Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Εστιατορικά Ψωμιά με Προζύμι

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Anko Academy
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

Δημήτρης Δημητριάδης
Ο Δημήτρης Δημητριάδης, έμπειρος σεφ, έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με εστιατόρια που έχουν τιμηθεί με αστέρια Michelin, όπως το CIBUS, Hytra και NABUCCO, ενώ έχει περάσει και από το εμβληματικό «Noma» της Δανίας. Οπαδός της μεσογειακής κουζίνας, τα τελευταία δύο χρόνια είναι ο chef του Artisanal στην Κηφισιά. Έχει βραβευτεί με «Χρυσό σκούφο» πέντε φορές και έχει παρουσιάσει συνταγή του, σαν καλεσμένος- βραβευμένος chef, στην τηλεοπτική εκπομπή «Master Chef».

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται στους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής, σε επαγγελματίες Μάγειρες και Ζαχαροπλάστες, σε σπουδαστές σχολών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, σε ιδιοκτήτες Εστιατορίων, Café και εξειδικευμένων χώρων εστίασης Brunch όπως και ξενοδοχείων.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο "Εστιατορικά Ψωμιά με Προζύμι", παρουσιάζει ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της σίτισης, που παράλληλα αγκαλιάζει το γεύμα, το δείπνο, το πρωινό και τα snacks. Το ψωμί είναι κοινό στοιχείο στο τραπέζι όλων των λαών και κατοίκων όλου του κόσμου και ενώνει τα πιάτα ενός τραπεζιού. Με την πάροδο του χρόνου το ψωμί εξελίχθηκε με νέες τεχνικές, νέους γευστικούς συνδυασμούς, νέους τρόπους σερβιρίσματος, αλλά ποτέ δεν αλλοίωσε τη βάση του, που δεν είναι άλλη από την προσέγγιση στο οικογενειακό τραπέζι, τη θρησκεία και την αστική γεύση του Κυριακάτικου τραπεζιού.

Τα ψωμιά που παρουσιάζονται στο σεμινάριο, είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες που έχουν οι πελάτες των εστιατορίων, δηλαδή να προσφέρουν στους φιλοξενούμενους - πελάτες, συνοδευτικά ισάξια των φαγητών που γεύονται και να προσεγγίζουν στο μέγιστο τη σίτηση. Παράλληλα μέσα στο σεμινάριο αναλύονται με τον βέλτιστο τρόπο βασικές και σύγχρονες τεχνικές που απαιτούνται να γνωρίζει ο εκάστοτε καταρτιζόμενος (επαγγελματίας ή ερασιτέχνης), αλλά παράλληλα αναδεικνύει στο μέγιστο, τη δύναμη στη γεύση και την υφή στις τεχνικές παρασκευής ψωμιού με προζύμι. Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν συνταγές κλασικές και σύγχρονες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακριβώς όπως και στις παρουσιάσεις των συνταγών, αλλά παράλληλα μπορούν να τροποποιηθούν και να γίνουν πρωτότυπες συνταγές με τη δική σας υπογραφή.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν οι παρακάτω συνταγές:

  • Γενικές πληροφορίες γύρω από το ψωμί
  • Βασικά στοιχεία της προζύμης
  • Ανάλυση του ψωμιού και της προζύμης
  • Συνταγή: Λαδένια τραχανά
  • Συνταγή: Μπαγκέτα με αλεύρι kamut
  • Συνταγή: Ψωμί τοστ με προζύμι
  • Συνταγή: Foccacia Παντζάρι
  • Συνταγή: Προζυμένιο ολικής άλεσης
  • Συνταγή: Ψωμί πατάτας
  • Συνταγή: Ζυμάρι για φύλλο πίτας με προζύμι
  • Τρόπος κοπής και σερβιρίσματος ψωμιού
  • Ερωτήσεις και απαντήσεις σεμιναρίου (περισσότερες από 80)

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια προγράμματος
Ο χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρώσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι 15 ώρες. Παράλληλα σας παρέχουμε πρόσβαση σε όλο το εκπαιδευτικό υλικό, βίντεο και κείμενα για 2 μήνες. Στην ημερομηνία λήξης του εκπαιδευτικού προγράμματος και του προσωπικού σας λογαριασμού και εφόσον έχετε παρακολουθήσει όλο το εκπαιδευτικό υλικό θα σας σταλεί ηλεκτρονικά την βεβαίωση παρακολούθησης.

Μεθοδολογία

  • Ασύγχρονη μάθηση – δυνατότητα ευελιξίας στον χρόνο μελέτης
  • Γραπτά κείμενα μελέτης
  • Συνταγολόγιο
  • Μαγνητοσκοπημένες διδασκαλίες καθηγητή με 7 συνταγές
  • Επίδειξη τεχνικών σε κουζίνα (βίντεο)
  • Εκτέλεση συνταγών σε κουζίνα και styling σε πιάτο (βίντεο)
  • Κitchen kit (προαιρετικό)
  • Για να λάβετε την βεβαίωση παρακολούθησης θα πρέπει να ολοκληρώσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
  • Σας προτείνουμε η παρακολούθηση να γίνει από σταθερό Ηλεκτρονικό υπολογιστή ή Laptop για την βέλτιστη χρήση της πλατφόρμας τηλεκατάρτισης. Επίσης να έχετε υψηλής ποιότητας ταχύτητα Internet.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή