Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Πρακτικές Εκτίμησης Επαγγελματικού Κινδύνου

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
BQC
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Βιομηχανία & Τεχνικά

Σε ποιους απευθύνεται

Σε όσους επιθυμούν να εκτιμήσουν αποτελεσματικά τους επαγγελματικούς κινδύνους στο χώρο εργασίας/ευθύνης τους, όπως: Τεχνικούς ασφαλείας, Μηχανικούς επιβλέποντες, εργοδηγούς Μηχανικούς που επιθυμούν να διευρύνουν το πεδίο γνώσεων τους και Εργοδότες που έχουν παρακολουθήσει το ελάχιστο απαιτούμενο από το νόμο σεμινάριο των 10 ωρών και χρειάζεται να επεκτείνουν τις γνώσεις τους.

Περιγραφή σεμιναρίου

Βασικές Αρχές, Μέθοδοι και Πρακτικές Εκτίμησης Επαγγελματικού Κινδύνου: Σύμφωνα με το άρθρο 43 του νόμου 3850/2010 (Κύρωση του Κώδικα νόμων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων) ο εργοδότης οφείλει να έχει στη διάθεσή του μια Γραπτή Εκτίμηση του Επαγγελματικού Κινδύνου (ΓΕΕΚ), συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν ομάδες εργαζομένων που εκτίθενται σε ιδιαίτερους κινδύνους, ώστε να μπορεί να αποτυπώσει τους υφιστάμενους εργασιακούς κινδύνους και να θέσει τις προτεραιότητες για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων. Αρκεί απλά να υπάρχει μια ΓΕΕΚ ή είστε νομικά υπεύθυνοι για την επάρκεια της.

Μετά το πέρας της πρώτης ενότητας του εκπαιδευτικού προγράμματος οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να συντάξουν ΓΕΕΚ που να αντιπροσωπεύει τη διαβάθμιση των κινδύνων και να αποτελεί ένα αποδοτικό εργαλείο της υγείας και ασφάλειας.
Στη δεύτερη ενότητα του εκπαιδευτικού προγράμματος γίνεται εμβάθυνση στην αξιολόγηση της βιομηχανικής υγιεινής (industrial hygiene) και στις μεθόδους εξάλειψης των κινδύνων έκθεσης σε βλαπτικούς παράγοντες.

Πληροφορίες συμμετοχής

Γιατί να επιλέξετε τη BQC
Για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιλέγονται εισηγητές καταξιωμένοι, με μεγάλη γνώση και εμπειρία στο χώρο των Συστημάτων Διαχείρισης και, κατ’ επέκταση, των προτύπων. Η BQC, αναγνωρίζοντας τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα της Κατάρτισης, έχει δημιουργήσει ένα ευρύτατο δίκτυο εμπειρογνωμόνων και εκπαιδευτών σε όλον τον κόσμο, που χρησιμοποιεί για να προσφέρει υψηλότερο επίπεδο γνώσεις και εμπειρίας στον τομέα της Εκπαίδευσης.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.