Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Οι βασικές αρχές της μαγειρικής τέχνης

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Anko Academy
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

Κονταράτος Δημήτρης, Μπακάλης Ηρακλής

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται στους λάτρεις της μαγειρικής τέχνης και παράλληλα σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου εστίασης.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο "Οι βάσεις της Μαγειρικής Τέχνης", έχει δημιουργηθεί, στοχεύοντας να εκπαιδεύσει τους εκπαιδευόμενους στις θεωρητικές βάσεις που οφείλει να έχει ο εκάστοτε μάγειρας και οι οποίες είναι το θεμέλιο της μαγειρικής τέχνης. Στο σεμινάριο παρουσιάζονται όλες οι βασικές έννοιες της μαγειρικής και αναλύονται η ιστορία της μαγειρικής, οι χώροι και ο εξοπλισμός των μαγειρείων, η κοστολόγηση και η υγιεινή και η ασφάλεια τροφίμων και εργαζομένων. Παρακάτω αναλύονται τα κεφάλαια του e-learning σεμινάριο:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

  • Οι σημαντικότερες χρονικοί σταθμοί της Μαγειρικής Τέχνης
  • Τα κριτήρια με τα οποία διαμορφώνονται τα διατροφικά ήθη του κάθε λαού
  • Βασικά κριτήρια που επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες των λαών
  • Το Α και το Ω της Μεσογειακής Διατροφής
  • Ορισμός μαγειρικής και γαστρονομικής τέχνης

ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΩΝ ΜΑΓΕΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

  • Περιγραφή και οργάνωση χώρων μαγειρείου
  • Οι βασικοί χώροι ενός Μαγειρείου
  • Συστήματα πυρασφάλειας στους χώρους του Μαγειρείου

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ

  • Τεχνικός εξοπλισμός και ασφάλεια
  • Φούρνοι και κουζίνες του μαγειρείου
  • Σχάρες του μαγειρείου
  • Μηχανήματα και πάγκοι μαγειρείου
  • Τα μαχαίρια της κουζίνας
  • Βασικά σκεύη μαγειρέματος
  • Σκεύη φούρνου - Εξοπλισμός - Διάφορα εργαλεία & μηχανήματα
  • Σύνθεση προσωπικού μαγειρείου

ΜΕΡΙΔΟΠΟΙΗΣΗ-ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ / Ά ΥΛΕΣ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ

  • Κοστολόγηση & Μεριδοποίηση
  • Μεριδοποίηση & Πραγματική αξία αγοράς
  • Κοστολόγηση

ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ - HACCP

  • Υγιεινή & ασφάλεια τροφίμων
  • Βασικές αρχές υγιεινής
  • Παραλαβή & αποθήκευση πρώτων υλών
  • H.A.C.C.P.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια προγράμματος
Ο χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρώσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι 4 ώρες. Παράλληλα σας παρέχουμε πρόσβαση σε όλο το εκπαιδευτικό υλικό, βίντεο, κείμενα και ασκήσεις για 1 μήνα. Στην ημερομηνία λήξης του εκπαιδευτικού προγράμματος και του προσωπικού σας λογαριασμού και εφόσον έχετε επιτύχει σε όλα τα τεστ αξιολόγησης θα σας σταλεί ηλεκτρονικά την βεβαίωση παρακολούθησης.

Μεθοδολογία

  • Ασύγχρονη μάθηση – δυνατότητα ευελιξίας στον χρόνο μελέτης
  • Γραπτά κείμενα μελέτης
  • Πλούσιο φωτογραφικό υλικό
  • Για να λάβετε την βεβαίωση παρακολούθησης θα πρέπει να ολοκληρώσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
  • Σας προτείνουμε η παρακολούθηση να γίνει από σταθερό Ηλεκτρονικό υπολογιστή ή Laptop για την βέλτιστη χρήση της πλατφόρμας τηλεκατάρτισης. Επίσης να έχετε υψηλής ποιότητας ταχύτητα Internet.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή