που ανοίγουν σκηνικά δράσης και οδηγούν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Είναι ίσως ο κυριότερος τρόπος για να κοιτάξουμε στο μέλλον, να υιοθετήσουμε νέες συμπεριφορές, να εξηγήσουμε, να εμπνεύσουμε.

Webinar outline

  • Κατανόηση της επιστήμης και της τεχνικής του storytelling
  • Η αρχιτεκτονική των ιστοριών και η αποτελεσματικότητά τους στους οργανισμούς: εντοπίζοντας τους λόγους που κάνουν την αφήγηση ιστοριών τόσο δυναμικό επικοινωνιακό εργαλείο
  • Επιλογή, προετοιμασία και αποτελεσματική αφήγηση ιστοριών
  • Κατευθυντήριες οδηγίες για το πώς αφηγούμαστε ιστορίες

Outcome
Εξερευνούμε και αναπτύσσουμε τις δυνατότητες της γλώσσας στην μεταλαμπάδευση μιας ιδέας, στην αλλαγή οπτικής, στην μετάβαση σε νέα δεδομένα στη δημιουργία σκηνικού δράσης.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.