Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Nikkei Cuisine & Ceviches

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Anko Academy
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

Μπακάλης Ηρακλής

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται στους λάτρεις της μαγειρικής τέχνης, σε επαγγελματίες Μάγειρες και Ζαχαροπλάστες, σε σπουδαστές σχολών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, σε ιδιοκτήτες Εστιατορίων, Café και εξειδικευμένων χώρων εστίασης Brunch όπως και ξενοδοχείων. Από αυτό το σεμινάριο θα λάβετε πολλές ιδέες και τεχνικές, για να εμπλουτίσετε το μενού σας ή και να δημιουργήσετε θεματικά μενού Brunch ανάλογα με την εποχή και το είδος της επιχείρησής σας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η Γιαπωνέζικη και Περουβιανή κουζίνα, Nikkei, αποτελεί μία από τις πιο καυτές τάσεις στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή. Η ιστορία της ξεκινάει στα τέλη του 18ου αιώνα, όταν μεγάλος αριθμός γιαπωνέζων ταξίδεψε στο Περού, για να εργαστούν σε φυτείες ζαχαροκάλαμων. Αυτό είχε ως επακόλουθο να υπάρξουν μίξεις μεταξύ της γιαπωνέζικης και της περουβιανής κουζίνας, δημιουργώντας μία νέα τάση η οποία πλέον έχει καταταχθεί στις πιο εμπορικές. H Nikkei κουζίνα στο πέρασμα των χρόνων αναμείχθηκε και με άλλες κουζίνες, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο, όπου πλέον σε όλες τις χώρες παρουσιάζονται τάσεις της Nikkei κουζίνας με στοιχεία και υλικά εντοπιότητας. Σε αυτό το σεμινάριο θα αναπτύξουμε την βάση και την εξέλιξη της Nikkei κουζίνας, θα παρουσιαστούν βασικές και εξειδικευμένες συνταγές, θα γνωρίσουμε νέα προϊόντα και νέες τεχνικές, θα μάθουμε την φιλοσοφία γύρω από τη Nikkei κουζίνα και θα είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε νέα set menu που θα καταπλήξουν. Το σεμινάριο καλύπτει όλη την τεχνική και θεωρητική γνώση που απαιτείται να ξέρει ένας επαγγελματίας ή ερασιτέχνης μάγειρας, μέσα από λεπτομερή videos, αναλυτικές συνταγές και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Παρακάτω αναλύονται τα κεφάλαια του e-learning σεμιναρίου:

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ NIKKEI ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Η ιστορία της Nikkei κουζίνας
Το λεξικό της Nikkei κουζίνας

ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ NIKKEI ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Σάλτσα nigiri
Γάλα τίγρη
Σάλτσα ponzu
Γλυκοπατάτα για ceviche

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ NIKKEI ΚΟΥΖΙΝΑΣ Α'
Causas με γαρίδα
Causas με κοτόπουλο
Anticuchos με χοιρινό κρέας
Anticuchos με κοτόπουλο
Tirandito Σολομού
Tirandito Τόνου
Nigiri Μπαρμπούνι
Nigiri τόνου με μαγιονέζα λωτού
Tuna tataki με σάλτσα αχινού

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ NIKKEI ΚΟΥΖΙΝΑΣ Β'
Beef tataki με miso-yuzu sauce
Nikkei beef tartar mini tacos
Cheviche με amarillo & tiger milk
Cheviche με mango, passion fruits & tigers milk
Papas chunas με γαρίδες
Quinoto με χταπόδι σοτέ και σάλτσα anticucho
Quinoa salad
Lomo saltado
Pancayaki (maki with bonito)

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ NIKKEI ΚΟΥΖΙΝΑΣ Γ'
Beef sukiyaki
Black cod with miso
Massed yuca (cassava) με σκόρδο
Χτένια σοτέ με jamon και σάλτσα τσιμιτσούρι & πουρέ juca
Pumping in syrup with cheese and pumpkin seed tuille

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια προγράμματος
Ο χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρώσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι 15 ώρες. Παράλληλα σας παρέχουμε πρόσβαση σε όλο το εκπαιδευτικό υλικό, βίντεο και κείμενα για 1 μήνα. Στην ημερομηνία λήξης του εκπαιδευτικού προγράμματος και του προσωπικού σας λογαριασμού και εφόσον έχετε παρακολουθήσει όλο το εκπαιδευτικό υλικό θα σας σταλεί ηλεκτρονικά την βεβαίωση παρακολούθησης.

Μεθοδολογία

  • Ασύγχρονη μάθηση – δυνατότητα ευελιξίας στον χρόνο μελέτης
  • Γραπτά κείμενα μελέτης
  • Συνταγολόγιο
  • Μαγνητοσκοπημένες διδασκαλίες καθηγητή
  • Επίδειξη τεχνικών σε κουζίνα (βίντεο)
  • Εκτέλεση συνταγών σε κουζίνα και styling σε πιάτο (βίντεο)
  • Κitchen kit (προαιρετικό)
  • Για να λάβετε την βεβαίωση παρακολούθησης θα πρέπει να ολοκληρώσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
  • Σας προτείνουμε η παρακολούθηση να γίνει από σταθερό Ηλεκτρονικό υπολογιστή ή Laptop για την βέλτιστη χρήση της πλατφόρμας τηλεκατάρτισης. Επίσης να έχετε υψηλής ποιότητας ταχύτητα Internet.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή