Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

ΠΩΣ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Αγγελική Πλουμά
Έχει θητεύσει σε πολλές και διαφορετικές επιτελικές και λειτουργικές θέσεις σε επιχειρήσεις και οργανισμούς (Ανθρώπινο Δυναμικό, Εσωτερικός Έλεγχος, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Σπουδών, Δημόσιες Σχέσεις) σε διάφορους κλάδους παροχής υπηρεσιών και έχει εργαστεί και ως ελεύθερος επαγγελματίας (εκπαιδεύτρια ενηλίκων, σύμβουλος, coach). Έχει μεταπτυχιακό σε Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει και πιστοποιηθεί σε προγράμματα Gestalt, LifePurpose, Συμβούλου, διαμεσολάβησης συγκρούσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ειδικεύεται στη βιωματική εκπαίδευση, έχει διδακτική εμπειρία στο αντικείμενο στο University of Edinburgh, όπου και πραγματοποιούσε σπουδές διδακτορικού επιπέδου. Επίσης έχει συντονίσει τη διοργάνωση του πρώτου συνεδρίου βιωματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα το 2008 για την Ένωση Βιωματικών Εκπαιδευτών Ευρώπης. Εργάστηκε για 12 έτη έχοντας στην ευθύνη της το Tμήμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΚΕΘΕΑ και διετέλεσε επί 4 έτη εκλεγμένο μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας του. Εργάζεται ως coach ανώτατων διοικητικών στελεχών στην Ελλάδα και το εξωτερικό τα οποία, επίσης, εκπαιδεύει σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης, ηγεσίας και διαχείρισης κρίσεων και συγκρούσεων. Έχει συγγράψει το βιβλίο «Ζωές που ξεχωρίζουν, ιστορίες που μεταμορφώνουν», εκδόσεις Φίλντισι 2016, το οποίο ήταν υποψήφιο για τα βραβεία Public, στην κατηγορία Δοκίμιο. Είναι τακτική αρθρογράφος στο HRPROFESSIONAL και στο διαδικτυακό περιοδικό «Επιχειρώ» σε θέματα coaching, ηγεσίαs, προσωπικής ανάπτυξης και management.

Περιγραφή σεμιναρίου

Όλοι αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας εμπόδια: Καθυστερήσεις, απώλεια εισοδήματος, προβλήματα με τους δικούς μας ανθρώπους, φιλίες που τελειώνουν, έλλειψη κατανόησης. Όταν τα ξεπερνάμε, γιατί πολλές φορές τα ξεπερνάμε, θέλουμε να κρατήσουμε για πάντα τα μαθήματα που μας έδωσαν π.χ. πώς να είμαστε πιο υπομονετικοί, πώς να υψώνουμε φωνή και ανάστημα, πώς να φροντίζουμε τον εαυτό μας και πώς να δεχόμαστε βοήθεια. Δυστυχώς, αν δεν υπάρξει μια σωστή βάση, τα μαθήματα αυτά πολύ σύντομα θα ξεχαστούν. Ο μοναδικός τρόπος να μην ξεχαστούν είναι να γίνουν συνήθειες. Να εκπαιδευτούμε δηλαδή στο πώς καθημερινά θα θυμόμαστε και με δράση θα υποστηρίζουμε ό,τι έχουμε μάθει ή μαθαίνουμε αυτή τη στιγμή από τα εμπόδια που ξεπερνάμε. Στο μάθημα:
- θα διερευνήσουμε πώς το εμπόδιο γίνεται δάσκαλος και σχετίζεται με τις βασικές μας ανάγκες
- θα πληροφορηθούμε ποια είναι τα τρία σοβαρότερα εμπόδια και η προέλευσή τους
- θα δοκιμάσουμε τρόπους μετασχηματισμού τους (τα εμπόδια δεν χάνονται ή μετασχηματίζονται σε κάτι θετικό π.χ. συνήθεια ή επιστρέφουν)
- θα μάθουμε ποιες είναι οι πέντε συνήθειες που υποστηρίζονται από ερευνητικά δεδομένα κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου και «παράγουν» ευτυχία
- θα εντοπίσουμε ποια είναι η σχέση τους με τα εμπόδια και πώς μπορούμε να «στρίψουμε» το νόμισμα από το εμπόδιο στη συνήθεια

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 7 εβδομάδες

Κόστος Συμμετοχής

150€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.