Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Ο μαγειρικός κόσμος των ψαριών, οστρακόδερμων & μαλακίων

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Anko Academy
Εξ Αποστάσεως
E-Learning
καθημερινές ενάρξεις
15 ώρες

Εισηγητής

Κονταράτος Δημήτρης, Μπακάλης Ηρακλής

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται στους λάτρεις της μαγειρικής τέχνης και παράλληλα σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου εστίασης.

Περιγραφή σεμιναρίου

Ο σκοπός του σεμιναρίου "Ο ΜΑΓΕΙΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ, ΟΣΤΡΑΚΟΔΕΡΜΩΝ & ΜΑΛΑΚΙΩΝ ", είναι το να μας εκπαιδεύσει στη σωστή διαχείριση και μαγειρική των ψαριών, των οστρακόδερμων και των μαλακίων, μέσα από την παρουσίαση συνταγών και τεχνικών κλασικών και σύγχρονων. Το σεμινάριο χωρίζεται σε τέσσερα κεφάλαια, που το κάθε ένα από αυτά έχει τεράστια σημασία. Το πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζει όλους τους τρόπους μαγειρέματος που συναντάμε στη μαγειρική, αναλύοντας τους και παράλληλα παρουσιάζοντας τη σωστή διαδικασία των τεχνικών μαγειρέματος και παράλληλα πολλά μυστικά. Τα υπόλοιπα κεφάλαια συνεχίζονται με συνταγές, τρόπους μαγειρέματος, food styling και πολλαπλασιασμό γεύσης στις κατηγορίες ψάρια, θαλασσινά και μαλάκια. Το σεμινάριο καλύπτει όλη την τεχνική και θεωρητική γνώση που απαιτείται να ξέρει ένας επαγγελματίας και ερασιτέχνης μάγειρας πάνω στα ψάρια, τα οστρακόδερμα και τα μαλάκια, μέσα από λεπτομερή videos, αναλυτικές συνταγές και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Παρακάτω αναλύονται τα κεφάλαια του e-learning σεμιναρίου:

ΒΑΣΙΚΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  • Βραστά (Cuire)
  • Ατμού (Vapeur)
  • Ποσέ (poche)
  • Σχάρας (Grilles)
  • Μπρεζέ (Braises)
  • Ποελέ (Poeles)
  • Ψητά (Rotis)
  • Σοτέ (Saute)
  • Τηγανητά (Frits)
  • Ραγού (Ragouts)
  • Γκρατέν (Gratins)
  • Με μικροκύματα
  • Σε κενό αέρος (Cuire sous vide)
  • Μαρινέ (Mariner)
  • Ωμά (Cru)

ΨΑΡΙΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ

  • Εισαγωγή στις παρασκευές με ψάρια
  • Φον - Ζωμός Σκούρος Ψαριού
  • Φλαν Σολωμού
  • Βολ-ο-βαν με θαλασσινά
  • Σούπα κακαβιά
  • Ψάρι μενιέρ
  • Μπακαλιάρος σκορδαλιά
  • Ψάρι σπετσιώτα
  • Γλώσσα ποσέ au vin blank
  • Γλώσσα μπερσί
  • Ψάρι σε κρούστα αλατιού
  • Τσιπούρα σχάρας
  • Σολομός με σάλτσα σαμπάνιας
  • Γαύρος Ριγανάτος
  • Μπαρμπούνια προβενσάλ
  • Κροκέτες μπακαλιάρου

ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ

  • Εισαγωγή στις παρασκευές με θαλασσινά
  • Γαρίδες σαγανάκι
  • Μύδια σαγανάκι
  • Γαρίδες τεμπούρα
  • Αστακός θερμιντόρ
  • Αστακομακαρονάδα
  • Γαρίδες μικρολίμανο
  • Γαρίδες σχάρας
  • Μύδια αχνιστά
  • Μυδοπίλαφο
  • Μύδια τηγανιτά
  • Χτένια ποσέ
  • Χτένια σοτέ
  • Λιγκουίνι με γαρίδες και πέστο
  • Ριζότο με γαρίδες

ΜΑΛΑΚΙΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ

  • Εισαγωγή στις παρασκευές με μαλάκια
  • Χταπόδι ξυδάτο
  • Σουπιές με σπανάκι
  • Σουπιές γιαχνί
  • Χταπόδι στιφάδο
  • Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
  • Καλαμάρι τηγανιτό
  • Καλαμάρι γεμιστό
  • Καλαμάρι αλ πέστο
  • Σουπιές με άγρια χόρτα
  • Σουπιά ριζότο με μελάνι
  • Σουπιές φρικασέ
  • Χταπόδι λαδορίγανη
  • Σουπιές κρασάτες

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ & ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  • Burger σολομού
  • Fish and chips burger
  • Tirandito Σολομού
  • Nigiri Μπαρμπούνι
  • Cheviche με amarillo & tiger milk
  • Tuna tataki με σάλτσα αχινού
  • Αλμυρά pan cakes με σολομό [Συνταγή (υλικά & εκτέλεση)]
  • Okonomiyaki pancake [Συνταγή (υλικά & εκτέλεση)]

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια προγράμματος
Ο χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρώσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι 6 ώρες. Παράλληλα σας παρέχουμε πρόσβαση σε όλο το εκπαιδευτικό υλικό, βίντεο, κείμενα και ασκήσεις για 1 μήνα. Στην ημερομηνία λήξης του εκπαιδευτικού προγράμματος και του προσωπικού σας λογαριασμού και εφόσον έχετε επιτύχει σε όλα τα τεστ αξιολόγησης θα σας σταλεί ηλεκτρονικά την βεβαίωση παρακολούθησης.

Μεθοδολογία

  • Ασύγχρονη μάθηση – δυνατότητα ευελιξίας στον χρόνο μελέτης
  • Γραπτά κείμενα μελέτης
  • Συνταγολόγιο
  • Μαγνητοσκοπημένες διδασκαλίες καθηγητή με 35 συνταγές
  • Επίδειξη τεχνικών σε κουζίνα (βίντεο)
  • Εκτέλεση συνταγών σε κουζίνα και styling σε πιάτο (βίντεο)
  • Κitchen kit (προαιρετικό)
  • Για να λάβετε την Βεβαίωση παρακολούθησης θα πρέπει να ολοκληρώσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
  • Σας προτείνουμε η παρακολούθηση να γίνει από σταθερό Ηλεκτρονικό υπολογιστή ή Laptop για την βέλτιστη χρήση της πλατφόρμας τηλεκατάρτισης. Επίσης να έχετε υψηλής ποιότητας ταχύτητα Internet.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή