Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Κλασικά & Σύγχρονα Γλυκά Εστιατορίου

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Anko Academy
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

Δημητριάδης Δημήτρης
Ο Δημήτρης Δημητριάδης, έμπειρος σεφ, έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με εστιατόρια που έχουν τιμηθεί με αστέρια Michelin, όπως το CIBUS, Hytra και NABUCCO, ενώ έχει περάσει και από το εμβληματικό «Noma» της Δανίας. Οπαδός της μεσογειακής κουζίνας, τα τελευταία δύο χρόνια είναι ο chef του Artisanal στην Κηφισιά. Έχει βραβευτεί με «Χρυσό σκούφο» πέντε φορές και έχει παρουσιάσει συνταγή του, σαν καλεσμένος- βραβευμένος chef, στην τηλεοπτική εκπομπή «Master Chef».

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται στους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής, σε επαγγελματίες Μάγειρες και Ζαχαροπλάστες, σε σπουδαστές σχολών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, σε ιδιοκτήτες Εστιατορίων, Café και εξειδικευμένων χώρων εστίασης Brunch όπως και ξενοδοχείων. Από αυτό το σεμινάριο θα λάβετε πολλές ιδέες και τεχνικές, για να εμπλουτίσετε το μενού σας ή και να δημιουργήσετε θεματικά μενού Brunch ανάλογα με την εποχή και το είδος της επιχείρησής σας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο "Κλασικά & Σύγχρονα Γλυκά Εστιατορίου", παρουσιάζει ένα τεράστιο κεφάλαιο του επίλογου ενός γεύματος, δείπνου, gala. Τα γλυκά που παρουσιάζονται στο σεμινάριο, είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες που έχουν οι πελάτες των εστιατορίων, δηλαδή, να προσφέρουν στους φιλοξενούμενους - πελάτες του εστιατορίου, γλυκά ισάξια των φαγητών που γεύτηκαν και να ολοκληρώνεται η σίτηση τους με τη μέγιστη ικανοποίηση. Παράλληλα μέσα στο σεμινάριο αναλύονται με τον βέλτιστο τρόπο βασικές και σύγχρονες τεχνικές που απαιτούνται να γνωρίζει ο εκάστοτε καταρτιζόμενος (επαγγελματίας ή ερασιτέχνης). Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν δεκαεπτά συνταγές κλασικών και σύγχρονων γλυκών εστιατορίου, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακριβώς όπως και στις παρουσιάσεις των συνταγών, αλλά παράλληλα μπορούν να τροποποιηθούν και να γίνουν πρωτότυπες συνταγές με τη δική σας υπογραφή.

Όλα τα γλυκά που παρουσιάζονται στο σεμινάριο, στήνονται και διακοσμούνται σε πιάτα ανά περίπτωση, δίνοντας τη δυνατότητα στον καταρτιζόμενο να αναπτύξει το στήσιμο και την φαντασία του.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν οι παρακάτω συνταγές:

RESTAURANT DESERTS
Brownies φυστικοβούτυρο
Cheesecake
Choux με κρέμα patisserie βανίλιας
Paris brest με κρέμα φουντουκιού

DULCES DE RESTAURANTE
Σουφλέ σοκολάτας
Εκμέκ κανταΐφι
Κολοκυθόπιτα με κρέμα κάρδαμου και τουίλ κολοκυθόσπορου
Μελόπιτα

RESTAURANT SLIK
Τραγανή μηλόπιτα με αρωματισμένο crumble κανέλας
Μιλφέιγ με κρέμα μπανάνα & καραμέλα
Μοντέρνα Παύλοβα με φράουλα - τζίντζερ, κρέμα γιαούρτι & sorbet φράουλα
Πορτοκαλόπιτα

DOLCI RISTORANTE
Ραβανί με καρύδα, κρέμα καρύδας και sorbet φραμπουάζ
Τάρτα λεμονιού
Τάρτα σοκολάτας, φουντούκι, κρέμα σοκολάτας γάλακτος - τόνκα
Τιραμισού
Τάρτα σοκολάτας απλή

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια προγράμματος
Ο χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρώσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι 15 ώρες. Παράλληλα σας παρέχουμε πρόσβαση σε όλο το εκπαιδευτικό υλικό, βίντεο και κείμενα για 2 μήνες. Στην ημερομηνία λήξης του εκπαιδευτικού προγράμματος και του προσωπικού σας λογαριασμού και εφόσον έχετε παρακολουθήσει όλο το εκπαιδευτικό υλικό θα σας σταλεί ηλεκτρονικά την βεβαίωση παρακολούθησης.

Μεθοδολογία

  • Ασύγχρονη μάθηση – δυνατότητα ευελιξίας στον χρόνο μελέτης
  • Γραπτά κείμενα μελέτης
  • Συνταγολόγιο
  • Μαγνητοσκοπημένες διδασκαλίες καθηγητή με 17 συνταγές
  • Επίδειξη τεχνικών σε κουζίνα (βίντεο)
  • Εκτέλεση συνταγών σε κουζίνα και styling σε πιάτο (βίντεο)
  • Κitchen kit (προαιρετικό)
  • Για να λάβετε την βεβαίωση παρακολούθησης θα πρέπει να ολοκληρώσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
  • Σας προτείνουμε η παρακολούθηση να γίνει από σταθερό Ηλεκτρονικό υπολογιστή ή Laptop για την βέλτιστη χρήση της πλατφόρμας τηλεκατάρτισης. Επίσης να έχετε υψηλής ποιότητας ταχύτητα Internet.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή