Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Προσφυγικό και Μετανάστευση

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Οργάνωση & Διοίκηση

Εισηγητής

Θεοδόσιος Καρβουναράκης, Καθηγητής Ιστορίας Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

Σε ποιους απευθύνεται

Σε αποφοίτους ή τελειόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ οποιασδήποτε ειδικότητας, με ενδιαφέρον για το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα.

Περιγραφή σεμιναρίου

Πού στοχεύει
Στην παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων στους εργαζόμενους στη δημόσια διοίκηση, ώστε να καταστούν ικανοί να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις της επαγγελματικής τους ζωής και των ραγδαίων εξελίξεων στον τομέα του ελέγχου και της οικονομικής διαχείρισης στο δημόσιο τομέα. Στόχος είναι η παρουσίαση του μεταναστευτικού/ προσφυγικού ζητήματος σε όλες τις κύριες πτυχές του, παρέχοντας μια καλή γενική γνώση του αντικειμένου που θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν ή και ήδη ασχολούνται με αυτό. Συνδυάζει τη διεθνή και θεωρητική οπτική με μια εστιασμένη επισκόπηση της Ελληνικής πραγματικότητας.

Προσφέρει μια διεπιστημονική προσέγγιση του φαινομένου της μετανάστευσης και του προσφυγικού ζητήματος. Στόχος είναι να δομήσει συστηματικά την πολυδιάστατη γνώση γύρω από τα ζητήματα αυτά. Ακόμη, στόχος είναι να προσφέρει τα επιστημονικά εργαλεία πρακτικής αξιοποίησης της γνώσης αυτής για την διαχείριση τους. Σκοπεύει στην ανάλυση του θεσμικού πλαισίου και στην εξέταση των οικονομικών, πολιτικών, κοινωνικών και ανθρωπολογικών πτυχών του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος.

Η επιστημονική συνεργασία, ως εκπαιδευτών, αρκετών εκ των διδασκόντων του αγγλόφωνου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών “Human Rights and Migration Studies” του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και ερευνητών που εργάζονται στο πεδίο, παρέχει τα εχέγγυα για την υψηλή ποιότητα του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Τι αναμένεται να επιτευχθεί
Το διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνδυάζει τη διεθνή και θεωρητική οπτική με μια εστιασμένη επισκόπηση της Ελληνικής πραγματικότητας.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.