Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Η μαγειρική των κρεάτων, τεχνικές, συνταγές & μυστικά όλων

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Anko Academy
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

Κονταράτος Δημήτρης, Μπακάλης Ηρακλής

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται στους λάτρεις της μαγειρικής τέχνης και παράλληλα σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου εστίασης.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο "Η ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΩΝ ΚΡΕΑΤΩΝ: ΤΕΧΝΙΚΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ & ΜΥΣΤΙΚΑ ", έχει ως στόχο να μας παρουσιάσει και να μας εκπαιδεύσει στον μαγειρικό χάρτη των κρεάτων. Το σεμινάριο χωρίζεται σε έξι κεφάλαια, που το κάθε ένα από αυτά έχει τεράστια σημασία, καθώς αναδεικνύει συνταγές, τεχνικές και τη φιλοσοφία ανά κατηγορία κρέατος. Το πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζει όλους τους τρόπους μαγειρέματος που συναντάμε στη μαγειρική και τα υπόλοιπα κεφάλαια συνεχίζουν με την παρουσίαση συνταγών και τεχνικών ανά κατηγορία κρέατος. Το σεμινάριο καλύπτει όλη την τεχνική και θεωρητική γνώση που απαιτείται να ξέρει ένας επαγγελματίας και ερασιτέχνης μάγειρας πάνω στο κρέας, μέσα από λεπτομερή videos, αναλυτικές συνταγές και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Παρακάτω αναλύονται τα κεφάλαια του e-learning σεμινάριο:

ΒΑΣΙΚΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  • Βραστά (Cuire)
  • Ατμού (Vapeur)
  • Ποσέ (poche)
  • Σχάρας (Grilles)
  • Μπρεζέ (Braises)
  • Ποελέ (Poeles)
  • Ψητά (Rotis)
  • Σοτέ (Saute)
  • Τηγανητά (Frits)
  • Ραγού (Ragouts)
  • Γκρατέν (Gratins)
  • Με μικροκύματα
  • Σε κενό αέρος (Cuire sous vide)
  • Μαρινέ (Mariner)
  • Ωμά (Cru)

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ

  • Κοτόπουλο φρικασέ
  • Κοτόπουλο κοκκινιστό με μπάμιες
  • Τηγανιά κοτόπουλο
  • Κόκορας κρασάτος
  • Κοτόπουλο με κάρυ
  • Κοτόπουλο κατσιατόρε
  • Κοτόπουλο γιουβέτσι με πλιγούρι
  • Κοτόπουλο chicken nuggets
  • Κοτόπουλο πανέ
  • Κοτόπουλο ψητό με πατάτες
  • Κοτόπουλο ποσέ με σάλτσα supreme
  • Κοτόπουλο σοτέ με εστραγκόν
  • Κοτόπουλο γεμιστό με ελληνικά τυριά
  • ΧΟΙΡΙΝΟ & ΚΟΥΝΕΛΙ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ
  • Εισαγωγή στις συνταγές με χοιρινό
  • Μπεκρή μεζέ
  • Κουνέλι στιφάδο
  • Εξοχικό
  • Σουβλάκι χοιρινό
  • Χοιρινό φιλέτο σοτέ

ΜΟΣΧΑΡΙ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ

  • Εισαγωγή στις συνταγές με μοσχάρι
  • Εσκαλόπ μόσχου βιενουάζ
  • Μοσχάρι μπουργκινιόν
  • Μοσχάρι με πουρέ μελιτζάνας
  • Μοσχάρι στιφάδο
  • Σοφρίτο Κερκυραϊκό
  • Σαλτιμπόκα α λα Ρομάνα
  • Φιλέτο Παγιάρ
  • Αντρεκότ καφέ ντε παρί
  • Φιλέτο σχάρας μετρ ντ' οτέλ
  • Αντρεκότ με peper sauce
  • Οσομπούκο
  • Μοσχάρι στρογγανόφ
  • Συκώτι σοτέ
  • Φιλέτο Ουέλιγκτον
  • Ταλιάτα με λαχανικά σχάρας

ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ

  • Εισαγωγή στις συνταγές με αμνοερίφια
  • Συκώτι αρνίσιο τηγανητό
  • Ναβαρέν
  • Irish stew
  • Αρνί του αμπελουργού
  • Αρνί φρικασέ
  • Αρνί με γιαούρτι
  • Κλέφτικο
  • Αρνί κοκκινιστό με ελιές
  • Κοτολέτες πανέ
  • Νουαζέτα αρνιού με μέλι
  • Καρέ αρνί γαλλικής κοπής

ΚΙΜΑΔΕΣ & ΕΝΤΟΣΘΙΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ

  • Μπιφτέκι
  • American Hamburger
  • Μπιτόκ αλά ρους
  • Σουτζουκάκια Σμυρνέϊκα
  • Κεφτέδες
  • Αντανά γιαουρτλού
  • Τζιγεροσαρμάδες
  • Γαρδούμπες
  • Κεφτεδάκια με σπαγγέτι
  • Σεφταλιές
  • Ρολό κιμά με γραβιέρα και τομάτες

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια προγράμματος
Ο χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρώσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι 10 ώρες. Παράλληλα σας παρέχουμε πρόσβαση σε όλο το εκπαιδευτικό υλικό, βίντεο, κείμενα και ασκήσεις για 1 μήνα. Στην ημερομηνία λήξης του εκπαιδευτικού προγράμματος και του προσωπικού σας λογαριασμού και εφόσον έχετε επιτύχει σε όλα τα τεστ αξιολόγησης θα σας σταλεί ηλεκτρονικά την βεβαίωση παρακολούθησης.

Μεθοδολογία

  • Ασύγχρονη μάθηση – δυνατότητα ευελιξίας στον χρόνο μελέτης
  • Γραπτά κείμενα μελέτης
  • Συνταγολόγιο
  • Μαγνητοσκοπημένες διδασκαλίες καθηγητή με 55 συνταγές
  • Επίδειξη τεχνικών σε κουζίνα (βίντεο)
  • Εκτέλεση συνταγών σε κουζίνα και styling σε πιάτο (βίντεο)
  • Κitchen kit (προαιρετικό)
  • Για να λάβετε την Βεβαίωση παρακολούθησης θα πρέπει να ολοκληρώσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
  • Σας προτείνουμε η παρακολούθηση να γίνει από σταθερό Ηλεκτρονικό υπολογιστή ή Laptop για την βέλτιστη χρήση της πλατφόρμας τηλεκατάρτισης. Επίσης να έχετε υψηλής ποιότητας ταχύτητα Internet.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή