Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Τέχνη Σερβιρίσματος

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Anko Academy
Εξ Αποστάσεως
E-Learning
καθημερινές ενάρξεις
50 ώρες

Εισηγητής

Χατζημάρκου Κώστας

Σε ποιους απευθύνεται

Το e-learning πρόγραμμα της «Οργάνωση και Λειτουργία εστιατορίου – Τέχνη Σερβιρίσματος», είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα για να καλύψει όλες τις πρακτικές & θεωρητικές γνώσεις που πρέπει να κατέχει ο επαγγελματίας Σερβιτόρος στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρηματίες του χώρου, σε σερβιτόρους που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες προκειμένου να μπορέσουν να εργαστούν αποτελεσματικά στον χώρο αυτό.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το e-learning πρόγραμμα της «Τέχνη Σερβιρίσματος», είναι δομημένο σε κεφάλαια, τα οποία αναπτύσσονται σε ενότητες – μαθήματα. Σε όλο το διδακτικό υλικό, υπάρχει πλούσια κειμενογράφηση, πολλά video που αναδεικνύουν τις τεχνικές και τις πρακτικές εφαρμογές μέσα στο τμήμα της Τέχνης Σερβρίσματος και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Παρακάτω αναλύονται τα κεφάλαια του e-learning προγράμματος σπουδών «Τέχνη Σερβιρίσματος»:

  • Τα προσόντα και τα καθήκοντα του τραπεζοκόμου
  • Η συμπεριφορά και η εμφάνιση του τμήματος service
  • Ο εξοπλισμός του εστιατορίου: έπιπλα, λινά και σκεύη
  • Η σωστή εφαρμογή των λινών στο εστιατόριο
  • Επίδειξη στρωσίματος του τραπεζιού
  • Ανάδειξη τεχνικής στρωσίματος πρωινού και δείπνου table d’ hote
  • Επεξήγηση τεχνικής a la carte και βασικό κουβέρ
  • Ανάλυση των τρόπων σερβιρίσματος
  • Γαλλικός τρόπος σερβιρίσματος (ανάδειξη & εφαρμογή)
  • Βιεννέζικος τρόπος σερβιρίσματος (ανάδειξη & εφαρμογή)
  • Αγγλικός τρόπος σερβιρίσματος (ανάδειξη & εφαρμογή)
  • Ρωσικός τρόπος σερβιρίσματος (ανάδειξη & εφαρμογή)
  • Τρόπος σερβιρίσματος με κινούμενο τραπέζι (ανάδειξη & εφαρμογή)
  • Αμερικάνικος τρόπος σερβιρίσματος (αυτοεξυπηρέτησης)
  • Σερβίρισμα φαγητών από μπουφέ / buffet service (ημιεξυπηρέτησης)
  • Επίδειξη φιλεταρίσματος ψαριού (εφαρμογή - video)
  • Επίδειξη φιλεταρίσματος φρούτων (εφαρμογή - video)
  • Βασικά βήματα και συμβουλές κατά την εξυπηρέτηση
  • Άνοιγμα και κλείσιμο του εστιατορίου
  • Προσέλευση πελατών και διαδικασία σερβιρίσματος πρωινού – βραδινού
  • Τεχνική σερβιρίσματος Κρασιών – Σαμπάνιας – Αφρωδών Κρασιών
  • Συντήρηση και αποθήκευση κρασιών
  • Επίδειξη ανοίγματος κρασιού (ανάδειξη & εφαρμογή)
  • Η Σημασία και το προφίλ του πελάτη
  • Επίλυση προβλημάτων του Service

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια προγράμματος
Ο χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρώσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι 1 μήνας, ενώ οι ώρες μελέτης είναι 50 ώρες. Σας συστήνουμε να οργανώσετε το εκπαιδευτικό σας πρόγραμμα ώστε να αφιερώνετε εβδομαδιαίως 9 έως 10 ώρες μελέτης. Παράλληλα σας παρέχουμε πρόσβαση σε όλο το εκπαιδευτικό υλικό, βίντεο, κείμενα και ασκήσεις για 3 μήνες.
Στην ημερομηνία λήξης του εκπαιδευτικού προγράμματος και του προσωπικού σας λογαριασμού και εφόσον έχετε επιτύχει σε όλα τα τεστ αξιολόγησης θα σας σταλεί ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Μεθοδολογία

  • Συστήνεται η παρακολούθηση από PC για σωστή επίλυση ερωτήσεων εμπέδωσης
  • Ασύγχρονη μάθηση – δυνατότητα ευελιξίας στον χρόνο μελέτης
  • Γραπτά κείμενα μελέτης
  • Μαγνητοσκοπημένες διδασκαλίες καθηγητή (βίντεο)
  • Επίδειξη τεχνικών σε εστιατόριο με πραγματικά πρόσωπα (βίντεο)
  • Δραστηριότητες αξιολόγησης
  • Για να λάβετε το Πιστοποιητικό παρακολούθησης θα πρέπει να ολοκληρώσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα και να επιτύχετε σε όλες τις ασκήσεις.
  • Σας προτείνουμε η παρακολούθηση να γίνει από σταθερό Ηλεκτρονικό υπολογιστή ή Laptop για την βέλτιστη χρήση της πλατφόρμας τηλεκατάρτισης. Επίσης να έχετε υψηλής ποιότητας ταχύτητα Internet.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή