Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Φυσιολογία της Άσκησης

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
ΚΔΒΜ ΔΕΛΤΑ - Αθήνα
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Υγεία / Πρώτες Βοήθειες / Αθλητισμός

Εισηγητής

Δρ. Εμμανουήλ Μαθιουλάκης
Ο Δρ. Εμμανουήλ Μαθιουλάκης ολοκλήρωσε το πρώτο του πτυχίο στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθησαν οι μεταπτυχιακές του σπουδές στο UCLA, στο Τμήμα Ιατρικής, όπου έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (PgD) στη Φυσιολογία της Άσκησης με κατεύθυνση τη Καρδιαγγειακή Παθοφυσιολογία. Έχει δίπλωμα από το University of York στην προληπτική καρδιολογία και δεύτερο Μεταπτυχιακό (MSc) στη Μοριακή και Εφαρμοσμένη Φυσιολογία, Ιατρικής Ε.Κ.Π.Α. Είναι εξειδικευμένος στη Κλινική Εργοσπιρομετρία και Καρδιοπνευμονική Αποκατάσταση, από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος επαγγελματικού διπλώματος ειδικότητας Αθλητιάτρου από το ACSM των ΗΠΑ. Έχει λάβει δίπλωμα συνεχιζόμενης ιατρικής εξειδίκευσης από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Harvard στην ηλεκτροφυσιολογία μυοκαρδίου. Έχει διδάξει ανατομία του ανθρώπου, φυσιολογία του ανθρώπου & νευρολογία στο Oxford College στην Αγγλία και έχει υπάρξει συνεργάτης του Μ.Κ.Ο. «Γιατροί του Κόσμου» στην Αθήνα, στο Κλινικό Τμήμα Αποκατάστασης/ Φυσικοθεραπείας. Έχει εργαστεί επίσης στο τμήμα κλινικής εργοσπιρομετρίας και προληπτικής καρδιολογίας στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο. Αγαπημένο του motto: “Ουδείς μωρότερος των ιατρών, αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι!”

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γυμναστές, προπονητές, άτομα που θέλουν να γνωρίζουν τη βιολογία του ανθρώπινου σώματος.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να δώσει θεωρητική γνώση στην φυσιολογία του ανθρώπου και την φυσιολογία της άσκησης του ανθρώπου σε αλληλοσυσχέτιση μεταξύ των δύο.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το παρόν πρόγραμμα ασχολείται με τη βιολογική, κυτταρική-μοριακή, νευρομυϊκή, σκελετική, καρδιαγγειακή, αναπνευστική προσαρμογή του ανθρώπινου σώματος στην άσκηση και φυσική δραστηριότητα. 

θεματικές Ενότητες

  • Εισαγωγή στη φυσιολογία και τη φυσιολογία της άσκησης
  • Κύτταρο και ιστολογία
  • Φυσιολογία οστών και προσαρμογή στην άσκηση
  • Φυσιολογία μυικού ιστού και προσαρμογή στην άσκηση
  • Φυσιολογία καρδιαγγειακού και αναπνευστικού συστήματος και προσαρμογή στην άσκηση
  • Φυσιολογία του νευρικού συστήματος και προσαρμογή στην άσκηση
  • Παθοφυσιολογία καρδιαγγειακού συστήματος (αθηρωμάτωση, υπέρταση, κτλ)
  • Παθοφυσιολογία νευρικού συστήματος (νόσος Alzheimer, νευροπάθειες)

Πληροφορίες συμμετοχής

Μετά τη λήξη του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 του ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το οποίο είναι Πιστοποιημένο από τον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (ΕΟΠΠΕΠ*) με Κωδικό Αδείας: 2000099. 

  • Ημέρες διεξαγωγής μαθημάτων: Δευτέρα & Τετάρτη 17:00 – 20:00
  • Διάρκεια μαθημάτων: από 22/2/2021 έως 8/3/2021

Κόστος Συμμετοχής

129 € 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.